2/7/16

Έρχεται η «καλύτερη» Ευρώπη

Ρεκόρ ανεργίας στην Ελλάδα και ύφεση για όγδοο χρόνο. Ανάπτυξη το 2019 και όποιος αντέξει



Το μέσο ποσοστό ανεργίας στις χώρες της Ευρωζώνης τον Μάιο του 2016 ήταν στο 10,1% , έναντι 11% που ήταν τον Μάιο του 2015, σύμφωνα με τη Eurostat. Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη εμφανίζουν η Τσεχία (4%), η Μάλτα (4,1%) και η Γερμανία (4,2%).
Στην Ελλάδα που η ανεργία των μεταξύ των νέων εξακολουθεί να υπερβαίνει το 50%, (50,4%), είναι διαθέσιμα στοιχεία για το Μάρτιο του 2016, όταν η ανεργία ήταν στο 24,1%. Μετά την Ελλάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη εμφανίζει η Ισπανία (19,8%), έναντι 22,5% που ήταν πριν από έναν χρόνο.

Η θεία Ολγα Citigroup που ξέρει τελείωσε τα ψέματα των goldenboys του Στουρνάρα. Η Citigroup διάβασε τα σημάδια «αποδυνάμωσης των τουριστικών ροών», και υποβάθμισε τις «αισιόδοξες» προβλέψεις της για το ελληνικό ΑΕΠ από ύφεση 0,7% για το 2016 σε -1,2% .
Η πρόβλεψη για μεγαλύτερη ύφεση θα έχει και «συνέπειες» στα έσοδα που θα ενεργοποιήσουν τον κόφτη δαπανών, οπότε θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης».
Τέρμα τα σενάρια για «ώθηση της εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης.
Η Citi τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναμένεται επιστροφή «σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το ελληνικό ΑΕΠ στο β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους», διαψεύδοντας τους αριστερούς παπαγάλους κόντρα της ελληνικής κυβέρνησης που μιλάνε για επιστροφή στην ανάπτυξη.
Η αμερικάνικη τράπεζα προβλέπει επίσης εμπλοκή και καθυστερήσεις και στην β’ αξιολόγηση του προγράμματος, της οποίας το κλείσιμο, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της Citi, μετατίθεται για το 2017.

Η Citigroup προβλέπει ραγδαία επιδείνωση το 2017, και ύφεση στο -3,1% (από -2,7% πριν), ενώ για το 2018 (την χρονιά όπου τελειώνει το τρίτο μνημόνιο) εκτιμά ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 7%.
Επιστροφή στην…. ανάπτυξη το 2019.

Ο διορισμένος από τους «Αθέατους» πρόεδρος του ΟΥΡΟgroup κ. Ντέισελμπλουμ. μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στη Χάγη είπε ότι δεν θα γίνει καμία συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, και για τη βιωσιμότητα τους χρέους, πριν από την εφαρμογή του προγράμματος, μέχρι τα μέσα του 2018, και είπε ότι το 2018, και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα, θα χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ο Ιουδαίος Ντέισελμπλουμ με θράσος είπε , ότι «δεν μπορούν οι Έλληνες πολίτες να λένε δεν πληρώνω τους φόρους μου».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εδω ενα καταπληκτικο αρθρο για την αρωστημενη σκεψη των κομουνιστων και ειδικα της σημερινης συμοριας του καροτου και του καριερα-χολερα....

http://www.elkosmos.gr/apo-tin-nep-tou-lenin-sto-mnimonio-tou-tsipra/

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...