16/2/18

Όταν Ελλάδα πέρασε στο γρηγοριανό ημερολόγιο.

Χάος η ψυχή του ανθρώπου.
Η σημερινή 16η Φεβρουαρίου δεν είναι η 1η Μαρτίου.
Το Γρηγοριανό ημερολόγιο εισήχθη στην Ελλάδα την 1η Μαρτίου 1923.
Η σημερινή 16η με το Γρηγοριανό ήταν η 3η Φεβρουαρίου 1923.

Αυτό θα το καταλάβετε με τα σταθερά γεγονότα. Για παράδειγμα: Η Εθνική εορτή της Σερβίας, είναι η «Επανάσταση της Υπαπαντής», όπως εμείς έχουμε του Ευαγγελισμού. Η πρώτη Σερβική επανάσταση κηρύχτηκε από το την κοιλάδα του Όρασατς στη Σουμάντια , το 1804, την ημέρα που η σερβική εκκλησία τιμούσε την Υπαπαντή του Σωτήρος. Στις 2 Φεβρουαρίου. Το Σερβικό Πατριαρχείο που εμεινε ακλόνητο στις πεποιθήσεις του γιόρταζε την Υπαπαντή χθες. 15 Φεβρουαρίου. Το 1804, στη Ρώμη, το Λονδίνο, και το Παρίσι , όταν οι Σερβοι κήρυξαν την Επανάσταση το Γρηγοριανό έδειχνε 14 Φεβρουαρίου. Αλλά το Γεγονός έγινε με το παλιό. Οπότε η 2α Φεβρουαρίου μένει σταθερή. Και η επέτειος είναι στις 2/15 Φεβρουαρίου.

Έτσι και η δολοφονία του Καποδίστρια. Έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου 1831 με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Τότε, το ημερολόγιο στις καθολικές χώρες έδειχνε 11Οκτωβρίου, αλλά στον αιώνα μας, η δολοφονία έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου/12 Οκτωβρίου 1831.

Εάν δεν είχαμε το ψευδοημερολόγιο, της Στοάς, η 25η Μαρτίου η ορθόδοξη εορτή του Ευαγγελισμού ,θα έπεφτε στις 7 Απριλίου.

Απλό, αλλά , «το Οικουμενικό Πατριαρχείο συγκατατέθηκε στην προσαρμογή εορτολογίου και πολιτικού ημερολογίου από 10ης Μαρτίου».
Έτσι την 10η Μαρτίου 1924 εισήχθη το Αναθεωρημένο Ιουλιανό ημερολόγιο στη χώρα μας και για εκκλησιαστική χρήση και η μέρα αυτή υπολογίστηκε σαν 23 Μαρτίου».

Για αυτό, γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα μαζί με τον Σατανά και το Πάσχα μαζί με τους άλλους Ορθοδόξους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To Κρόνιο ιερατείο της Ρώμης συνεχίζει να γιορτάζει τα γενέθλια του Κρόνου που ηταν στις 23 Δεκεμβρίου.
Το ότι δήθεν γιορτάζουν τα γενέθλια του Χριστού δείχνει πόσο ηλίθιους θεωρούν όσους τους πιστεύουν.
Το δικό μας ιερατείο έχει γίνει παραμάγαζο τους και είναι μια απο τις αιτίες της κατάντιας μας.

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...