11/2/18

Η προδοτική Συμφωνία της Ζυρίχης και ο Μαξ Μέρτεν


1959. Η προδοτική Συμφωνία της Ζυρίχης. Ο πράκτωρ Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Τούρκος ομόλογός του, Αντνάν Μεντερές,  συμφώνησαν  για τη Κύπρο και μονογράφησαν τη Συμφωνία που υπογράφηκε στο Λονδίνο  στις 19 Φεβρουαρίου 1959  από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.  Την ίδια ημέρα που μονογραφήθηκε η συμφωνία της Ζυρίχης ξεκίνησε στην Αθήνα η δίκη του Ναζί και εγκληματία πολέμου και φίλου του Καραμανλή και της Δοξούλας  Μαξ Μέρτεν, που υπηρέτησε στη Θεσσαλονίκη τη διετία 1942-1944, ως σύμβουλος της στρατιωτικής διοίκησης. Ήταν ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη για την διαρπαγή των περιουσιών των Εβραίων που στάλθηκαν  σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η συνολική αξία της περιουσίας που διαχειρίστηκε ο Μέρτεν με τους εβράιους και έλληνες φίλους του  ξεπερνούσε τα 125.000.000 χρυσά φράγκα. Το Ειδικό Στρατοδικείο Εγκληματιών Πολέμου της Αθήνας καταδικάζει τον Μέρτεν σε 25ετή κάθειρξη, επειτα όμως από πιέσεις της Γερμανίας, η κυβέρνηση Καραμανλή, αφού τροποποίησε τον ισχύοντα νόμο (Ν.Δ. 3933/1959) για τους Γερμανούς υπηκόους που φέρονταν ως εγκληματίες πολέμου, αποφυλάκισε τον Μέρτεν και τον απέλασε στη Γερμανία, με την προϋπόθεση να εκτίσει εκεί την ποινή του. Τα γερμανικά δικαστήρια τελικά απάλλαξαν τελείως τον Μέρτεν «ελλείψει στοιχείων».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα ολα αυτα κε Χατζαρα αλλα ας λεμε και την αληθεια.....
Οτι εχουν οι εβραιοι ειναι κλεμμενο.
Που βρηκαν τις περιουσιες οι εβραιοι;
Ακομα και αυτο που λενε ισραηλ, ενα χωραφι κλεμμενο απ' τους Αραβες ειναι.
Εξ ου και τα πηγαζοντα σημερινα προβληματα της Ανθρωπωτητας.


ΠΣκΦ

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ως "ανταβοιμή" οι φιλέσπλαχνοι Γερμανοί έδωσαν δάνειο στην κυβέρνηση 200 εκατομμυρίων μάρκων με τόκο 4% χάριν στην μεσολάβηση του εθνάρχου στην αποφυλάκιση του Μέρτεν. Αληθεύει;
Συμπέρασμα: οι ρουφιάνοι και οι πράκτορες είναι πάντα χρήσιμοι. Οι χρήσιμοι ηλίθιοι την πατάνε. Η δομή εξουσίας της Γερμανίας, το βαθύ γερμανικό κράτος αμφιβόλου καταγωγής δεν άλλαξε...

ΠΑΟΚ Σεπόλια

Ανώνυμος είπε...

Κλικ 1:
https://www.cia.gov/library/readingroom/document/519b7f95993294098d512b57
Κλικ 2:
MERTEN, MAX_0081pdf
(https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/MERTEN%2C%20MAX_0081.pdf)

Πέτρος είπε...

Καλησπέρα σας,κ.Σπυρο!Ως ερευνητής της Ιστορίας και της Αλήθειας που είσθε, πιστεύετε ότι ο Μακάριος έχει σημαντικές ευθύνες για το κυπριακό πρόβλημα όπως αυτό δημιουργήθηκε από τις διαβόητες Συνθήκες Ίδρυσης της Κ.Δ. και αν ναι,σε ποιό βαθμό? Επίσης πιστεύετε ότι η πολιτική των ΑΟΖ,ο αγωγός Εast Med και οι "συμμαχίες" Ελλαδος-Κυπρου-Αιγυπτου και Ελλαδος- Κύπρου-Ισραηλ θα έχουν ουσιαστικά οφέλη για την Ελλαδα ή η Ελλαδα θα είναι απλώς ένας κρίκος της αλυσίδας αλλά χωρίς να έχει και πολύ μεγάλα οφέλη? Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον μία τοποθέτησή σας για τις ΑΟΖ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί τήν προδοσίαν εμίσησαν,
τόν Εθνάρχην ουδείς...