2/3/18

Ο αλβανικός δρόμος για την «πράσινη» ανάπτυξη και η Ψωροκώσταινα

Ο αρχηγός της Αλβανικής αστυνομίας Αρντί Βέλιου ανακοίνωσε περιχαρής ότι οι δικοί του, κατέσχεσαν 613 κιλά καθαρής κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα σε ένα κοντέινερ με μπανάνας από την Κολομβία.

Το Κοντέινερ πέρασε από τη Μάλτα και την Ιταλία πριν φθάσει στο Δυρράχιο, στον αποδέκτη του, που ήταν ένας Αλβανός μανάβης . Μέσα στο γενικό ενθουσιασμό, η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι «η επιχείρηση διήρκεσε περίπου δύο εβδομάδες και διεξήχθη χωρίς εξωτερική βοήθεια», δηλαδή δεν τους το σφύριξαν οι φίλοι και σύμμαχοι. Η αγοραία αξία της κοκαΐνης για τους αλβανούς εμπειρογνώμονες είναι 180 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, η ευρωπαϊκή έκθεση των ναρκωτικών για το 2016 εκτιμάει ότι η «κομμένη κοκαΐνη» πωλείται τώρα για 90 ευρώ ανά γραμμάριο, και επομένως η ποσότητα που κατασχέθηκε αξίζει γύρω από τα 100 εκ. ευρώ.

Όπως και να έχει, το κόστος αγοράς των 613 κιλών υπερβαίνει κατά πολύ τον αλβανό μανάβη, και η αστυνομία δεν έπιασε το βαρόνο, αλλά το μαναβάκι που έκανε μια εξυπηρέτηση με το αζημίωτο και θα έπαιρνε τσάμπα τις μπανάνες.

Το ίδιο γινόταν και με τις εξαγωγές ελληνικών πορτοκαλιών στην Αγγλία, που κάλυπταν τις κούτες τα τσιγάρα που έστελνε ο Μίλο Τζουκάνοβιτς και η ιταλική μαφία.

Οι αλβανοί πιάσανε και δυο νεαρούς που ήταν στο μανάβικο. Κάθε σκεπτόμενος που δεν ακολουθεί τον αμερικανό ανθύπατο των Τιράνων πρέπει να αναρωτηθεί ποιος χρηματοδότησε τη δουλειά και πόσες ποσότητες ναρκωτικών έχουν περάσει κατά καιρούς χωρίς να ανοίξει ρουθούνι; Πόσες «μπανάνες», έφτασαν στον Πειραιά για παράδειγμα, και πόσα Κοντέινερ πήγαν πιο πέρα για Βουλγαρίες, Σκόπια κλπ.
Ο δρόμος είναι γνωστός.
Πριν χρόνια όταν ήμουν στο Βελιγράδι, είχαν πιάσει ένα κοντέινερ από Κολομβία με Κοκαΐνη που πήγαινε στο Βελιγράδι, μέσω Θεσσαλονίκης.

Οι ετήσιες εκθέσεις της «Europol», και του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, για τα ναρκωτικά χαρακτηρίζουν την Αλβανία χώρα παραγωγής και διακίνησης Κάνναβης στην Ευρώπη, αλλά και διάδρομο διακίνησης επεξεργασμένης κάνναβης από το Μαρόκο, το Κόσσοβο, την Τυνησία και τη Λιβύη, όπου έχει μεταφερθεί η καλλιέργεια που περιορίστηκε στην Αλβανία.
Από την Αλβανία περνάει και η ηρωίνης από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Η ηρωίνη μεταφέρεται από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, στην βάση Μποντστίλ στο Κόσσοβο και από κει μοιράζεται στους καταναλωτές.
Η διακίνηση των ναρκωτικών, πραγματοποιείται μέσω θαλάσσης, αεροπορικά, και οδικά, ενώ χρησιμοποιούνται οι εξαγωγές από την Ελλάδα τα Σκόπια, τη Βουλγαρία, τη Σερβία κλπ. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα με τον «εξαγωγέα ρυζιού» από το Μαρκόπουλο προς την Ολλανδία.

Η έκθεση, του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνιζε ότι η Αλβανία εκτός από την Κάνναβη, είναι «κόμβος» για την κοκαΐνη και την ηρωίνη, που έχει προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά.

Οι εκθέσεις έλεγαν και λένε ότι «το οργανωμένο έγκλημα εξαπλώνει τη δράση του και σε άλλες χώρες, μέσω των οποίων εξασφαλίζει τα παράνομα κέρδη του, ενώ τα χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητες «ξεπλένονται» εύκολα στην Αλβανία, κυρίως με αγορές ακινήτων.


Στις «γειτονικές χώρες» περιλαμβάνονται το βασίλειο του χασισέμπορου Άλεξ Χαναβαγκίλα, το Δουκάτο του χασισέμπορου Ζάεφ και ούτω καθεξής.

Πριν δυο χρόνια Αλβανός "βαρόνος"  είχε ιδρύσει μεταφορικές εταιρείες και μέσω της Ελλάδας μετέφερε ναρκωτικά στη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Όσο λάδωνε η Νβάρτις άλλο τόσο και περισσότερο λαδώνει η αλβανική Μαφία τους ελληνες πολιτικούς και όχι μόνο. Ναρκοκράτος δεν είναι μόνο η Αλβανία, και Χασισεμπορος δεν είναι μόνο ο Ράμα.

Στην τελευταία έκθεσή της η Ευρωπόλ οι εγκληματικές ομάδες στην Ευρώπη κερδίζουν 24 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από το λαθρεμπόριο μαριχουάνας, κοκαΐνης και ηρωίνης. Οι διωκτικές αρχές κατάσχουν μόνο το1% των χρημάτων που διακινούνται από την πώληση ναρκωτικών.
Τα έσοδα από τους άδηλους ναρκο-πόρους φαίνονται στους εθνικούς λογαρισμούς.Το δημόσιο χρέος της Αλβανίας μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2013 κάτω από το 70% του ΑΕΠ, και το αλβανικό λεκ ανατιμήθηκε έναντι του ευρώ και του δολαρίου .


Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας τόνισε ότι το αλβανικό νόμισμα, το λεκ, έχει ανατιμηθεί περίπου κατά 5,7% τα τελευταία δύο χρόνια , και ότι οι τραπεζίτες λένε ότι ένας από τους λόγους , είναι το σκληρό νόμισμα που εισάγουν και ξεπλένουν στην Αλβανία οι λαθρέμποροι ναρκωτικών. Είπε ακόμα ότι αυτός είναι και ένας παράγων για τη μείωση του αλβανικού χρέους.
Οι «άδηλοι» χασισοπόροι» ειναι η  Λοκομοτίβα της Ανάπτυξης της Αλβανίας.


Ο Έντι Ράμα, είπε πρόσφατα ότι τα κέρδη των Τραπεζών έσπασαν φέτος κάθε ρεκόρ των τελευταίων 20 ετών. Δίπλα του ο Κεντρικός Τραπεζίτης είπε ότι η αλβανική οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά Αναγέννησης που στοχεύει και στους μακροχρόνια ανέργους. Η οικονομική ανάπτυξη ήταν 4,1% και ως επί το πλείστον υποστηρίζεται από την ιδιωτική ζήτηση,  είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Αλβανίας.

 Το μέγα ερώτημα των οικονομολόγων παραμένει η πηγή πλούτου που αυτοχρματοδοτεί την ιδιωτική κατανάλωση.
 Οι εφημερίδες του Δημοκρατικού Κόμματος θέτουν επίσης ερωτήματα για την προέλευση των χρημάτων που επενδύονται στην απροσδόκητη κατασκευαστική έκρηξη στα Τίρανα. Η πολεοδομία εξέδωσε περίπου 500 άδειες το περασμένο έτος, για την οικοδόμηση διαμερισμάτων που η συνολική τους επιφάνεια θα είναι πάνω από 600.000 τετραγωνικά μέτρα. Σύμφωνα με το Αλβανικό Ινστιτούτο Στατιστικής, η οικοδομική έκρηξη θα απαιτήσει την επένδυση περίπου 37 δισεκατομμύρια λεκ, ή 280 εκατ ευρώ , που είναι ένα τεράστιο ποσό για μια μικρή, και φτωχή χώρα. Η Αλβανική στατιστική (INSTAT) υπολόγισε το κόστος σε περίπου 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Οι εργολάβοι περιμένουν να πουλήσουν αυτά τα διαμερίσματα για τουλάχιστον 1.000 ευρώ ανά μέτρο.

Το περιοδικό «Monitor», έγραψε ότι «πολλές από τις εταιρείες που έλαβαν άδειες για την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων στις πιο ακριβές περιοχές των Τιράνων δεν έχουν αρκετά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση τέτοιων κτηρίων και οι τράπεζες αρνήθηκαν να τους δώσουν δάνεια».

Σχολιάζοντας αυτά τα δεδομένα, ο κ. Μπάσα υποστήριξε ότι η Αλβανία έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο πλυντήριο χρημάτων από τα ναρκωτικά.
Το χασίσι χρηματοδοτεί και το νέο αεροδρόμιο που ανακοίνωσε ο κ. Ράμα ότι θα γίνει στην Αυλώνα. Όπως έγραφα πριν δυο χρόνια ο εργολάβος και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Shekulli Κώτσο Κοκιεδήμα, (Koço Kokedhima), που εξελέγη βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας έκανε εκστρατείας, κυρίως μέσω της εφημερίδας του για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας της Κάνναβης στην Αλβανία, και για «να επιτραπούν οι εξαγωγές», διότι, «οι αλβανοί γεωργοί θα μπορούσαν να κερδίσουν δισεκατομμύρια», εάν είχαν τη δυνατότητα, «να πωλούν την «υψηλής ποιότητας» μαριχουάνα που παράγουν», στο εξωτερικό.
Παρά την υποστήριξη της κίνησης του από διάφορες κοινωνικές ομάδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κοκιεδήμα που ήταν πολύ κοντά στον κ. Εντι Ράμα δεν κατάφερε την νομιμοποίηση, αλλά επιβεβαιώθηκε. «Η Αλβανία που παράγει κάνναβη υψηλής ποιότητας, είναι ο προμηθευτής Κάνναβης της Δυτική Ευρώπης» και αποκομίζει δισεκατομμύρια δολάρια ».
Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για την Εγκληματικότητα και τα Ναρκωτικά υπολόγισε ότι ο αγρότης στην Αλβανία από την πώληση 1 κιλού κάνναβης κερδίζει 300 ευρώ, ενώ από το σιτάρι κερδίζει μόλις 200 ευρώ ανά τόνο.
Ο ανθέλληνας Κώτσο Κοκιεντήμα, που κατάγεται από το Κηπαρό της Χειμάρας, πλούτισε ως εργολάβος και εξελέγη βουλευτής το 2013. Ξεκίνησε τη πολιτική σταδιοδρομία του από το ΚΚ Αλβανίας. Οι δικοί του, που εξισλαμίστηκαν πριν 250 από χρόνια εγκαταστάθηκαν στο Κηπαρό προερχόμενοι από τον Αυλώνα.

Το πολιτικό ζήτημα δεν είναι ο Χασισέμπορος Ράμα και η αλβανική πράσινη ανάπτυξη, αλλά ο ροζ συνεταίρος του από την Ψωροκώσταινα! 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι αλβανοι θελουν ανοιχτα να καλλιεργουν χασισι και να πλουτιζουν πουλωντας

στην ελλαδα θελουν να καταναλωνουν το χασισι που πουλανε αλβανοι ανοιχτα

και υστερα απορουν γιατι ενισχυεται η τσαμουρια που την χρηματοδοτει το αλβανικο χασισι με σκληρο νομισμα ,με αυτα τα κεφαλαια χρηματοδοτειται η αλβανικη επιθετικοτητα στα βαλκανια

οικολογοι του τσιρωνη ,αντιφες αριστεροι αναρχιδια συμμοριτες και παπανδρεου της μαργκαρετ,αυτος ειναι επηρεασμενος απο την αμερικανικη μπιζνες μοντελ σε καποιες πολιτειες τι ζορι τραβανε αυτοι με τις βρωμοδουλειες του υποκοσμου και τους υποστηριζουν να γιγαντωθει το κακο μεσα στην κοινωνια?


θυμα οι χρηστες που θα γινονται το μεσον πλουτισμου των ελληνων λομπιστων των ναρκωτικων και φυσικα των συνεργατων στην διακινηση

εφοπλιστες και επιχειρηματιες με την καλυψη των πολιτικων κομματων που ελεγχουν με μαφιοζικο τροπο τους κρατικους θεσμους της ελλαδας.

δειτε και τους αναρχοσυμμοριτες τι καλυψη εχουν απο ολη την αριστερα π.χ

απο κκε μεχρι τσιπρα.

ο μουσατος πρεφαδορος φιλος του τσιπρα που κανει τον πορτ παρολ του συμμοριτικου θιασου μας διαβεβαιωσε οτι ο τοσκας εχει την στηριξη του τσιπρα

αυτο που δεν ειπε και εχει σημασια μονον, ειναι οτι ο τσιπρας εχει τη στηριξη των αναρχιδιων της κινεζικης κρατικης και αλβανικης μαφιας

ο δε τοσκας με θρασος γραφει το συνταγμα στα παπαρια του για τους αναρχικους κακοποιους γνωριζοντας οτι στην ελλαδα δεν υπαρχει ανεξαρτητη δικαιοσυνη να μαζεψει και αυτον και τον πρωθυπουργο που δινει καλυψη στην καταλυση του συνταγματος και των νομων

οι δικαστες θα οφειλαν να στριμωξουν τους πολτικους,οι υπουργοι σαν τον τοσκα ειναι θρασεις γιατι ειναι ανελεγκτοι οπως κια ο τσιπρας αποφασιζουν ελεω θεου και οχι νομων

οταν ο καθε τοσκας μπορει να διαταζει τα θεσμικα οργανα προφορικα και ποτε γραπτως ωστε να εγκληθει στα δικαστηρια για καταλυση νομων, οι αναρχικοι θα εοχυν καλυψει απο το πολιτικο συστημα


οι υπουργοι και οι πρωθυπουργοι στην ελλαδα ειναι ανοικτα πραξικοπηματιες ,διαταζουν προφορικα παντα και μονον, τους υφισταμενους τους να παραλειπουν την εφαρμογη των νομων ειτε προκειται για αναρχικους,για λαθρεμπορους για λαθρομεταναστες οτιδηποτε τους προσποριζει μιζα το προστατευουν

και φυσικα επισημως μιλανε για εφαρμογη νομων ενω απο πισω απειλουν τους υφισταμενους με δυμενεις μεταθεσεις η απολυση η φυλακη αν δεν παραβιαζουν τους νομους με προφορικες εντολες που δινουν

ποτε επιτελους θα καταστουν γραπτες οι εντολες και οι κανονες εμπλοκης στα θεσμικα οργανα της χωρας ωστε να σταματησει η καθε κομματικη συμμορια να αποφασιζει και κυβερνα ελεω θεου και με μαφιοζικες σκοπιμοτητες?

και οι υπουργοι να κατστουν υπευθυνοι απεναντι στους νομους επιτελους ωστε να λογοδοτουν οι μαφιες αυτες του κοινοβουλευτισμου?

και ο λαος τα ιδια

ειδατε ποτε να ψηφιζει σωστα?

ειδατε ποτε ενα συλαλητηριο εναντιον των αναρχικων και του οργανωμενου εγκληματος να μαζευονται να διαδηλωσουν?

ποτε ο ελληνικος λαος εδειξε την αποριψη του στην αναρχια?ουδεποτε. ποτε δεν καταδικαζει στην πραξη την αριστερη αναρχια γιατι και ο λαος αριστερα σκεφτεται οποτε αξιζει οτι παθαινει απο τους πολιτικαντηδεςΑνώνυμος είπε...

οι κυβερνησεις στην ελλαδα κυβερνουν ελεω θεου δηλαδη σατανα,ειναι ανελεγκτες στην εφαρμογη των νομων τους παραβιαζουν διχως συνεπειες

εχουν διαρκη ασυλια για τα καθημερινα πραξικοπηματα που κανουν για τις εντολες που προφορικα δινουν στους υφισταμενους θεσμους

οι υπουργοι και οι πολιτικοι εχουν αποφασισει οι ιδιοι για τον εαυτον τους ασυλια απο τους νομους και το συνταγμα και την ιδια ωρα οι ξεδιαντροποι ορκιζονται δημοσιως πιστη σε αυτους και στην τιμη που δηθεν εχουν!

οταν ουδεποτε δινουν γραπτες εντολες ωστε να μπορουν να λογοδοτουν στο φυσικο δικαστη και να κατηγορηθουν για αυτες,αλλα και να μην μπορουν να εκβιαζουν τους κατωτερους οταν εφαρμοσουν τους νομους που αυτοι τους διαταζουν να παραβουν!

εχουν επισης κρατησει εξουσιες δημοσιου κατηγορου για το συναφι τους διαπλεκοντας την δικαστικη εξουσια με την δικη τους

ειδατε στη νοβαρτις που υποκαθιστουν τον φυσικο δικαστη και κατηγορο και αποφασιζουν αυτοι αν θα ερευνησουν και γινονται οι ιδιοι ανακριτες με το κοινοβουλιο τους,δηλαδη μαφια γιανης κερνα και πινει game of thrones

για να κατηγορηθει ενας δικος τους δεν το αποφασιζει δικαστης οπως για εσας, αλλα η βουλη, δηλαδη η παρεα τους και οι ισοροπιες μεταξυ τους στους κολπους της δημοκρατικης μαφιας,αστεια πραματα δηλαδη κανονικη παρωδια μιας κοινοβουλευτικης χουντας που κανει οτι θελει


και οι εντολες με τις οποιες καταλυουν συνταγμα και νομους οι υπουργοι και λοιποι με πρωτον τον πρωθυπουργο της συμμοριας,
προφορικες ωστε να εκβιαζουν τους υφισταμενους να εκτελεσουν τις παρανομες εντολες που τους δινουν π.χ μην εφαρμοζετε νομους απεναντι στους αναρχικους η τους γυφτους η τους λαθρεμπορους η τους λαθρομεταναστες.

για να εχουν ευελιξια κινησεων ,να μην λογοδοτουν να διαχεουν ευθυνες και να κυβερνουν αναρχικα ελεω θεου με αυλικους και κοινοβουλια κλειστα κλαμπ φατριων μαφιας

επισης επιτηδες δεν υπαρχουν κανονες εμπλοκης στα σωματα ασφαλειας ωστε αυτα να ειναι μονιμως εκβιαζομενα των κομματικων συμοριων που καταλαμβανουν την αξουσια σαν κατσαπλιαδες καθε φορα και λαφυραγωγοι και αυτες να χρησιμοποιουν τους νομους επιλεκτικα οταν και οπως τους βολευει
ωστε να μεταθετουν ευθυνες σε υφισταμενους και να μην μπορει ποτε να διωχθει για ευθυνη του ο υπουργος αλλα οι υφισταμενοι που δνε εκαναν τα γουστα της καθε μαφιας κομματικης και των χρηματοδοτων αυτης.

διαχυση ευθυνης και μεταθεση σε κατωτερους που εκτελουν παρανομες παντα προφορικες εντολες υπουργωνπροφορικες ωστε ποτε να μην μπορει ο πολιτικος να διωχθει γιατι π.χ ο καθε τσιπρας λεει στο τοσκα που λεει στον αστυνομικο αρχηγο να μην εφαρμοζει νομους απεναντι στους αναρχικους π.χ

οποτε τι θα κανουν οι θεσμοι,η θα εφαρμοσουν τους νομους και θα πανε απο τις κομματικες συμμοριες φυλακη και θα ειναι ακαλυπτοι θεσμικα σε μια εμπλοκη ενοπλη π.χ με αναρχιδικους η θα υποβαθμιστουν

η δεν κανουν τιποτα και κανεις δεν διωκεται αφου η δικαιοσυνη ειναι χειραγωγημενη και με δεμενα χερια απο τους πολιτικους που κερναν και πινουν μονοι τους με ασυλιες και διαταγες παρανομες προφορικες.


Ανώνυμος είπε...

Το χρήμα είναι (ο) Θεός (τους)... Τα σχόλια είναι για 1000 μπράβο.