12/3/18

Δολοφονίες που άλλαξαν τον κόσμο

του Σπύρου Χατζάρα

Το Λονδίνο και η Στοά της Αγίας Πετρούπολης δολοφόνησαν στις 11/12
Μαρτίου 1801 με το παλιό ημερολόγιο στο ανάκτορο του Αγίου Μιχαήλ, τον αυτοκράτορα της Ρωσίας Παύλο Α γιατί δεν είχαν άλλο τρόπο από το να τον εμποδίσουν να καταστρέψει την Αγγλία.
Η διαφορά για τον αν τον δολοφόνησαν στις 11/23 ή στις 12/24 Μαρτίου πηγάζει από το αν ήταν μετά ή πριν τα μεσάνυχτα.

Η εκτέλεση του Τσάρου Παύλου αποφασίστηκε στο Λονδίνο και η εντολή μεταφέρθηκε στoυς Μασόνους της Αγίας Πετρούπολης, που λειτουργούσαν «παράνομα» αφού ο Τσάρος Παύλος, είχε διατάξει το κλείσιμο των Στοών, να και ο ίδιος ήταν μασόνος, αλλά της Πρωσικής Στοάς, και Μέγας δάσκαλος του Τάγματος της Μάλτας.

Η θυγατέρα της Στοάς του Λονδίνου, Στοά της Αγίας Πετρούπολης είχε εξαπλωθεί στους νεαρούς αριστοκράτες, από το 1741, όταν διορίστηκε από το Λονδίνο σεβάσμιος ο σκωτσέζος στρατηγός Τζέιμς Κέιθ, που είχε προσληφθεί στο ρωσικό στρατό. Αυτός ξεκίνησε την στρατολόγηση στην αγγλική Στοά της Αγίας Πετρούπολης των νεαρών αξιωματικών.

Η κρίση στις σχέσεις του Λονδίνου μα τον Παύλο, ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1800, όταν οι Βρετανοί κατάσχεσαν ένα πλοίο των Δανών, γιατί μετέφερε φορτίο γαλλικού συμφέροντος.
Ο Παύλος, διέταξε τότε τη σύλληψη όλων των αγγλικών πλοίων και πρότεινε στις βόρειες δυνάμεις, Πρωσία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, να ανανεώσουν τη συμφωνία «Ενόπλης ουδετερότητας» του 1780, η οποία είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία κατά τη διάρκεια του αμερικανικού πολέμου τις προσπάθειες της Βρετανίας να κάνει νηοψίες στα πλοία των ουδέτερων και να κατάσχει το φορτίο τους.
Πριν προλάβει να επιλυθεί αυτή η κρίση, ο Νέλσον κατέλαβε τη Μάλτα στις 5 Σεπτεμβρίου, και ο Παύλος, που φιλοξενούσε στη Ρωσία το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννου και ήταν πλέον ο Μεγάλος του Μάγιστρος, ζήτησε από τους «αδελφούς» την επιστροφή της Μάλτας στο Τάγμα Αγίου Ιωάννη, και ως εκ τούτου στον ίδιο.
Οι Άγγλοι αρνήθηκαν, και ο Παύλος έγινε έξω φρενών, και θεώρησε την άρνηση ως προσωπική προσβολή. Σε απάντηση, αποχώρησε από την αντιγαλλική συμμαχία και άρχισε μυστικές διαπραγματεύσεις με τον Ναπολέοντα.

Στις 22 Νοεμβρίου/4 Δεκεμβρίου 1800 , ο Παύλος διέταξε την κατάσχεση όλων των βρετανικών πλοίων σε όλα τα ρωσικά λιμάνια , υπήρχαν περίπου 300, και φυλάκισε τα πληρώματα. Διέταξε το πάγωμα της εξόφλησης όλων των άγγλων έμπορων, τους οποίους έθεσε σε περιορισμό, και απαγόρευσε την πώληση βρετανικών προϊόντων στην αυτοκρατορία.
Εκτός τούτου απαγόρευσε την εξαγωγή σταριού στην Αγγλία. Στην απαγόρευση συμφώνησαν και οι άλλοι βόρειοι και έκλεισε η βαλτική για ο αγγλικό εμπόριο.

Οι διπλωματικές σχέσεις της Ρωσία με την Αγγλία διακόπηκαν και αποχώρησε ο άγγλος πρέσβης.

Καθως η Γαλλία είχε ήδη κλείσει όλα τα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπης και της Ιταλίας στο βρετανικό εμπόριο, η Βρετανία, που βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές (ειδικά στα σιτηρά), απειλήθηκε σοβαρά.

Ακριβώς τότε το 1800-1801, οι Σπενσεριστές, οργάνωσαν στο Λονδίνο, τις ταραχές των πεινασμένων, που ζητούσαν ψωμί.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν, ότι το Λονδίνο πληροφορήθηκε από τους πράκτορες του στο Παρίσι , ότι ο Ναπολέων πρότεινε στον Παύλο μια κοινή εκστρατεία, στις Ινδίες.
Το σχέδιο του Ναπολέοντα της κοινής επίθεση στην Ινδία το μετέφερε στην αγία Πετρούπολη ο έμπιστος του Ναπολέοντα Gérard Christophe Michel Duroc. Το σχέδιο προέβλεπε μια δύναμη 70.000 ανδρών. 35.000 Γάλλους και 35.000 Ρώσους.

Ο Παύλος επέμενε ότι η διοίκηση του γαλλικού σώματος έπρεπε να ανατεθεί στον στρατηγό Μασενά. Ο γαλλικός στρατός θα έφτανε από τον Δούναβη στην Μαύρη Θάλασσα και θα συνέχιζε για Ταγκανρόγκ, το Τσαρίτσινο και το Αστραχάν. Η συνάντηση με τον ρωσικό στρατό θα γινόταν στις εκβολές του Βόλγα. Και στη συνέχεια, θα διέσχιζαν την Κασπία Θάλασσα και θα αποβιβάζονταν στο περσικό λιμάνι της Ασχαμπάντ. Η κίνηση ως εκεί υπολογιζόταν σε ογδόντα-ενενηντα ημέρες και τις επόμενες πενήντα-εξήντα ημέρες θα περνούσαν μέσω της Κανταχάρ και της Χεράτ, και τον Σεπτέμβριο θα έφταναν στην Ινδία, την οπιά οι βρετανοί δεν είχαν τις δυνάμεις να υπερασπίζουν.

Όταν το έμαθαν αυτό στο Λονδίνο έδωσαν την εντολή της δολοφονίας.

Ο επικεφαλής της ομάδας των δολοφόνων ήταν Εσθονός μασόνος, Πέτερ Λουδοβίκος φον Πάλεν, που ήταν ο στρατιωτικός διοικητής της Αγίας Πετρούπολης και δεξί του χέρι ο μισό-Ισπανός, μισό-ναπολιτάνος τυχοδιώκτης ναύαρχος, με Ιρλανδή μητέρα Χοσέ Ρίμπας, που είχε διακριθεί στην κατάληψη του Ισμαηλίου το 1790.

Ο Ρίμπας , όμως είχε ασθενήσει με υψηλό πυρετό και για αυτό τον δηλητηρίασε , στις 14/26 Δεκεμβρίου ο φον Πάλεν , φοβούμενος ότι ο Ρίμπας λόγω του πυρετού μπορούσε να αποκάλυπτε τη συνομωσία.

Έτσι η εκτέλεση πήγε λίγο πίσω.

Στις 17 Φεβρουαρίου 1798, ο Παύλος διόρισε Αταμάνο του Κοζάκικου Ιππικού στον Δον τον Βσίλι Πέτροβιτς Ορλώφ , με την εντολή να συγκροτήσει 22 Συντάγματα.

Στις 12 Ιανουαρίου 1801 ο Ορλώφ διατάχθηκε από τον Παύλο να συγκεντρώσει όλες τις μονάδες του Στρατού και να μετεγκατασταθεί στο Όρενμπουργκ και να περιμένει περαιτέρω εντολές. Ένα άλλο Ουκάζιο της ίδιας ημερομηνίας, εξηγούσε ότι ο σκοπός της εκστρατείας ήταν οι Ινδίες.

Στις 28 Φεβρουαρίου , 22500 άνδρες κινήθηκαν προς το Όρενμπουργκ. Την επομένη 1η Μαρτίου έφτασε στον Ορλώφ η διαταγή για έναρξη της πορείας προς την Περσία. Οι Κοζάκοι είχαν φτάσει στο χωριό Μετσετνάγια στη σημερινή Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ κοντά στα σύνορα με τη σημερινή Ρωσία όταν τους βρήκε το διάταγμα της ανάκλησης που υπέγραφε ο Αλέξανδρος.

Το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου μπήκαν στο Ανάκτορο του Αγίου Μιχαήλ 
ο φον Πάλεν, οι αδελφοί Πλάτων και Νικολάι Ζούμποφ, ο Νικήτα Πέτροβιτς Πάνιν. ο Μισθοφόρος από το Ανόβερο Λέβιν Άουγκουστ φον Μπένιγκσεν , ένας Γεωργιανός ονόματι Γιασβίλ, ενας Ταταρίνωφ , ένας Αργκαμάκωφ, ένας Σκαρυάτιν, και ίσως κάνα δυο ακόμα. Έσερναν μαζί τους και τον Αλέξανδρο.

Στο υπνοδωμάτιο του Πάυλου μπήκαν ο φον Πάλεν , ο Νικολάι Ζούμποφ,
και ο φον Μπένιγκσεν. Ο Νικολάι Ζούμποφ, ήταν ο αδελφός του Πλάτωνα του τελευταίου ευνοούμενου της Αικατερίνας.

  Ο Νικολάι Ζούμποφ ανακοίνωσε στον 23χρονο Αλέξανδρο το θάνατο του πατέρα του, και του είπε: «Ωρα να μεγαλώσεις μικρέ και να κυβερνησεις».
Οι δολοφόνοι δεν τιμωρήθηκαν από τον Αλέξανδρο. Ο φον Μπένιγκσεν ήταν ο διοικητής του ρωσικού στρατού στις μάχες του Ευλάου και της Φρίλαντ.

Ο γιατρός της αυλής Τζέμις Βίλι ανακοίνωσε ότι η αιτία θανάτου ήταν η αποπληξία. Ο Αλέξανδρος όμηρος των δολοφόνων και των ¨Άγγλων ζήτησε στις 23 Μαρτίου διαπραγματεύσεις με τους Άγγλους.
Μετά ο Νέλσον επιτέθηκε στην Κοπεγχάγη. Τον Απρίλιο έφτασε στην Αγία Πετρούπολη ο νέος Άγγλος πρέσβης. Και τον Μαίο έφθασε και ο Νέλσων.

Αυτός ο Αυτοκράτορας που υπηρέτησε τους δολοφόνους του πατέρα του, πρόδωσε την ελληνική υπόθεση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!
τα πραγματα δυστυχως ειναι πολυ πιο σοβαρα απο μια απλη διαφορετικη ρομαντικη αντιληψη της αριστερας.
ο αριστερισμος ειναι ο καρκινος της ψυχης του μυαλου και του πνευματος.
απαξ και μπει μεσα σου δεν βγαινει με τιποτα!
αλιμονο στους λαους που παραμενουν αριστεροι αφου ενηλικιωθουν οι νεοι τους μετα τα 18 οπως ελεγε ο τσωρτσιλ
ενας αριστεριστης λαος οπως ο ελληνικος(δεν υπαρχει αλλος πιο αριστεριστης στον πλανητη) ειναι τελειωμενος δεν εχει μελλον!
η διαγνωση του προβληματος μας λεγεται καρκινοριστερα!
η ελλειψη δεξιας κεντρου εθνικου και φιλελευθερου χωρου απο το 74 οδηγησε(και με τις ευλογιες του πανηλιθιου αστικου κοσμου) στην απολυτη επικρατηση του καρκινου της αριστερας σε ολους τους τομεις σε ολα τα επιπεδα,
μετα το 74 οι εαμοβουλγαροι φονιαδες γενοκτονοι του ελληνικου λαου ντυθηκαν ανθρωποι εξαπατησαν τον κοσμο και πηραν την απολυτη εξουσια (ηδη απο το 74 μεσω καραμαλι) επισημως το 81 μεσω πασοκ και απο τοτε την εχουν απολυτα με 2 μικρες θλιβερες δεξιουλικες παρενθεσεις μητσοτακι 3 χρονια ,καραμαλι νεωτερου 5 χρονια, σαμαρα 2 χρονια(κατα την διαρκεια των οποιων παλι οι αναρχοκομουνστες ειχαν την απολυτη εξουσια σε ιδεολογικο ψυχολογικο φιλοσοφικο πολιτισμικο κοινωνικο εθνικο οικονομικο επιπεδο και σε ολα τα επιπεδα που μπορειτε να φανταστειτε, και οπως θα την εχουν και με κουλι που ερχεται...
διαστρεβλωσαν πληρως την ιστορια κανοντας το ασπρο μαυρο με καρκινικο κομουνιστικο μισος προς την ελληνικη ιστορια πολιτισμο τεχνη ταυτοτητα. επιβαλλοντας τις γελοιες ψευτικες θεσεις τους περι καλου εαμ, κακων μοναρχοφασιστων, νεκρων λεει του πολυτεχνειου! κακοι ελληνες καλοι μεταναστες καλοι τουρκοι αλβανοι βουλγασοσκοπιανοι που ολοι υπεστησαν σφαγες και γενοκτονιες απο τους κακους ελληνες!!!!!(ενω ολοι αυτοι ηταν εισβολεις κατακτητες σε ελληνικα εδαφη και γενοκτονησαν δεκαδες εκτομμυρια ελληνες ολους αυτους τους αιωνες)
με το καρκινικο κομουνστικο μισος τους προς τον ελληνικο λαο που τους ξεφτιλισε οτι ειχαν και δεν ειχαν το 49 στο γραμμο βιτσι και δεν δεχτηκαμε την κομουνιστικη λυτρωση και τον σταλινικο παραδεισο που ηθελα να μας επιβαλλουν οι συνηδειτοι προδοτες που αν επικρατουσαν θα γενοκτονουσαν εκατομμυρια ελληνες οπως εξοντωσαν δεκαδες εκατομμυρια ρωσους πολιτες ουκρανους κινεζους ανατολικοευρωπαιους καμποτζιανους κ.λ.π με κομουνιστικο σαδισμο και απεριγραπτα κτηνωδη βασανηστηρια που θα εκαναν τους ισλαμστες και τουρκους γενοκτονους να φαινονται αγνες παρθενες,....(σφαξτε τον ειναι διαφορετικος ναζιστης φασιστας μοναρχοφασιστας βενιζελικος βασιλικος δεξιος κεντρωος αρχειομαρξιστης τροτσκιστης τιτοικος μαοικος χοτζεικος λικβινταριστης κουλακος σολχοζνιος κοσμοπολιτης εθνικιστης πατριωτης ΑΣΤΟΣ κ.λ.π γινομενη ετσι η κομουνιστικη η πιο μισαλλοδοξη και μισανθρωπη θρησκεια που εμφανιστηκε τα τελευταια 4,5 δις χροια στον πλανητη!
ως παλιος αριστερος και εχοντας περασει απο ολους τους βοθρους της αριστερας τους ξερω πολυ καλα απο μεσα οπως δεν μπορει να φανταστει κανεις αστικοπατριωτης!
σημερα παλι οι αριστεροι(που ειναι πλειοψηφια στον ελληνικο λαο)
δεν θελουν εθνικη ενοτητα μεταξυ ελληνων αλλα ταξικη ενοτητα με τους ταξικους αδερφους τους λαθρο. δεν εχουν εθνικη ελληνικη συνηδειση αλλα ταξικη διεθνιστικη προλεταριακη ανθελληνικη.
σημερα μαλιστα που τους ευνοει η νεα ταξη πραγματων (πολιτισμικος μαρξισμος) και διεθνως, ειναι πρωτοπορια στην καταστροφη των εθνικων πολιτισμικων ταυτοτητων στην ελλαδα αλλα και στα υπολοιπα ευρωπαικα εθνη με ισχυρη ταυτοτητα και ιστορια
μεγιστη προσοχη λοιπον στους αριστερους δεν σκεφτονται οπως οι φυσιολογικοι ανθρωποι οι ΜΗ αριστεροι, και θελουν παλι να επιβαλλουν την αρωστημενη θρησκεια τους του μπολσεβικισμου τους δια της βιας σφαζοντας δισεκατομμυρια ανθρωπους αυτη τη φορα.

Ανώνυμος είπε...

δειτε και τις θεσεις του κκε στο συνεδριο του προπερσυ οπου παραδεχεται οτι σε περιπτωση πολεμου με την τουρκια θα χτυπησει πισωπλατα τον ελληνικο στρατο αρπαζοντας την εξουσια και εξοντωνοντας τους αστους! για μια ρεβανς ζουνε και αναπνεουν για τιποταλλο!

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/03/blog-post_525.html

https://kyklwpas.blogspot.gr/2018/03/blog-post_301.html

https://www.pentapostagma.gr/2018/03/%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85.html

τακης λαζαριδης
ευτυχως ηττηθηκαμε συντροφοι

https://www.youtube.com/watch?v=0M89y-uA8AU

Ανώνυμος είπε...

Οι Άγγλοι τολμάνε να λένε ότι οι Ρώσοι δολοφονούν στη χώρα τους με νευροπαραλητικές ουσίες.
Όταν με τον ίδιο τρόπο δολοφόνησαν τον Μεταξά και ένας θεός ξέρει πόσους άλλους την Ελλάδα ίδια εποχή.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε φίλε, όλα αυτά που γράφεις τι σχέση έχουν με το θέμα της ανάρτησης;