6/3/18

Κουβέντα κουβεντούλα τρώει ο λύκος τη Βιτούλα* (αγελάδα)

Όπως είπε ο σιδηρούς καγκελάριος Όττο Φον Μπίσμαρκ, «το πεπρωμένο των αδυνάμων είναι τους τρώνε οι δυνατοί».
Και όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν στην διεφθαρμένη Κοινοπραξία, είναι και αδύναμοι και άβουλοι. Οπότε Κουβέντα κουβεντούλα. Μπλά, μπλά, μπλά δημοκρατία. Λέμε και καμιά μακακία να περάνει η ώρα.

Ο Προκόπης Ουζέ, με την ποδίτσα, γνωμάτευσε πως , «η Τουρκία έχει χρέος να σέβεται στο ακέραιο το Διεθνές Δίκαιο, άρα και το Δίκαιο της Θάλασσας», ότι, «η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι όταν παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζει και υποχρεώσεις που έχει απέναντι και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση», και είπε ότι εξής ανεπανάληπτο. Η στήριξη της Αθήνας προς τη Λευκωσία «είναι αμέριστη γιατί είναι εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Τότε λιποθύμησαν και στις Βρυξέλες.

Ο «αυτοσυγκρατημένος» Κύπριος είπε ότι «παρά τις όποιες αρνητικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές της Τουρκίας, η Λευκωσία δεν θα παρασυρθεί σε ενέργειες στις οποίες ενδεχομένως θα ήθελε να την οδηγήσει η Άγκυρα».

Ο φαλακρός εκπρόσωπος είπε μεταξύ άλλων: «Ευελπιστούμε», «δεν μπορώ να κάνω βέβαιες προβλέψεις» , ότι «η κυβέρνηση ενεργοποιεί όλα τα διπλωματικά μέσα πίεσης», και ότι, «πρέπει να σεβαστούμε την δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία».

Ο αλκοολικός είπε στο ΝΑΤΟ ότι «το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δηλαδή: Α! Ώστε μουνούχος είσαι; Πόσα παιδάκια έχεις;

*Η παροιμία είναι α-ρωμούνικη. Στα Λατινικά vitulus ήταν το μοσχάρι και vitula η αγελάδα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, γράψε τίποτα για τον μασόνο αρχηγό Στρατού, που έχει λογαριασμό και στο Facebook! Είναι δε τόσο υπεύθυνο άτομο, που έχει βάλει και φωτογραφίες της κόρης του!

Ανώνυμος είπε...

Η Βιτούλα είναι κατσίκα και όχι αγελάδα....

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, τι εννοεί ο ποιητής;

https://mobile.twitter.com/JulianAssange/status/970671033442295809

Πέτρος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.