3/3/18

Οι αποκαλύψεις του Ρακόφσκι για την δολοφονία του Λένιν

(βλέπε Κόκκινη Συμφωνία σε μετάφραση Σπύρου Χατζάρα)

Ρακόφκι. ….Και τελικά ο Ουίλσον με τα περίφημα 14 σημεία του , έδωσε οριστικά τέλος στις προσπάθειες των Λευκών να ανατρέψουν την ΕΣΣΔ.
  Ο εμφύλιος πόλεμος ισχυροποίησε τον Τρότσκυ, σαν διάδοχο του Λένιν.
Ο παλιός επαναστάτης θα μπορούσε πλέον να πεθάνει πλήρης δόξας. Παρά το ότι επέζησε από τις σφαίρες της Καπλάν, δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά και με την μεθοδευμένη δολοφονία του.

Γκαμπριέλ. Ο Τρότσκι , ευθύνεται για τον πρόωρο θάνατο του; Αυτό είναι πολύ καλό σημείο για την δίκη. Ο Λέβιν δεν ήταν γιατρός του Λένιν;

Ρακόφκι. Ο Τρότσκι; Είναι πολύ πιθανό να συμμετείχε. Αλλά είναι σχεδόν απολύτως βέβαιο ότι γνώριζε τα πάντα. Τώρα, το ποιος έφερε εις πέρας την αποστολή , είναι μια τεχνητή λεπτομέρεια. ΑΥΤΟΙ έχουν τόσους τρόπους και τόσα πρόσωπα στη διάθεσή τους που μπορούν να εισχωρήσουν οπουδήποτε θέλουν.

Γκαμπριέλ. Η δολοφονία του Λένιν μάλιστα. Αυτό είναι ζήτημα κολοσσιαίας σημασίας. Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε μια δίκη για αυτό. Και εάν αποτύχουμε σήμερα, θα μπορούσε Ρακόφσκι, να είσαστε ο πρωταγωνιστής σε αυτή τη δίκη. Θα μπορούσε να έχετε εμπλακεί, σαν γιατρός που είστε στο «τεχνικό μέρος» της εκτέλεσης. πώς σας φαίνεται;

Ο πανίσχυρος μηχανισμός προπαγάνδας των Αθέατων

Ρακόφκι. Θα έλεγα να αφήσετε στην άκρη αυτό το ζήτημα Είναι πολύ επικίνδυνο για τον ίδιο τον Στάλιν. Όσο καλά και να δουλέψει η δική σας προπαγάνδα , η δική τους, είναι πολύ καλύτερη και ισχυρότερη . Το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση θα είναι: « ποιος ωφελήθηκε από τον θάνατο του Λένιν.
Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός τους, θα κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι ο Στάλιν τον δολοφόνησε . Και αυτή η υποψία, αυτή η φήμη, θα είναι πολύ πιο ισχυρή από όποια ομολογία αποσπάσετε εσείς από τον Λέβιν, εμένα, ή οποιονδήποτε άλλον.

Γκαμπριέλ. Δεν κατάλαβα; Που το πάτε;

Ρακόφκι. Σε κάθε αναζήτηση του δολοφόνου, οι υποψίες στρέφονται σε αυτόν που επωφελείται. Επομένως σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Λένιν, αυτός που επωφελήθηκε, ήταν ο άνθρωπος του. Ο Στάλιν! Σκεφθείτε το.
Και θα σας παρακαλούσα να μην κάνετε τέτοια σχόλια, γιατί μου αποσπάτε την προσοχή και δεν με αφήνετε να τελειώσω.

Γκαμπριέλ. Καλά, συνεχίστε.

Ρακόφκι. Όσο κράτησε η ασθένεια του Λένιν, ο Τρότσκι, είχε στα χέρια του, και τους τρεις μηχανισμούς της εξουσίας, που ήσαν περισσότερο από αρκετοί για να του επιτρέψουν να διαδεχθεί τον Λένιν. Μάλιστα, υπήρχε και σχεδιασμός, να δικαστεί και να εκτελεσθεί ο Στάλιν.
Για τον Τρότσκι, ήταν αρκετό να έχει στα χέρια του, ένα γράμμα του Λένιν, με το οποίο κατηγορούσε τον Στάλιν.
Την υπογραφή στο γράμμα αυτό, κατόρθωσε να την αποσπάσει η Κρούπσκαγια . Το ότι ο Τρότσκι δεν κληρονόμησε τον Λένιν, οφείλεται σε ανθρώπινα λάθη, κατά τον όλο σχεδιασμό .
Όλο το σχέδιο ανατράπηκε από μια βλακώδη ατυχία.
Η ασθένεια του Τρότσκι ανέτρεψε όλα τα σχέδια μας. Το λάθος, ήταν ο συγκεντρωτισμός στο πρόσωπο του Τρότσκι.
Την κρίσιμη στιγμή του θανάτου του Λένιν, ο Τρότσκι, ήταν εκτός μάχης, και δεν μπορούσε να αναλάβει για αρκετούς μήνες, οποιαδήποτε πρωτοβουλία.
Παρά το ότι είχαμε εξασφαλίσει όλα τα πλεονεκτήματα, η οργανωτική πλευρά, απεδείχθη το μεγάλο μας μειονέκτημα. Ο προσωποκεντρισμός μας νίκησε.
Μια προσωπικότητα σαν αυτή του Τρότσκι, που προετοιμάστηκε μεθοδικά για χρόνια, για να παίξει αυτό το ρόλο, δεν μπορούσε να δημιουργηθεί εκ των ενόντων.
Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει χώρος για αυτοσχεδιασμούς. Κανείς από εμάς, ούτε κάν ο Ζινόβιεφ, δεν είχε την αναγκαία εκπαίδευση αλλά ούτε και τις ικανότητες για να υποκαταστήσει τον Τρότσκι.
Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο Τρότσκι, είχε προσανατολιστεί, σε μια δεύτερη ευκαιρία, σε κατοπινό χρόνο, και επομένως δεν ήθελε να βρεθεί εκτός εξουσίας, και εκτός παιχνιδιού, και για αυτό, δεν ήθελε να βοηθήσει κανέναν μας.
Έτσι φθάσαμε, τη στιγμή του θανάτου του Λένιν , να βρεθούμε αντιμέτωποι με τον Στάλιν, και καταλάβαμε ότι θα χάσουμε στην κεντρική Επιτροπή.
Τότε αποφασίστηκε, αντί να συγκρουστούμε, να προσχωρήσουμε στο σταλινικό στρατόπεδο. Να γίνουμε σταλινικοί περισσότερο και από τον ίδιο. Να υπερβάλλουμε , σε όλα, και με τον τρόπο αυτό να τον σαμποτάρουμε. Τα έργα τα ξέρετε .
Τον αδιάλειπτο αγώνα μας, την αποτυχία μας, που έγινε πλεονέκτημα για τον Στάλιν, που επέδειξε μεγάλες ικανότητες στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού αστυνομικού μηχανισμού, που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλον από το παρελθόν. Και ακόμη περισσότερο, ο Στάλιν από εθνικιστικό αταβισμό, ο οποίος δεν ξεριζώθηκε ποτέ από μέσα του, ούτε όταν ήταν μαρξιστής, παρουσιάστηκε σαν υποστηρικτής του πανρωσισμού, και μάζεψε γύρω του, μια ομάδα που θα έπρεπε να έχουμε συντρίψει, τους Εθνο-κομμουνιστές, και με αυτούς αντιπαρατάχθηκε, στους διεθνιστές, που είμαστε εμείς .
Επιπλέον, υπέταξε την Διεθνή, στον ίδιο, και την έταξε στην υπηρεσία της ΕΣΣΔ. Το ιστορικό αντίστοιχο του είναι ο Βοναπαρτισμός.
Αλλά εάν ψάξουμε, για μια προσωπικότητα ανάλογη με αυτή του Στάλιν, δεν θα βρούμε. Μόνο αν συνδυάσουμε δύο πρόσωπα σε ένα .
Τον Ναπολέοντα χωρίς τα αξεσουάρ του, ( στολές, στρατιωτικός βαθμός, στέμμα) και τον Φουσέ του. Μαζί. Αυτοί οι δύο, σε ένα, μας δίνουν έναν τύπο, ταυτόσημο με τον Στάλιν, στα σοβαρά ζητήματα. Είναι ο εκτελεστής της επανάστασης , δεν την υπηρετεί, αλλά την χρησιμοποιεί. Εκπροσωπεί, τον πιο απαρχαιωμένο ρωσικό ιμπεριαλισμό, ακριβώς όπως ο Ναπολέων ταυτίστηκε με τους Γαλάτες. Δημιούργησε τη δίκη του αριστοκρατία, όχι όμως στρατιωτική, μια και δεν είχε νίκες, αλλά μια γραφειοκρατική –αστυνομική.

Γκαμπριέλ. Ρακόφσκι πήρες φόρα. Δεν είμαστε εδώ, για να μας κάνεις τροτσκιστική προπαγάνδα. Θα καταλήξεις σε κάτι συγκεκριμένο επιτέλους;

Ρακόφσκι. Προφανώς και θα καταλήξω , αλλά όχι πριν φτάσω στο σημείο, στο οποίο θα διαμορφώσετε εξ ιδίων, γνώμη, για «Εκείνους» , τους οποίους σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε , στην πράξη πολύ και πολύ συγκεκριμένα. Για μένα είναι πολύ πιο σημαντικό, από ότι για σας να μην αποτύχετε. Το γιατί φυσικά το αντιλαμβάνεστε.

Γκαμπριέλ. Καλά, προσπαθήστε τουλάχιστον να συντομεύετε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χατζαρα,δες τι λεγει η προφεσορα ευθυμιου στο δημο βριλησιων για τους αρβανιτες και τους αλβανους και την ιστορικη τους παρουσια στην ελλαδα και σχολιασε τα


σε 3 μερη

https://www.youtube.com/watch?v=zNJ8sxOEHfU

https://www.youtube.com/watch?v=NBDhUPXNiF0

https://www.youtube.com/watch?v=3gzaDraO3l4

Ανώνυμος είπε...

Για δείτε κι αυτή την ανθελληνική ιστοσελίδα:

https://www.freeinquiry.gr/

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Σάβ Μαρ 03, 09:38:00 μ.μ.
ότι να ναι γράφουνε ,

Είναι η εποχή του κάθε περίεργου φρούτου, δυστυχώς και ευτυχώς

Ταγκαλάκια , τό μόνο σίγουρο που γράφουν είναι ότι αποδεικνύουν τον Δαρβίνο , αυτοί είναι σίγουρα απόγονοι πιθήκων.

Εδώ άλλοι έχουν κάνει περιουσίες κοροϊδεύοντας-(σατιρίζουν επισήμως και καλά) και αρκετοί πήγαν στον άλλο κόσμο (που δεν πιστεύουν κιόλας).

Και όπως έχει γράψει ένας Λάκωνας πατριώτης ''Μακριά από τα δωδεθεουλιάρικα πρώην φυτά της ΚΝΕ''.
Μεγάλη ατάκα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ήξερα ότι οι Κνίτες είναι άθεοι, εσύ μας λες ότι είναι Δωδεκαθεϊστές;