20/7/18

Το «μαύρο Ίλιντεν» του 1974. Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σαν σήμερα πριν 44 χρόνια η προδοσία της Κύπρου μπήκε στη δεύτερη φάση της υλοποίησης της . 
Στις 5 το πρωί , επτά τουρκικά αποβατικά, που είχαν την κάλυψη 4 αντιτορπιλικών, αποβίβασαν στην παραλία «Πέντε Μίλι», οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, το πρώτο απόσπασμα του Αττίλα. Ήταν δυο Ουλαμοί αρμάτων και δύο ενισχυμένα τάγματα, που δεν συνάντησαν καμιά αντίσταση. 
Ήταν η απαρχή της Τουρκικής εισβολής την οποία είχε ζητήσει ο Μακάριος. Σχεδόν ταυτόχρονα, σμήνη μαχητικών F-100 από τις Μοίρες 171,132, και 184 της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν προσβολές κατά της ευρύτερης περιοχής της Κερύνειας και της Λευκωσίας. Στις 05: 30,έγινε ρίψη αλεξιπτωτιστών γύρω από τη Λευκωσία, στην οποία συμμετείχαν και τα 19 C-47, τα 6 C-130, και τα 11 C-160d της Τουρκικής αεροπορίας. Συμμετείχαν και 12 ελικόπτερα. 

Στις 20 Ιουλίου 1974 δεν αποβιβάστηκαν οι 40.000 του «Αττίλα» αλλά περίπου ένα Σύνταγμα. Το πόσοι ακριβώς αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» παραμένει ακόμα Εθνικό μυστικό της Τουρκίας που καλύπτει τους πράκτορες «έλληνες» φίλους της. 

Τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα εδώ και 44 χρόνια από τους διαφόρους «ερευνητάς» ιστορικούς, πολιτικούς κλπ είναι πολύ απλά. 

1.Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974; 2. Μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα;
 3.Πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο;

 Για 44 χρόνια, αυτή είναι η ουσία της Προδοσίας των Ιωαννίδη, Αραπάκη, Παπανικολάου, Μπονάνου, Γεωργίτση, Καραμανλή, Αβέρωφ, Μακάριου, κλπ, εκ των οποίων ουδείς δικάστηκε. 
Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974, μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα, και πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο; 

Και οι «έλληνες προδότες» δεν απαντούν στο ερώτημα, γιατί δεν βύθισαν τα τουρκικά αποβατικά που συνέχιζαν το πήγαινε έλα διαρκούσης της Γενεύης.

 Η αιχμή της προδοσίας ήταν η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής αεροπορίας, που δεν χρησιμοποίησαν κατά του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου από 6 «παντόφλες» και ένα αρματαγωγό , ούτε τα 2 Υποβρύχια που έλεγχε ο Αραπάκης ούτε τα 7 Φάντομ -4Ε του Παπανικολάου, που μεταστάθμευσαν από την Ανδραβίδα στο Ηράκλειο και έμειναν εκεί . 

Και παρά την απομάκρυνση των προδοτών, η προδοσία συνεχίστηκε και επί της άλλης βάρδιας των προδοτών. Ο Τουρκικός στολίσκος συνέχισε να μεταφέρει στρατό ως και τον Αύγουστο. Επί των ημερών του «Εθνάρχη».
 Διότι, «η Κύπρος κείται μακράν». Και για τα Φάντομ. 

Σπυρίδων Χατζάρας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ ΜΑΝΔΟΛΑ

ME TON ΨΥΡΙΔΩΝΑ ΤΣΑΤΣΑΡΑ




Ο Ψύρο με μία ακόμη εκπομπή Αγγουρια,καπουτζιδης, Φαλάκρα και πρωκτοχαλάρωση,

δεχόμεθα κλήσεις, προκλήσεις, μηνύσεις,παραγγελίες για μπροκολα και σεσκουλα


Σήμερα στις 11:49 (και σε επανάληψη στις 22:37) ξανά μαζί σας η εκπομπή η αληθεια και το τσιμπουκι μανδολα, έγχρωμη-Σινεμασκόπ.


Αν θέλετε να βγείτε καλιέστε στο 6945258240 στον ίδιο αριθμό μας βρίσκετε και στη viber, ή στείλτε τα μηνύματα σας στη axisradio@hotmail.com και στη info@elkosmos.gr για να διαβαστούν στη ΜΕΘ του σταθιμού.

Ράδιο-Τ/K9, 69

Ανώνυμος είπε...

Μόνο σε ελεύθερο κράτος κρεμούν τους προδότες στο κατεχόμενα τους βραβεύουν.

Δες τί τύχη είχε ο ήρωας Χανδρινός από τους προδότες μετά.
Και πως έκαναν αρχηγό ΓΕΑ τον δειλό που πήγε το Νοράτλας στη Ρόδο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Σπύρο. είσαι ο μόνος που ασχολείσαι και λες τα πράγματα με τ' όνομά τους.

Ανώνυμος είπε...

Σωστα όλα αυτα Χατζαρα,πλην Μακαριου. Εχεις δίκιο ΚΑΙ για τον Μακάριο αλλά μην το λες διότι κάτω στην Κύπρο είναι λαοφιλής και οι Κύπριοι δεν θέλουν να τούς κατηγορεί κάποιος τον Μακαριο.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...