7/7/18

Στη Βουλγαρία απαγόρευσαν τα φάρμακα με Βαλσαρτάνη σαν καρκινογόνα

Οι εταιρείες δίνουν καρκίνο δώρο 
για να θεραπεύσουν το έμφραγμα!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μετά από πολλές «κόνξες» άρχισε νέο έλεγχο των «εγκεκριμένων» φαρμάκων που περιέχουν τη δραστική ουσία «βαλσαρτάν». 

Η «πρωτοπόρος» βουλγαρική Υπηρεσία Φαρμάκων απαγόρευσε την κυκλοφορία 62 φαρμάκων λόγω των «υποψιών» ότι έχουν καρκινογόνα συστατικά. Και τα 62 Φάρμακα είναι «κινέζικης παραγωγής».

 Φάρμακα των οποίων η ενεργή ουσία είναι το Βαλσαρτάν παράγονται από διάφορες εμπορικές μάρκες όπως η Βαλτενζίν (Valtensin), η Σαρτέγκ (Sarteg), 
η Βαπρές (Vapress), και η Νορτιβάν(Nortivan). 

Στο Ελληνικό Εθνικό συνταγολόγιο λένε ότι η Βαλσαρτάνη χορηγείται σε «Iδιοπαθή υπέρταση», «μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου» , «σε ασθενείς με συμπτωματική καρδιακή ανεπάρκεια ή ασυμπτωματική συστολική δυσλειτουργία της αριστερής κοιλίας». 

Aντενδείξεις: Σοβαρή έκπτωση της ηπατικής λειτουργίας, χολική κίρρωση και χολόσταση.

 Aνεπιθύμητες ενέργειες: Yπόταση ιδιαίτερα σε άτομα που λαμβάνουν διουρητικά. Kεφαλαλγία, ζάλη. Kοιλιακοί πόνοι, διάρροια. Eκδηλώσεις από το αναπνευστικό (βήχας, ρινίτιδα, φαρυγγίτιδα). Aίσθημα κόπωσης. Aγγειοοίδημα. Aναιμία, ουδετεροπενία, αύξηση κρεατινίνης, καλίου και διαταραχές της ηπατικής λειτουργίας.

Αυτά, ήδη τα «ήξεραν», όταν το ενέκριναν. Τώρα ψάχνουν τον Καρκίνο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

απο την NOVARTIS περνω και τηγανιζεις χαπια
μου πετας ενα υποθετο ζητω η Κινα ζητω η βουλη