13/2/19

Η Ιστορία διδάσκει

Πριν ένα χρόνο στις 13 Φεβρουαρίου 2018 έγραφα στο Μπλογκ. «13 Φεβρουαρίου1957, «Πάνδημη» «υπερκομματική» διαμαρτυρία στην Ελλάδα για τη στάση της Βρετανίας, στο Κυπριακό. Στις 12 το μεσημέρι, οι καμπάνες των εκκλησιών και οι σειρήνες συναγερμού έδωσαν το σύνθημα και τα πάντα νέκρωσαν για μια ώρα. Μια «υπερκομματική κίνηση», σαν το συλλαλητήριο της Θείας από το Σικάγο και του «μαέστρου» για τα Μακεδονία . Η «υπερκομματική» πρωτοβουλία του 1957 κατέληξε στην προδοσία της Ζυρίχης. Επομένως τα υπερκομματικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία θα καταλήξουν στο Γκόρνια Ματσεντόνιγια».

Και φυσικά έκανα λάθος. 
Δεν είναι «Γκόρνια Ματσεντόνιγια» αλλά, Βόρεια Μακεδονία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι μετέχοντες στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας έχουν σχιζοφρένεια, αποκαλούν τους πάντες προδότες, αναγωνρίζουν την κυβένρηση και το κοινοβούλιο αλλά κατεβαίνουν ακομμάτιστα "μόνο με ελληνικές σημαίες". Ταυτόχρονα βρίζουν την Χρυσή αυγή η οποία γράφει από το 1993 (όταν ψήφιζαν ένδοξο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) στην εφημερίδα για την Μακεδονία αλλά για κάποιο λόγο φταίει και η ΧΑ για την προδοσία.

Βγήκαν να φωνάξουν αλλά δεν έχουν τί να ψηφίσουν οπότε ελλείψη άλλων επιλογών θα κάτσει η μπίλια στο 93% ανθελληνικό τόξο ως default επιλογή.

Ταυτόχρονα ο Τάκης Μουσσάς κάνει εκπομπές, αποκαλύπτει πράγματα για offshore και οικονομικά σκάνδαλα, αποκαλεί τους πάντες προδότες, αναγνωρίζει την κυβέρνηση ως νόμιμη, δεν πιστεύει στην "βία" των κίτρινων γιλέκων, δεν μας λέει τί να ψηφίσουμε διότι όλοι είναι προδότες αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο όπως λέει θα γίνει νόμιμο ντου στην βουλή εκλογικά, ενώ προετοιμάζονται εκατοντάδες χιλιάδες ελληνοποιημένοι για τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο..."μαεστρος"; Και η Μπιτακου από πού ξεφυτρωσε;