15/1/21

Σιχτίρ Καγιόληδες

 

Για να πειστούν, τα παπαγαλάκια της Στοάς ο Καποδίστριας θα έπρεπε να γράψει στον Τσάρο  "έχουν δίκιο οι Άγγλοι Μεγαλειότατε . Σας εξαπάτησα και σας έκλεψα. Δέκα χρόνια καταχράστηκα της εμπιστοσύνης σας και των χρημάτων σας και τα προξενεία που δημιούργησα ήταν  επαναστατικά Κέντρα".

ΥΓ. Σιχτίρ Καγιόληδες

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην συγχύζεσαι Χατζάρα. Ακόμα τους πονάει που ο Καποδίστριας αποκήρυξε τη μασονία και προσπάθησε να κλείσει το μαγαζάκι τους. Και άλλοι θα ακολουθήσουν...

Ανώνυμος είπε...

Βρε, στοα. Στοά!! Θα πεις στον Μητσοτεσκου να κάνει εκλογές; Αλλά χωρίς τα..... κομπιούτερ της.... Singular.

Ανώνυμος είπε...

το κακό είναι ότι και ο Υψηλάντης στην επιστολή του στον Νικόλαο , πως στο καλό κατάφερναν και οι δυο Έλληνες να κοροιδεύουν, έγραφε: Ο κόμης Καποδίστριας, ων συνεβουλεύθην , εβρήκε τας ιδέας και τας προετοιμασίας μου καλάς και δεν ηναντιώθην.
Περισσότερες λεπτομέρειες δίνει ο Πολυχρόνης Ενεπεκίδης στο βιβλίο του για τα ευρεθέντα αρχεία στην Βιέννη, σχετικά με τους : Ρήγαν, Καποδίστριαν και Υψηλάντην.
Ως γνωστόν στις συνομωσίες κανείς δεν γνωρίζει το πλήρες σχέδιον , που γνώριζε μόνο ο Τσάρος. Τόσο ο Καποδίστριας , όσο και ο Υψηλάντης , γνώριζαν μόνο το σχέδιο που θα εκτελούσαν. Δεν χωρούσε στο μυαλό τους ότι ο τσάρος θα θυσίαζε τον καθένα όσο τον βόλευε για να πετύχει την ίδρυση του προτεκτοράτου του.
Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια και η μαύρη τύχη των πρακτόρων, των διπλών μάλιστα.
Με πολλήν φιλορώσικην αγάπην κατά την διακοσιοετηρίδαν της έκρηξης της συνομωσίας.
Ούτε ο ξάνθος κατάλαβε ποτέ, αντίθετα με τον Τσακαλώτο , που δεν ωμίλησεν ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

οι οργανωμενες κοινωνιες ειναι μπουρδελο συμφεροντων και ρουφιανιας