6/1/21

Οι ΟΠΕΚ & Co συμφώνησαν για για περικοπές της παραγωγής πετρελαίου για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ωστόσο, η Ρωσία και το Καζακστάν θα αυξήσουν την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου. κατά 65.000 και 10.000 βαρέλια , αντίστοιχα

Οι χώρες του ΟΠΕΚ συμφώνησαν με τις άλλες πετρέλαιοπαραγώγους χώρες τις παραμέτρους για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, οι οποίες θα ανέλθουν σε 7.125.000 βαρέλια. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η Ρωσία και το Καζακστάν θα είναι σε θέση να αυξήσουν την ημερησια παραγωγή τους κατά 75.000 65.000 και 10.000 βαρέλια αντίστοιχα. Αυτή η αύξηση της παραγωγής θα αντισταθμιστεί από μια αναλογική και εθελοντική μείωση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία. 

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Rossiya 24» είπε ότι , "η αστάθεια στην αγορά πετρελαίου το 2021 θα μειωθεί και η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 3-5 εκ  βαρέλια την ημέρα αλλά  δεν θα φθάσει στο προ κρίσης επίπεδο, το οποίο ήταν υψηλότερο κατά 6-7 εκατομμύρια βαρέλια σε σχέση με το επίπεδο του 2019".

«Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα κατάσταση, βλέπουμε ότι η αστάθεια έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε και σημείωσε ότι οι χώρες του OPEC+ συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες  για την παραγωγή με χώρες που δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

26 Απριλίου 1937. Η Λουφτβάφε ζωγράφισε τη Γκουέρνικα που την αντέγραψε μετά ο Πικάσο

26 Απριλίου 1937 . Η Λουφταβάφε, αλλά, και 3 ιταλικά βομβαρδιστικά που επιχειρούσαν στο πλευρό του Φράνκο στον Ισπανικό Εμφύλιο , βομβάρδισα...