15/10/23

15 Οκτωβρίου 1944. Η Μάχη της Αθήνας . Σε απάντησαη της ΕΑΜοκρατίας ξεχήθηκαν στους δρόμους οι Αντικομμουνιστές. Η μεγαλειώδης παρέλαση της αντικομουνιστικής Αθήνας για την Απελευθέρωση


 
  Η 15η Οκτωβρίου 1944, ήταν Κυριακή . 

Μετά από τρεις ημέρες ΕΑΜοκρατίας , βγήκε στους δρόμους της πρωτεύουσας για να γιορτάσει την απελευθέρωση η άλλη Αθήνα.
Η αντικομουνιστική. 
 Η δοξολογία στη Μητρόπολη για την απελευθέρωση ήταν να γίνει τις 13 Οκτωβρίου αλλά αναβλήθηκε με αίτημα του ΚΚΕ για τις 14 μετα για τις 15.

Τα ξημερώματα  της 14ης ο ΕΛΑΣ χωρίς εντολή από τον Σκόμπι και πάρα τις συμφωνίες επιτέθηκε στους στρατοπεδευμένους στου Μετς, άνδρες των Ταγμάτων Ασφαλείας και σκότωσαν είκοσι . 

 Η «παναθηναϊκή» συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 14 Οκτωβρίου  είχε διάταξη "Μπιρσίμ" έπιανε από την πλατεία Αγάμων μέχρι το Σύνταγμα και από εκεί  τον Αγιο Σώστη. 
 Στην Πλατεία Συντάγματος, μίλησαν στις 14 Οκτωβρίου οι τρεις υπουργοί της κυβερνητικής τριανδρίας. 
Ο Ζεύγος που εκπροσωπούσε το ΚΚΕ , ο Θεμιστοκλής Τσάτσος και ο Φίλιππος Μανουηλίδης. 
 Τα «Νέα» δημοσίευαν έκκληση του Σκόμπι, ο οποίος παρακαλούσε τους Αθηναίους να προσφέρουν κρεβάτια για να καλυφθούν οι ανάγκες των 6000 Βρετανών στρατιωτών. 

 Όλα τα ξενοδοχεία στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου είχαν καταληφθεί από τις οργανώσεις. 

 Στο Παλλάδιον ήταν ο ΕΔΕΣ. Από το βράδυ της 14ης μπήκαν στην Αθήνα οι 400 βρετανοί αλεξιπτωτιστές που έπεσαν στα Μέγαρα και οι πρώτοι που αποβιβάστηκαν στον Πειραιά με τον Σκόμπυ. 

 Από νωρίς την Κυριακή 15η Οκτωβρίου, άρχισε η συγκέντρωση των εθνικών αντιστασιακών οργανώσεων που είχαν και πλακάτ αλά ΕΑΜ που εγραδαν: «Ζήτω η Μεγάλη Ελλάδα», ΕΔΕΣ, ΠΕΑΝ «Ιερή Ταξιαρχία», «Ζήτω ο Βασιλιάς» κλπ. 
 Στο εξίσου ογκώδες με το ΕΑΜ συλλαλητήριο του Σαββάτου, έδωσαν το παρόν οι οικογένειες, οι εθνικόφρονες, οι αστοί. 
 Η ετερόκλητη αντικομουνιστική συμμαχία από τους φιλελεύθερους έως τους χίτες βασιλόφρονες. Αντί για τις Κόκκινες σημαίες κρατούσαν τις ελληνικές.

Το ΚΚΕ κάλεσε το «λαό» σε αντισυγκέτρωση. 
Ο «λαός», ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΕΑΜ και η ιαχή «Κάπα Κάπα Έψιλον» αναμετρήθηκε με τον Εθνικό Ύμνο. 
 Ο «Εμφύλιος», τα «Δεκεμβριανά» αποτυπώθηκαν στους δρόμους της Αθήνας στις 15 Οκτωβρίου. 
 Και οι Κόκκινοι και οι Εθνικόφρονες γνώριζαν το τι θα γίνει. 
 Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ξέσπασαν βίαια επεισόδια επί της Πανεπιστημίου.
 Οι Κουκουέδες πήραν στο κυνήγι έναν εθνικόφρονα ο οποίος έτρεξε στην είσοδο του ξενοδοχείου παλλάδιον που έμεναν οι Εδεσίτες. Οι Κουκουέδες επιτέθηκαν στο Παλλάδιον, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, με νεκρούς και τραυματίες. Ο «Ριζοσπάστης», της επομένης έγραψε για οκτώ νεκρούς και 94 τραυματίες», και κατηγόρησε «τη διαβόητη σπείρα του Τάκη Μακεδόνα και του Παναγιώτη Ψαραδέλη, που ματοκύλισε την εποχή της γερμανικής κατοχής τον Βόλο». Ωστόσο αυτό το ρεπορτάζ , δεν συμπίπτει με δελτίο συμβάντων της Αστυνομίας. Πηγή όλων είναι ο Ριζοσπάτης και το δελτίο της Force133 την Ελευθερία του Κόκκα.

73 χρόνια μετά κάθε ηλίθιος και ψεύτης λέει ότι στα ξενοδοχεία «Ερμής», «Παλλάδιον» και «Μαζέστικ» μπήκαν ένοπλοι εθνικών οργανώσεων, οι οποίοι έβαλαν από εκεί κατά των (αθώων) εαμιτών «που βρίσκονταν στον δρόμο», διαπράττοντας αφάνταστα κακουργήματα».
 Άλλοι ψεύτες ανακατεύουν τους χίτες. 

 Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι ελασίτες επιτέθηκαν στο Παλάδιον υπό την κάλυψη της διαδήλωσης και κρύφτηκαν πίσω από εκείνους που σκοτώθηκαν.

Το ρεπορτάζ του πράκτορος Πάνου ΚόκκαΣπυρίδων Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

23 Ιουνίου 1968.Η Τραγωδία της θύρας 12 στο Μπουένος Άϋρες

    13 χρόνια πριν την Τραγωδία της" Θύρας 7" του Καραϊσκάκη, όταν 21 φίλαθλοι Ολυμπιακού βρήκαν φρικτό θάνατο, σκοτώθηκαν με τ...