14/11/23

14 Νοεμβρίου 1973.Η κατάληψη του Πολυτεχνείου από Τροτσκιστές και Μαοϊκούς με χορηγό τον Ρουφογάλλη και σκηνοθέτη τον Γκας Αβράκωτο

14 Νοεμβρίου 1973. Άρχισαν οι Παραστασεις του Μιουζικαλ 
"Εδώ Πολυτεχνείο", 
σε συμπαραγωγή Cia/ΚΥΠ. 

Ενώ ο Μαρκεζίνης συζητούσε με τον Παπαδόπουλο τον "εκδημοκρατισμό" του Συντάγματος εκδηλώθηκε η "επανάσταση" του Ρουφογάλη.

Στις 13 Νοεμβρίου 1973, ο υπουργός Παιδείας της κυβερνήσεως του Σπύρου Μαρκεζίνη Παναγιώτης Σιφναίος, επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο και συναντήθηκε με τη Σύγκλητο, και απείλησε (βλακωδώς) της επιτροπές των φοιτητών με χρήση βίας, σε περίπτωση διαδηλώσεων και απεργιών. 
Η μόνη σανίδα Σωτηρίας του Μαρκεζίνη ήταν η επιστροφή των επιστρατευμένων.

 Μετά την επίσκεψη Σιφναίου στο Πολυτεχνείο,  την επομένη, το κατέλαβαν ξαφνικά  η «Μαμή» και οι «μαόες» (ΠΠΣΠ-ΑΑΣΠΕ). 
Εγώ τότε ήμουν στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου είχαμε εναν οργανωμένο της ΑΑΣΠΕ, και μάθαμε λίγο μετα τις 11 την κατάληψη.
Ο "οργανωμένος" έμεινε πίσω για να μαζέψει και αλλος και πήγα εγώ στην κατάληψη επικεφαλής αλλων τριών χρήσιμων ηλιθίων.
Παρέμεινα στην Κατάληψη μέχρι που με έβγαλε ο Στρατός.

 Θυμίζω την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που έλεγε: 
«Καταγγέλλουμε τη προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου τη Τετάρτη 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλλη Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικανικής CIA με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα και συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις». 

Δεν ξέρω ποιος ήταν ο συντάκτης της, ούτε από ποιούς «πέρασε» πριν δημοσιευτεί αλλά περιέγραψε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν. 

 Όσοι βρίσκονταν στις συνελεύσεις που έγιναν για να καταγγελθούν οι τρομοκρατικές άρσεις των αναβολών σπουδών θα θυμούνται την ξαφνική και οργανωμένη εμφάνιση των συνεργατών της ΚΥΠ και της Cia, της τροτσκιστικής «Μαμής» και των μαοϊκών της ΠΠΣΠ και της ΑΑΣΠΕ. 

 Και η ανακοίνωση τόνιζε: 

«Σαν Υπεύθυνη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Πολυτεχνείου καταγγέλλουμε σε όλο το σπουδαστικό κόσμο τη νεολαία και το Λαό, τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ και των πληρωμένων πραχτόρων της να διαστρέψουν, από την αρχή της μεγαλειώδης εκδήλωσης μας του Πολυτεχνείου, τη πορεία και το περιεχόμενο της»

 Η ανακοίνωση δεν ήξερε τον Γκας που τον μάθαμε μετά , αλλά εξηγούσε σωστά ότι, επρόκειτο για μια «εξτρεμιστική επαναστατικοαναρχική εξέγερση», όπως ακριβώς έκανε το ΕΚΚΕ κατεβάζοντας τον Κόσμο από το Αιγάλεω στο Κέντρο και κάνοντας την επίθεση στο Υπουργείο Δ. Τάξεως όπου άρχισε το μακελειό. 

 Η ανακοίνωσης της Συντονιστικής εξηγούσε ότι το σενάριο γράφηκε, «Για να μπορέσουν» «να ξαναχρησιμοποιήσουν το χιλιοτριμμένο πρόσχημα του επαπειλούμενου κοινωνικού καθεστώτος», για, «να δικαιολογήσουν την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου και το δυνάμωμα της αιματηρής τρομοκρατίας. Ενέργειες που οι Αμερικάνοι, η CIA και η χούντα είχαν από καιρό πάρει την απόφαση να επιβάλλουν», «απόφαση που ενισχυόταν σημαντικά και από την άσκημη τροπή που πήρε το Μεσανατολικό πρόβλημα για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, και ειδικότερα του αμερικάνικου». 

 Απόλυτα σωστή ανάλυση, αλλά οι οργανωμένοι πράκτορες αμέσως την κατήγγειλαν και στο τέλος οι πράκτορες του Σόρος λένε στα χαζά παιδάκια ότι εκείνοι που έγραψαν την αλήθεια ήσαν οι «χαφιέδες» ενώ οι χαφιέδες ήσαν «επαναστάτες»

Εάν καταλάβουμε το σενάριο «εξτρεμιστική επαναστατικοαναρχική εξέγερση», θα καταλάβουμε και τη δράση των ελευθέρων σκοπευτών, λίγες μέρες μετά. 
 Το έκανε και η Σεκιουριτάτε στο Βουκουρέστι.

Δημοσιεύω και το ρεπορτάζ της "Μακεδονίας" 


Σπυρίδων Αλεξάνδρου Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: