26/11/23

.Μάθαμε ένα ακόμα Κόκκινο κάθαρμα που το εκτέλεσαν οι Γερμανοί στην Καισαριανή

 ο Τριφούν Χατζιάνιεφ.(Trifun Hadzhianev) Ο ( Βοδενά 1893 – Αθήνα, Ελλάδα, 1944). Ηταν "Μακεδόνας" κομμουνιστής και επαναστάτης από τη "Μακεδονία του Αιγαίου"

 Στο Τρίτο Έκτακτο Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας, που ξεκίνησε στις 26 Νοεμβρίου 1924, και ολοκληρώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου συμμετείχε επίσης ο " Μακεδόνας επαναστάτης¨ Τρύφωνας Χατζηγιάνεφ (Trifun Hadzhianev) γεννημένος στην Έδεσσα (Voden) το 1893. 

Ο Τρύφωνας ήταν , ο αντιπρόσωπος από το "Βοδενά". 

 Τον θυμήθηκαν σήμερα οι ΣεβερνοΜακεντόνσκι και με την ευκαιρία λένε ότι στις 26 Νοεμβρίου οι Έλληνες , δηλαδή όχι οι Ελληνες αλλά οι Κομμουνιστές με επικεφαλής τον Τροτσκιστή Πουλόπουλο αναγνώρισαν τον "Μακεδονικό λαό". 
 Όπως γράφουν, "σε αυτό το συνέδριο, το ελληνικό κόμμα αποδέχθηκε τις λύσεις της Κομιντέρν για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, και με αυτή την έννοια το δικαίωμα του μακεδονικού λαού να δημιουργήσει το δικό του κράτος. Το κύριο άλυτο εθνικό ζήτημα που προέκυψε στην Ελλάδα μετά τα Βαλκάνια και τον Α ́ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ασφαλώς το μακεδονικό εθνικό ζήτημα. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού που ζούσε στο τμήμα της Μακεδονίας του Αιγίου ήταν μη ελληνικής καταγωγής (77,50%) και παραδοσιακά ζούσε σε μακεδονικό εθνογραφικό και ιστορικό έδαφος. Το ius solis (το δικαίωμα στη μακεδονική ιστορική επικράτεια), καθώς και το ius civitas (το δικαίωμα του μακεδονικού έθνους), απαιτούσαν επαρκή (μακεδονική) μεταχείριση και επίλυση του μακεδονικού εθνικού ζητήματος. Το δικαίωμα στην ιστορική επικράτεια της Μακεδονίας, καθώς και το δικαίωμα του μακεδονικού έθνους στη χώρα του. Ο ελληνικός πληθυσμός που ζούσε στο τμήμα του Αιγαίου της Μακεδονίας ήταν μια πραγματική μειονότητα και αντιπροσώπευε το 22% του συνολικού πληθυσμού στο τμήμα του Αιγαίου της Μακεδονίας και μόνο το 10% του πληθυσμού της εθνογραφικής Μακεδονίας".

Ο Τρύφωνας εκτελέστηκε μαζί με τους αλλους 198 στην Καισατριανή την πρωτομαγιά του 1944.

Και τον κλαίνε με μαύρο δάκρυ ο Ρίμπαρ και οι αριστεροί Συντάκτες, μαζί και ο Κοέν και το ΚΙΣΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ψόφος στους προδότες!
Στο σχολείο μάθαμε ότι μετά την απελευθέρωση (ή προσάρτηση για κάποιους "έλληνες") της Μακεδονίας μας, οι Έλληνες αποτελούσαν το 48% του πληθυσμού.
Μετά την ανταλλαγή έφυγαν οι όποιοι Τούρκοι, πιθανώς να είχαν φύγει και Βούλγαροι και με την εγκατάσταση των προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα το ποσοστό αυτό αντί ν' αυξηθεί, μειώθηκε!!!
Ο εγκέφαλος τους είναι άκρως προβληματικός.
Υ.Γ. Πως δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα Θρακικό λαό που να χρήζει και αυτός κάποιας εθνικής αποκατάστασης;

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...