26/11/23

Οι Ρώσοι πήραν τη Βιομηχανική Περιχή της Αντίιβκα. Κατα τα λοιπά, τοπικές μάχες τη νυχτα του Σαββάτου. Καταμετρήκαν 375 νεκροί ΟΥΚΟΙ

Το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι "1+1" μετέδωσε σήμερα το πρωί την  πληροφορία οτι οι νεκροί οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι στρατιώτες  είναι  1,126, 652.  
Αργότερα, η διοίκηση του καναλιού, προφανώς μετά  τηλεφώνημα από το γραφείο του  Ζελένσκι, ζήτησε συγγνώμη για το «τυπογραφικό λάθος». 
Τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πήραν τον έλεγχο της βιομηχανικής ζώνης της  Αντίιβκα. 
Στα Κανάλια των ανταπικριτών έχουν δημοσιευθεί πλάνα από εγκαταλελειμμένες θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Αβντίιβκα . Για την Ουκρανία, αυτό είναι ένα σοβαρό πλήγμα, καθώς η βιομηχανική ζώνη αποτελεί σημαντικό μέρος ολόκληρης της οχυρωμένης περιοχής , την οποία το Κίεβο χαρακτήριζε απόρθητη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή και σημείωσαν επιτυχία, προχωρώντας βόρεια της Krasnohorivka, στη βιομηχανική ζώνη και στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Yasynuvata-2, από την Kamianka, στην περιοχή του εργοστασίου οπτάνθρακα Avdiivka.
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δεν σχολίασε ακόμα τα ρεπορτάζ των πολεμικών ανταποκριτών.

 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την περασμένη νύχτα, μονάδες της Δυτικής Ομάδας Μεραρχιών  υποστηριζόμενες από την αεροπορία και το πυροβολικό και βαρέων απώθησαν τέσσερεις επιθέσεις της 57ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 43ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του εχθρού στις περιοχές των οικισμών Σύνκοβα και Ιβανίβκα  στην περιοχή του Χάρκοβο . 
 Στο μέτωπο του Κράσνι Λίμαν   αποκρούστηκε επίθεση της 12ης Ταξιαρχίας των  Ειδικών Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του δάσους Σεμπερμπρινασκι . 
Στις περιοχές των οικισμών Γκριγκόροβκα και Γιαμπόλοβκα  της DPR επλήγησαν οι θέσεις  
της 67ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 125ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας .
Στο μέτωπο του Νοτίου Ντονέτσκ  οι συνολικές απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 60 στρατιώτες και δύο οχήματα. 
 Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέκρουσαν  επίθεση της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Σεβτσένκο της DPR και βελτίωσαν την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής. 
Στι συγκρούσεις κοντά στα χωριό Πριούτνε της Ζαπορίζιε καταμετρήθηκαν 80 πτώματα στρατιωτών  της 127ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας .Σε άλλες συγκρούσεις στο μετωπο της  της Ζαπορίζιε, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε 35 στρατιώτες, ένα τανκ και δύο οχήματα. 
Στο μέτωπο   του Ντόνετσκ, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε 200 στρατιώτες, ένα τανκ και έξι οχήματα. 
Επίσης, χτυπήθηκε ενα πολωνικής κατασκευής αυτοκινούμενο   πυροβολο  "Krab", δύο οβιδοβόλα Akatsiya, ένα πυροβόλο Msta-B, ένα οβιδοβόλο D-20, μια αυτοκινούμενη βάση πυροβολικού Gvozdika, ένα οβιδοβόλο D-30 και ένα πυροβόλο M119 αμερικανικής κατασκευής.
 Στο μετωπο της Χερσώνος κοντά στο χωριό Τιανίνκα  η 35ης Ταξιαρχία Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας  έχασε  55 στρατιώτες και τέσσερα οχήματα. 
Κατά τη διάρκεια της μάχης καταστράφηκαν  ενα οβιδοβόλο Msta-B, ένας σταθμός ραντάρ, καθώς και μια αυτοκινούμενη μονάδα πυροβολικού M109 Paladin αμερικανικής κατασκευής. 
 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας βελτίωσαν τις θέσεις τους κοντά στο Αρτεμόφσκ   και το Κουπιάνσκ. Οι επιθετικές  ενέργειες εξακολουθούν να είναι τοπικές.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας  δύο Su-27 στις περιοχές των οικισμών Novoraisk και Velyka Oleksandrivka στην περιοχή Kherson, καθώς και ένα αεροσκάφος MiG-29 στην περιοχή του χωριού Pyatikhatky, περιοχή Dnipropetrovsk. 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναχαιτίστηκαν 17 ρουκέτες του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS.
Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν επίθεση από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις περιοχές Μόσχα, Καλούγκα, Μπριάνσκ, Σμολένσκ και Τούλα τη νύχτα και το πρωί της 26ης Νοεμβρίου. 
Συνολικά εννέα UAV τύπου αεροσκάφους που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταρρίφθηκαν.
 Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν μια μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη ρωσική πρωτεύουσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...