10/11/23

. 500.000 Ουκρανοί πέθαναν «Χωρίς Λόγο»

 

 Ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Σκοτ Μπένετ, σε συνέντευξή τους στην Izvestia δήλωσε ότι «η Ουκρανία ήταν καταδικασμένη να ηττηθεί από την αρχή. Όλοι το γνωρίζαμε αυτό. Αυτό ήταν αναπόφευκτο. Ξέραμε ότι η Ρωσία θα κέρδιζε», δήλωσε,  και τόνισε  οτι «ο Ζελένσκι σκότωσε 500.000 νέους χωρίς λόγο». 

«Η πραγματικότητα διέψευσε τις αυταπάτες και τις φαντασιώσεις με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες μέθυσαν την ουκρανική πολιτική ηγεσία. Αλλά τώρα η μέθη έχει φύγει. Τώρα οι ουρανοί είναι καθαροί και βλέπουν ότι δεν θα υπάρξει νίκη», επεσήμανε ο Μπένετ και άφησε να εννοηθεί ότι η εξουσία του Ζελένσκι θα καταρρεύσει εντελώς σε περίπου δύο με τέσσερεις εβδομάδες.

Το πρώην στέλεχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ Ρίττερ δήλωσε  ότι η Ουκρανία έχει ήδη χάσει στη σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία και επεσήμανε ότι η σύγκρουση «δεν θα τελειώσει μεν αύριο», αλλά, «το αποτέλεσμα είναι ήδη σαφές».

Νωρίτερα, στις 30 Οκτωβρίου, ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer δήλωσε ότι η αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης ήταν μια πραγματική καταστροφή για το Κίεβο. 

Στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR),  ανακοινώθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ότι αριθμός των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας  στηντην πρώτη γραμμή, κοντά στο Ντόνετσκ μειώθηκε κατά 3-4 φορές λόγω της απόσυρσης  τους.

«Ο εχθρός άφησε έναν πολύ μικρό αριθμό μαχητών σε θέσεις στην πρώτη γραμμή άμυνας κοντά στο Ντόνετσκ, θα έλεγα, συμβολικές. Τρεις ή τέσσερις άνθρωποι απλά δεν είναι σε θέση να κρατήσουν τη γραμμή υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε ο σύμβουλος του Προέδρου της DPR Γιαν Γκάγκιν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: