24/11/23

Αβντίϊβκα: Συνεχίζεται η εκκαθάριση με οδομαχίες. Οι Ρώσοι προχωρούν και από τον Βορρά και από τον Νότο

Χθες το βράδυ, το καθεστώς του Κιέβου έκανε μια από τις μεγαλύτερες απόπειρες αεροπορικής επίθεσης στην Κριμαία, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής της Χερσώνας, Βλαντίμιρ Σάλντο. 
 Σύμφωνα με τον ίδιο, δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν και καταρρίφθηκαν πάνω από το έδαφος της περιοχής της Χερσώνας και της Κριμαίας. 
 «Τη νύχτα, ο εχθρός έκανε μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες αεροπορικής επίθεσης στην Κριμαία και την περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας . Πάνω από το έδαφος της περιοχής της Χερσώνας και της Βόρειας Κριμαίας, δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν και αναχαιτίστηκαν από συστήματα αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου», δήλωσε ο Σάλντο.

Η κατάσταση στην Αντίϊβκα γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τους ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκούς του  καθεστώτος του Κιέβου καθημερινά. 

Ο ρωσικός στρατός σε αυτόν τον τομέα του μετώπου είχε σήμερα, 24 Νοεμβρίου νέες επιτυχίες. 

Ο πολεμικοί ανταποκριτές τονίζουν οτι σε αυτή τη φάση ο πόλεμος είναι περισσότερο στα χέρια των τοπικών διοικητών , ταγματαρχών και Λοχαγών και όχι τόσο των στρατηγών. 

Στα νοτιοανατολικά περίχωρα της πόλης οι ρωσικές μονάδες ε προχωρούν κατά μήκος της Λεωφόρου Γιασνουβάτσκι. 

Σύμφωνα με τους Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές, οι μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν φτάσει σε νέες θέσεις , νότια της οδού Κολοσόβα και δεν απέχουν πολύ από το πρώην εστιατόριο «Τσαρσκαγιά Αχότα»

Το ρωσικό πυροβολικό συνεχίζει τις επιθέσεις στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στη βορειοδυτική πλευρά , στην περιοχή του εργοστασίου οπτάνθρακα, το οποίο αποτελεί την κύρια οχύρωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη.

Ουκρανοί στρατιώτες λένε στους δυτικούς ανταποκριτές ότι οι επιθέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μέσα στην πόλη είναι πολύ έντονες. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για την τοπική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της. 

Η απώλεια του ελέγχου σε μια από τις σημαντικότερες οχυρωμένες περιοχέςτου Ντόνετσκ γίνεται σχεδόν αναπόφευκτη.

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει και στην Κλισίιβκα  τις τελευταίες ημέρες, καταστρέφοντας και απωθώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στις μάχες στη νότια πλευρά του Αρτεμόφσκ.

Στο μέτωπο της Χερσώνας οι ουκρανικές μονάδες έκαναν αποβάσεις κοντά στο χωριό Κρύνκι. 
«Κατάφεραν να επεκτείνουν ελαφρώς τη ζώνη ελέγχου προς τα νότια και να μεταφέρουν νέες δυνάμεις στον οικισμό». 
Χθες οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν επιχειρήσεις κοντά στην Κρούνκα. 
«Οι μάχες στο δάσος διήρκεσαν μέχρι το βράδυ. Πιάστηκαν Ουκρανοί αιχμαλωτοι Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση παραμένει τεταμένη. 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στον τομέα Ορεχότσκι προσπάθησαν αρκετές φορές να επιτεθούν κοντά στο Ραμπότινο και το Βέρμπογιε , αλλά οι Ρώσοι μαχητές συνεχίζουν να κρατούν τη γραμμή. ΄Ρχοντας χάσει αρκετά κομμάτια εξοπλισμού, «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχώρησαν στις αρχικές τους θέσεις». Στην προεξοχή της Βρεμόβκα, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε προς την κατεύθυνση του Σταρομαγιόρσκ και του Ουροζάϊνε που τις προηγούμενες ημέρες είχαν βομβαρδιστεί με βόμβες διασποράς. 
Στο μέτωπο της Ζαπορίζιε συνεχίστηκαν οι αμοιβαίοι βομβαρδισμοί πυροβολικού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=wHuRHI6SRNA

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/pZ6qnoMnkP0?si=Kkc41NFKrfuCKr3t

Ανώνυμος είπε...

Αβντιέεβκα είναι στα ρωσικά. Εσύ την ονοματίζεις στήν γύφτο-ουκρανική διάλεκτο.

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...