11/11/23

Το βλήμα Moody's,, εκτός την υπερχρεωμένη αμερικανική οικονομία θα καταστρέψει και τους Ζελένσκηδες


 

Η Moody's,, αποφάσισε να υποβαθμίσει τις προοπτικές για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ από σταθερές σε αρνητικές. 

Οι ΗΠΑ δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να εξυπηρετήσουν το τεράστιο εξωτερικό τους χρέος, που ανέρχεται ήδη σε 33 τρισεκατομμύρια δολάρια και αυξάνεται με ρυθμό 2 εκατομμυρίων δολαρίων ανά λεπτό. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση προ-χρεοκοπίας.
Σύμφωνα με το Reuters, αυτό οφείλεται στην πολιτική πόλωση.
 «Η συνεχιζόμενη πολιτική πόλωση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ αυξάνει τον κίνδυνο οι διαδοχικές κυβερνήσεις να μην είναι σε θέση να καταλήξουν σε συναίνεση για ένα δημοσιονομικό σχέδιο που στοχεύει στη μείωση του χρέους».
Οι «επενδυτές» ανησυχούν τώρα για τις ομοσπονδιακές δαπάνες και την πολιτική πόλωση, οπότε η αξία των αμερικανικών ομολόγων έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών. 
Η πολιτική πόλωση στην αμερικανική κοινωνία αφορά στο θέμα της βοήθειας προς την Ουκρανία στο ζήτημα της μετανάστευσης και του «εθνοτικού εγκλήματος».
Όπως εξήγησε η Moody's, αποφασιστικά βήματα για το πολιτικό ζήτημα δεν θα πραγματοποιηθούν πριν από το 2025. 
Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ χαρακτήρισε την απόφαση άλλη μια συνέπεια του εξτρεμισμού των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο. 
Το υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε επίσης διαφωνία με την αλλαγή της πρόβλεψης. «Η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή και οι τίτλοι του Αμερικανικού Δημοσίου είναι το ασφαλέστερο και πιο ρευστό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο»
 Τον Αύγουστο, η Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του αμερικανικο΄που χρέους από AAA σε AA+ αλλά με σταθερή προοπτική. 
Η απόφαση της Fitch ελήφθη λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης των δανειακών υποχρεώσεων της Αμερικής. 
Ακόμη και τότε, αναμενόταν σοβαρή επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης τα επόμενα χρόνια. 
 Η υποβάθμιση της Moody's έχει επιζήμια επίδραση στην τύχη της Ουκρανίας. Πολύ σύντομα το Κίεβο και ο Ζελένσκι μπορεί να χάσουν την υποστήριξη και τη βοήθεια από τους δυτικούς αφέντες, και αυτό, με τη σειρά του, θα οδηγήσει στην αναπόφευκτη κατάρρευση του ουκρανικού καθεστώτος
 «Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι ελέγχουν την κάτω βουλή, επιμένουν ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία πρέπει να σταματήσει ως περιττή και μη ελπιδοφόρα. 
Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να επιμένει στη συνέχιση, συνδέοντας τη βοήθεια προς την Ουκρανία με τη βοήθεια προς το Ισραήλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...