11/11/23

Η Τράπεζα Κρήτης και το ξεπλυμα Χρήματος

 Το πρώτο μου ρεπορτάζ με την Τράπεζα Κρήτης το εκανα το 1980 και αφορούσε σε ενα σκάνδαλο με ξαγωγικές επιδοτήσεις. Έτσι απέκτησα Υψηλή "πηγή" στην Τράπεζα-Μπουτικ του κ. Καρρά.

Ο Γεώργιος εργαζόταν στην τράπεζα από το 1979 και ο Σταυρος Κοσκωτάς εργαζόταν στο Συνάλλαγμα στην Merrill Lynch Αθηνών.

Αυτός που τους βοήθησε να έχουν μια καλή ζωή στην Αθήνα  δεν τους είπε να αγοράσουν την Τράπεζα.

Η αγορά της τράπεζας έγινε με εγγυητική επιστολή της τραπέζης Μακεδονία Θράκης την  οποία εξέδωσε ο άμθρωπος του Ιωάννη Αλευρά κ. Βακάλης. Η εγγυητική πληρώθηκε με επιταγή της τράπεζας Κρήτης.Δηλαδή ο κ. Κοσκωτάς αγόρασε την τράπεζα Κρήτης με λεφτά της Τραπέζης με την βοήθεια του κ Βακάλη που θα είχε την έγκριση του κ. Αλευρά. Τότε Προέδρου της Βουλής. 

Στη συνέχεια ο κ. Κοσκωτάς προέβη σε επενδυσεις που τις χρηματοδότησε με την λογιστική μέθοδο "εγγραφές δικτύου" την οποία χρησιμοποιούσε η  BCCI και την οποία μέθοδο ανγοούσαν οι ελεγκτές της Τραπέζης της Ελλάδος  και της Τράπεζας της Αγγλίας, αλλά   ένα πουλάκι την αποκάλυψε ξαφνικά στον κ. Τεγόπουλο καθ ην στιγμή  εκείνος κατουριώταν πανω του κάπου στο Κολωνάκι.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...