10/11/23

To ProNews μαζί με τον Ζελένσκι και την Ζιζέλ προελαύνουν παρέα με τους νεκρούς

Η ΝΑΤΟΪΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


 

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στην κατεύθυνση της Χερσώνας, Ουκρανοί μαχητές προσπάθησαν να αποβιβαστούν στα νησιά κοντά στη Χερσώνα και στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, αλλά οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέτρεψαν αυτές τις προσπάθειες, χτυπώντας δύο μονάδες του Σώματος Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Στις 10 Νοεμβρίου το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε.
 «Στις 9 Νοεμβρίου, το προσωπικό του λόχου μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων "Dnipro" υπό τη διοίκηση του ανώτερου υπολοχαγού Ζόλτο Αρσαλάνοφ κατέστρεψε στρατιώτες της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ενώ προσπαθούσαν να κερδίσουν έδαφος στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου». 
 Η μονάδα υπό τη διοίκηση του Αρσαλάνοφ σκότωσε τους περισσότερους Ουκρανούς και πήρε επίσης 11 Ουκρανούς στρατιώτες αιχμαλώτους.
 Για το θάρρος και τον ηρωισμό που επέδειξε στην απόκρουση της επίθεσης του εχθρού, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου απένειμε στον διοικητή της μονάδας και στους στρατιώτες του λόχου κρατικά βραβεία. 
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού σε αυτό το μέτωπο ανήλθαν σε 505 καταμετρημένους νεκρούς, 18 πυροβόλα πεδίου, 15 σκάφη και 25 οχήματα. 
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σε αυτό το μέτωπο 26 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκαν. 

ΥΓ. ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ ΒΑΛΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΑ ΑΡΒΥΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΝΕΙΠΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΙΖΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: