8/11/23

Η Μόσχα προειδοποίησε ότι η πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους αυξάνει τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων

 

Ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάϊ Πάτρουσεφ δήλωσε τη  «η  φυσική συνέπεια της καταστροφικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους είναι η επιδείνωση της παγκόσμιας ασφάλειας.Υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος χρήσης πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων», είπε.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού υποδεχόμενος τον αντιπρόεδρο του Κεντρικού Στρατιωτικού Συμβουλίου της Κίνας, Ζανγκ Γιούξια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα, τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας είναι ένα μοντέλο στρατηγικής συνεργασίας που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τον σεβασμό,

«Εμείς, σε αντίθεση με ορισμένες επιθετικές δυτικές χώρες, δεν δημιουργούμε ένα στρατιωτικό μπλοκ. «Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας είναι ένα μοντέλο στρατηγικής συνεργασίας που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τον σεβασμό», δήλωσε ο Σόιγκου.

 Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι θα συζητήσει με τον Ζανγκ «περαιτέρω βήματα για την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας» καθώς και θέματα από τη διεθνή ατζέντα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πλησιάζει η ώρα της απελευθέρωσης του Τσασώβ Γιάρ στην ΛΔ.Ντόνετσκ

  Η Πολιτοφυλακή της ΛΔ Ντόνετσκ με την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων, απελευθέρωσε σήμερα το χωριό   Μπογκντάνοβκα στα βόρεια και Ανατολι...