1/1/24

«Η Ρωσία θα πρέπει να προχωρήσει και να δημιουργήσει το μέλλον». «Δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να διαιρέσει τον ρωσικό λαό». Το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του Βαλόντια από τα τείχη του Κρεμλίνου. «Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα, την ελευθερία και την ασφάλειά μας». «Η μοίρα της πατρίδας είναι πάνω από ΟΛΑ» . «Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του λαού της Ρωσίας είναι η αλληλεγγύη, το έλεος, και η επιμονή»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα τους προς τους Ρώσους και είπε ότι η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει και να δημιουργήσει το μέλλον. Η ομιλία του αρχηγού του κράτους βιντεοσκοπήθηκε κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου και  διήρκεσε περίπου τέσσερα λεπτά. Οι πρώτοι που το είδαν ήταν οι κάτοικοι της Καμτσάτκα, οι οποίοι είχαν ήδη γιορτάσει το νέο έτος.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε:

«Αποχαιρετούμε το 2023. Πολύ σύντομα θα γίνει μέρος της ιστορίας και θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, να δημιουργήσουμε το μέλλον. Την απερχόμενη χρονιά, δουλέψαμε σκληρά και κάναμε πολλά. Ήμαστε περήφανοι για τα κοινά μας επιτεύγματα. Χαρήκαμε για τις επιτυχίες μας. Και ήμασταν σταθεροί, υπερασπιζόμενοι τα εθνικά μας συμφέροντα, την ελευθερία και την ασφάλειά μας, τις αξίες μας, οι οποίες ήταν και παραμένουν ο ακρογωνιαίος μας λίθος»

 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο  της Ρωσίας το κύριο πράγμα που έχει ενώσει και συνεχίζει να ενώνει τους Ρώσους είναι η μοίρα της πατρίδας και η κατανόηση της σημασίας του σταδίου από το οποίο περνά η Ρωσία, η κλίμακα των στόχων που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η ευθύνη για την πατρίδα.

Ο Πούτιν τόνισε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλά εξαρτώνται από τον ίδιο τον άνθρωπο, από τη διάθεσή του για το καλύτερο και την επιθυμία να υποστηρίξει ο ένας τον άλλον με λόγια και πράξεις.

'Είμαστε ενωμένοι στις σκέψεις μας, στη δουλειά και στη μάχη, τις καθημερινές και τις αργίες, εκδηλώνοντας τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του λαού της Ρωσίας: αλληλεγγύη, έλεος, επιμονή"

 Ο Πρόεδρος απευθύνθηκε και στους στρατιωτικούς

Ο αρχηγός του κράτους απευθύνθηκε επίσης στους στρατιώτες και τους αποκάλεσε ήρωες, σημειώνοντας ότι η Ρωσία είναι περήφανη και θαυμάζει το θάρρος των στρατιωτών της. 

«Οι καρδιές μας είναι μαζί σας. Ξέρω ότι τώρα αισθάνεστε την αγάπη των πιο κοντινών, αγαπημένων και αγαπημένων ανθρώπων σας, την ισχυρή και ειλικρινή υποστήριξη εκατομμυρίων Ρώσων πολιτών, την υποστήριξη ολόκληρου του λαού», είπε.

Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι η χώρα έχει επανειλημμένα αποδείξει την ικανότητά της να επιλύει τα πιο δύσκολα προβλήματα και να μην υποχωρεί. Υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει δύναμη που μπορεί να διαιρέσει τους πολίτες, να τους κάνει να ξεχάσουν τη μνήμη των πατεράδων τους και να σταματήσουν την ανάπτυξη.

 Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε ότι το 2024 έχει ανακηρυχθεί Έτος της Οικογένειας στη Ρωσία και απευθύνεται σε οικογένειες. Είπε ότι μια πραγματικά μεγάλη οικογένεια είναι αυτή στην οποία μεγαλώνουν τα παιδιά, βασιλεύει η προσοχή, η ζεστασιά, η φροντίδα για τους γονείς, η αγάπη και ο σεβασμός ο ένας για τον άλλον.

 Ο Πρόεδρος τόνισε ότι από τέτοια συγγένεια γενεών, γεννιέται και καλλιεργείται η αγάπη για την πατρίδα, η αφοσίωση στην πατρίδα. Ευχήθηκε σε όλες τις ρωσικές οικογένειες το καλύτερο, επειδή κάθε οικογένεια αποτελεί την ιστορία μιας μεγάλης χώρας, της οποίας η μοίρα δημιουργείται από έναν πολυεθνικό λαό.

 «Είμαστε μια χώρα, μια μεγάλη οικογένεια. Θα διασφαλίσουμε την σίγουρη ανάπτυξη της πατρίδας, την ευημερία των πολιτών μας και θα γίνουμε ακόμη ισχυρότεροι. Είμαστε μαζί σε αυτό. Και αυτή είναι η πιο αξιόπιστη εγγύηση για το μέλλον της Ρωσίας», τόνισε.

 Ο Πούτιν μίλησε  τηλεφωνικά και με τους διοικητές των ομάδων στρατευμάτων που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση (SMO). Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλάμε για τις νότιες, κεντρικές, δυτικές, ανατολικές, καθώς και για τις κατευθύνσεις της Χερσώνας και της Ζαπορίζια.

 Νωρίτερα, οι κοσμοναύτες Oleg Kononenko, Nikolai Chub και Konstantin Borisov συνεχάρησαν τους Ρώσους για το επερχόμενο νέο έτος. Απευθυνόμενοι στους κατοίκους της χώρας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), οι κοσμοναύτες προέτρεψαν να μοιραστούν τη ζεστασιά τους και να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρακτωρ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ και τα ΙΟΥΛΙΑΝΑ ΤΟΥ 1965

  Τα Ιουλιανά του 1965 οργανώθηκαν από το MI6 δια των πρακτόρων Μητσοτάκη και Κόκα και προωθούσαν τα φιλοτουρκικό σχέδιο ανακήρυξης τουρκοκυ...