1/1/24

To 2024 είναι δίσεκτο και θα είναι κακότυχο για πολλούς Κλεφτολουμπινέ. Για τον Ζελένσκι, τον Μπιντέ, και τον πακιστανό στο Λονδίνο. Η κατάσταση στο μέτωπο για το Κίεβο θα επιδεινώνεται σταθερά, υπονομεύοντας τη θέση του και του Μπιντέ, και του φαλακροκαγγκελάριου, και του Πουστρόν και του Πακιστανού που βομβάρδιζε το Μπέλγκοροντ

 Όλοι θέλουν το 2024, να είναι καλύτερο από το 2023, κατα το οποίο συνεχίστηκαν  οι πολεμικές συγκρούσεις, άνοιξαν νέες  και εγινε ακόμη μεγαλύτερη η απειλή ενός πιθανού νέου παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου.

 Οι κύριοι χαμένοι στη γεωπολιτική σκακιέρα το 2023, ήταν ο Ζελένσκι, ο Νετανιάχου, ο Μπιντές, οι Ευρω-Παίοι, οι Έλληνες οι εχασαν το Αιγαίο και οι Αρμένιοι που εχασαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ

 Το 2024 ,θα φέρει το Καινούργιο πιο Κοντά. 

Θα είναι το έτος της Νίκης της Ρωσίας στον Πόλεμο με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρει να φτάσει ζωντανός στις εκλογές θα κερδίσει όποιον υποψήφιο κατεβάσουν οι μπλέ γάίδαροι που θα πληρώσουν το τίμημα του Πολέμου και της Ήττας.

 Οι Ρεπουμπλικάνοι,  θα κερδίσουν και την πλειοψηφία στη Γερουσία, νικώντας στη Μοντάνα, το Οχάιο και τη Δυτική Βιρτζίνια. Η μεταβίβαση της εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα προκαλέσει πολιτική αστάθεια και «στην σωστή πλευρά της Ιστορίας» και στις χώρες βασάλλους.

 Στις ΗΠΑ, ο  «Δημοκρατικός λαός» δεν αποδεχτεί σιωπηρά την ήττα του   και η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι πολύ χαοτική και μπορούμε να περιμένουμε μεγάλες ταραχές και συγκρούσεις  στους δρόμους των μεγάλων Πόλεων. Αυτό θα έχει τις επιπτώσεις του στο εξασθενημένο δολάριο. Από τον Φεβρουάριο, η Fed θα αρχίσει να μειώνει γρήγορα το βασικό επιτόκιο, ακολουθούμενη από την ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες. Με αυτόν τον τρόπο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Μπιντέςθα είναι σε θέση να αποφύγουν την ύφεση, σε προεκλογική χρονιά αλλά δεν θα αποφύγουν τον στασιμοπληθωρισμό. Αλλά η Ευρώπη θα εισέλθει σταθερά σε ύφεση που θα φέρει την απειλή πολιτικής αποσταθεροποίησης το 2025». Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει για την ζημιά του Πολέμου.

 Το 2024 είναι έτος εκλογών σε πολλές χώρες. 

Το  (δεξιό)Λαϊκό Κόμμα Μόντι οδεύει προς την τρίτη συνεχόμενη εκλογική νίκη του στην Ινδία, εδραιώνοντας τη θέση του στο κοινοβούλιο. Στην Πορτογαλία, θα ψηφίσουν στις 10 Μαρτίου και οι δεξιοί λαϊκιστές του «Φτάνει πιά» «τσέγκα» θα πάρουν την Τρίτη θέση με 15-16%  ανατρέποντας  το σκηνικό των Κεντροαριστερών-Κεντροδεξιών.Τον Οκτώβριο θα γίνουν οι εκλογές στην Αυστρία όπου

Το Κόμμα της Ελευθερίας που έχει επιστρέψει  στο 30% απειλεί το καθεστώς των Βρυξελλών. Οι  ευρωσκεπτικιστές και οι αντίπαλοι του πολέμου με τη Ρωσία έχουν καλές πιθανότητες να κερδίσουν. Εκλογές θα γίνουν και στα λάντερ  της Σαξονίας, του Βρανδεμβούργου και της Θουριγγίας όπου αναμένονται με σαρωτικές νίκες για την Αλτερνατίβα. Στη Ρουμανία θα γίνουν Προεδρικές εκλογές όπου θα εκφραστεί το αντιπολεμικό, αντιεμβολιαστικό και αντι-ευρωπαϊκό Μπλόκ ενόψει των εκλογών του 2025.

Τον Ιανουάριο θα γίνουν εκλογές στην Ταϊβάν  που αναμένεται να κυλήσουν «ομαλά». To 2024 o Πακιστανός Σούνακ θα κλείσει τον κύκλο του και θα επιστρέψουν οι Εργατικοί αφου η τρίπτη λύση του UKIP διαλύθηκε μεθοδικά.

Τον Ιούνιο του 2024, οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη σημασία, Θα καταγράψουν όμως την άνοδο  της «μη συστημικής» και  λαϊκιστικής  δεξιάς.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

 

1 σχόλιο:

soulis είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Σπυρο.
Απο το στομα σου και Στου Θεου τ'αυτι που λενε.
Εν τω μεταξυ θα ηθελα την γνωμη σου γι αυτο το θεμα με τα τιμολογια του ρευματος.
Τι θελω να πω.Τα καθεστωτικα καθαρματα και η κυβερνηση μας ελεγαν η τιμη στο Ολλανδικο κομβο διαμορφωνεται απο την προσφορα την χητηση εαν ειναι χειμωνας και κανει κρυο κλπ.
Και τωρα με πολυ βαρυ χειμωνα στην κεντρικη δυτικη και βορεια Ευρωπη και Κινα χωρις ρωσικο αεριο απο αγωγους και με το lng 6-8 φορες ακριβοτερο και ομως η τιμη του φυσικου αεριου ειναι πολυ χαμηλη και γι αυτο και κρατησαν την τιμη της κιλοβατωρας για τον πρωτο μηνα γυρω στο 14-15 στο πρασινο.
Ερωτω .Πως το κανουν αυτο;.Ειναι φανερο οτι κατι κανουν υπογειως πανευρωπαικα για να ειναι σχετικα χαμηλα η τιμη ακριβως για να λενε νικησαμε τον Πουτιν δεν εχουμε ανγκη το ρωσικο αεριο.
Πως το κανουν ειμαι περιεργος.Δινουν κατω απο το τρπεζει δις κομμενα απο τον τοιχο;.Δεν εχει λογικη.Και ποσο καιρο μπορουν να το κανουν αυτο;

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...