7/1/24

Ο Βαλόντια ως Πατέρας του Έθνους παρακολούθησε τη λειτουργία των Χριστουγένων στο παρεκκλήσι της προεδρικής Κατοικίας μαζί με τα παιδιά του. Τα παιδια΄των νεκρών της Ρωσίας

 


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε Χριστούγεννα στην εκκλησία του Σωτήρα στην Προεδρική Κατοικία στο Νόβο Ουγκάρεβο  της Μόσχας μαζί με τις οικογένειες των πεσόντων Ηρώων της Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε στους Ρώσους για τα Χριστούγεννα, σημειώνοντας ότι η γιορτή ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους γύρω από τα ιδανικά της καλοσύνης, του ελέους και της δικαιοσύνης και ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συμβάλλει σημαντικά «στη διατήρηση της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ενισχύοντας τον θεσμό της οικογένειας και την πατριωτική ανατροφή των νεότερων γενεών». 


Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Ρώσου προέδρου ανέφρε: «Μία από τις πιο αγαπημένες, πολυαναμενόμενες χριστιανικές γιορτές ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους γύρω από τα ιδανικά της καλοσύνης, του ελέους και της δικαιοσύνης. Αυτές οι ακλόνητες αξίες διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην ιστορία της χώρας μας, εδώ και αιώνες έχουν χρησιμεύσει ως αξιόπιστη πνευματική και ηθική υποστήριξη στην κοινωνία.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι άλλες χριστιανικές ομολογίες στη Ρωσία «συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ενισχύοντας τον θεσμό της οικογένειας και την πατριωτική ανατροφή των νεότερων γενεών». «Και φυσικά, οι προσπάθειες των θρησκευτικών οργανώσεων που αποσκοπούν στην υποστήριξη των ηρώων μας -- οι συμμετέχοντες σε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, οι κάτοικοι του Ντονμπάς και της Νοβορωσίας, αξίζουν βαθύ, ειλικρινή σεβασμό», ανέφερε το μήνυμα. 
 Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ευχήθηκε στους Ορθοδόξους Χριστιανούς και σε όλους όσους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα υγεία, επιτυχία και ευημερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...