16/3/24

Το ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, λαμβάνοντας υπόψη και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία έχει ανέλθει στις 10.πμ (τοπική) στο 38,35%.


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα ψήφισε στις προεδρικές εκλογές σε ένα από τα εκλογικά τμήματα στο «Λένινγκραντσκι Πρασπιέκτ» στη Μόσχα, και ψήφισε με  χάρτινο ψηφοδέλτιο.
 Μετά, δήλωσε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν, ότι «οι Ρώσοι αισθάνονται ότι οι προεδρικές εκλογές είναθ πλέον εθνικό ζήτημα της χώρας και αυτό προκαλεί άγριο θυμό, μίσος και επιθετικότητα στα δυτικά κράτη».

«Ήδη αφρίζουν, ξέρετε, βγάζουν με κάποιο είδος πράσινο πύον. Δεν μας πειράζει. Αφήστε τους να πνιγούν», τόνισε η Ζαχάροβα, και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «ούτε οι αμειβόμενοι πράκτορες  ούτε οι εκστρατείες παραπληροφόρησης βοηθούν τη Δύση στις προσπάθειες να διαταράξει τις εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία»

«Τα δυτικά κράτη προσπαθούν να διαταράξουν τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας τον τελευταίο χρόνο .Εκαναν τα πάντα τον τελευταίο χρόνο είτε για να διαταράξουν τις εκλογές, είτε για να αποτρέψουν τη διεξαγωγή τους, είτε για να διαστρεβλώσουν την ιδέα των εκλογών με διάφορους τρόπους», δήλωσε  στο TASS.

Η πρόεδρος της Εφορευτικής  Επιτροπής της πόλης της Μόσχας, Όλγα Κιρίλλοβα, δήλωσε οτι μέχρι το πρωί του Σαββάτου στη Μόσχα, ψήφισαν περισσότεροι από 3,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: