12/3/24

Τα Ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν σήμερα την αυγή τον οικισμό Νεβέλσκογιε στα Νότια της Αβντέεβκα. Σύμφωνα με τις αναφορές των διοικητών από την πρώτη γραμμή, η ουκρανική πλευρά έχασε έως και 350 στρατοωτες, δύο άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα Γκβοζντίκα.

 

 

Η απελευθέρωση του Νεβέλσκογιε  στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να αυξήσει την πίεση στις ουκρανικές μονάδες στην Κρασνογκορέβκα , βορειοδυτικά του Ντόνετσκ. Ο Ίγκορ Κιμακόφσκι , σύμβουλος του επικεφαλής της ΛΔ Ντόνετσκ είπε  ότι τις τελευταίες 24 ώρες, ρωσικά αεροσκάφη και πυροβολικό έπληξαν την Κρασνοχορέβκα με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και μέσα.

Κατά τη διάρκεια των μαχών, η ουκρανική πλευρά έχασε αρκετές εκατοντάδες ανθρώπους και δεκάδες κομμάτια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού του ΝΑΤΟ .
 

O Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με εθελοντές γιατρούς που υπηρέτησαν στο μέτωπο μίλησε για την επίθεση του ρωσικού Στρατού  προς το Σεβέρσκ.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε «δύσκολη αυτή την κατεύθυνση»

«Ναι, υπάρχει κίνηση. Ο εχθρός οχύρωσε αυτό το μέρος. Οι δικοί μας αγωνίζονται . Μπράβο παιδιά! Αγωνίζονται καλά», είπε  ο Πούτιν.

Στο μέτωπο της Αβντέεβκα  οι Ρώσοι βελτίωσαν την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής, και απώθησαν  τρεις ταξιαρχίες των Ουκρανών  την 23ης μηχανοκίνητης, και την 71η και την , 143η πεζικού.Οι μάχες γίνονται κοντά στους οικιοσμούς Κεράμικ και Μπέρντιτσι.  4 Ταξιαρχίες των Ουκρανών  (24η και 47η μηχανοκίνητες, 3η και 78η Πεζικού) επιχειρούν κατά της Ορλόβκα και του Τονένκ που βρίσκονται στα χέρια τω Ρώσων και  κοντά στο Κίροβο, το Λενίνσκογιε, και την Νοβομπαχμούτοβκα.

 Απωθήθηκαν 11 αντεπιθέσεις και η ουκρανική πλευρά έχασε περισσότερους από 380 στρατιώτες και δύο τεθωρακισμένα οχήματα.

 Σκληρές μάχες διεξάγονται για την  Νοβομιχαηλοβκα στα Νότια της Μαρίνκα και στην Μπελογκορόβκα  του Λουγκάνσκ

Στο Μέτωπο του Κουπιάνσκ, το Σώμα Στρατού Δύση  «δυτική» απέκρουσε επτά επιθέσεις και αντεπιθέσεις  της 57ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 32ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας κοντά στη  Συκιβκα στην περιοχή του Χάρκοβο. Εκεί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 40 άτομα, τρία αμερικανικά συστήματα πυροβολικού M777, δύο πυροβόλα D-30 και έναν σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel-AD.

 Στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, το μέτωπο βρίσκεται κοντά στο Σταρομαγιόρσκογιε  και το Βοντιάνε.

Η επίθεση  της 58ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού της Ουκρανίας κοντά στο Σεβτσένκο  αποκρούστηκε. Ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 145 στρατιω΄τες δύο οχήματα μάχης πεζικού, οκτώ ημιφορτηγά και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Akatsiya.

 Στο μετωπο της Ζαπορίζιε , μάχες έγιναν την αυγή κοντά στο Ραμπότινο , το Καμιάνσκε  και το Λομπκοβε  Εκεί, η ουκρανική πλευρά έχασε έως και 50 άτομα, τρία οχήματα, ένα οβιδοβόλο Msta-B και ένα πυροβόλο D-30. 

Το πυροβολικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέστρεψε μια αποθήκη πυρομαχικών της 43ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και έναν εκτοξευτή HIMARS MLRS.

Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 11 ρουκέτες HIMARS, Grad και Vampire MLRS και έναν τακτικό πύραυλο Tochka-U. 146 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες «δυτικών πηγών», το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετούσε στα δυο «Πάτριοτ» που κατέστρεψαν οι Ρώσοι στην περιοχή Ποκροβσκ, ήσαν Γερμανοί. Οι Απώλειες υπολογίζονται σε 20 με 30 .Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να υπήρχαν στρατιωτικοί από τη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: