14/3/24

Η Ρωσική Εθνική Φρουρά και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέκρουσαν μια νέα επίθεση των Ουκρανών κοντά στο χωριό Τέτκινο του Κουρσκ


 Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τα οχυρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Νοβοσελίβκα της Ζαπορίζιε και προχώρησαν την πρώτη γραμμή «αρκετές εκατοντάδες μέτρα βόρεια της Νοβοσελίβκα». Οι Ρώσοι προχώρησαν και στο Σεβτσένκο και το Ορέχοβο. Οι σκληρές μάχες  συνεχίζονται στο ρωσικό Βερντέν ο Ραμπότινο  όπου η πρόοδος του ρωσικού στρατού σε αυτόν τον τομέα εκτιμάται σε «δεκάδες μέτρα».

Σήμερα την Αυγή, τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν οκτώ επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο της Αβντέεβκα . Οι Επιθέσεις στόχευσαν τους οικισμούς Νοβγκορόντσκογιέ, Νοβομπαχμούτοβκα, Μπέρντιτσι Σεμένκοβκα και Ορλόβκα που απελευθερώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τις ρωσικές δυνάμεις .
 Στις επιθέσεις μετείχαν τμήματα από την 24η, την 47η, και την 59η μηχανοκίνητες , ταξιαρχίες και αλεξιπτωτίστριες της 3ης και της 78ης αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας », ανέφερε στη δήλωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Οι Ουκρανοί άφησαν πίσω τους έως και 410 πτώματα, τρία ΤΟΜΑ, ένα αμερικανικό «Bradley», εννέα οχήματα, ένα οβιδοβόλο D-30, καθώς και ένα ραντάρ αντιαεροπορικού πυροβολικού μπαταρίας,
«Στα μέτωπα του Κουπιάνσκ, του Νοτίου Ντόνετσκ και της Χερσώνος οι ενεργές ενέργειες των μονάδων έχουν βελτιώσει την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής», ανέφερε σε δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 
Στο Κουπιάνσκ, η πιό σημαντική μάχη έγινε στην Ιβάνοβκα απ όπου αναφέρθηκαν απώλειες 30 Ουκρανών στρατιωτών , ενός  άρματος μάχης, τεσσάρων  οχημάτων  ενός αμερικανικού  M777 και ενός αμερικανικού  M109 .

Στο μέτωπο του Ντονέτσκ  οι πιο σημαντικές μάχες έγιναν την αυγή στις περιοχές των οικισμών Γκεοργκιεβκα, Κλισέβκα και Νεβέλσκογιε όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν τρία άρματα μάχης και πέντε οχήματα. Επιπλέον, καταστράφηκε ένα αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777,και ένα βρετανικό πυροβόλο FH-70.

Οι διοικητές από την πρώτη γραμμή ανέφεραν 240 νεκρούς Ουκρανούς. (κατ’ εκτίμηση) .

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε και μια προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να εισβάλουν στο συνοριακό έδαφος της Ρωσίας κοντά στο χωριό Σπονταρφούσινο στην περιοχή του Μπελγκορόντ 

Ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών και των πυρών πυροβολικού, καταστράφηκαν πέντε άρματα μάχη, τέσσερα ΤΟΜΑ , τρεις αυτοκινούμενοι πύραυλοι αποναρκοθέτησης UR-77 και τρία οχήματα μπαράζ μηχανικής. Καταμετρήθηκαν από τους μεθοριακούς Φρουρούς 194 πτώματα επί τόπου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 136 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, μια γαλλικής κατασκευής κατευθυνόμενη εναέρια βόμβα Hammer, τέσσερις πυραύλους HIMARS MLRS αμερικανικής κατασκευής και τέσσερις οβίδες Grad MLRS.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έδωσε στην δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των ξένων μισθοφόρων των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν στα πεδία των μαχών με βάση τα ντοκουμέντα που βρέθηκαν επάνω τους. 
Οι περισσότεροι νεκροί ,1.497 ήταν Πολωνοί. Η Γεωργία κατέχει τη δεύτερη θέση όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών μισθοφόρων με 561 μαχητές. Ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 491 νεκρούς μισθοφόρους και ο ειναι τεταρτος Καναδάς με 422. Ακολουθούν οι 360 Βρετανοί , οι 349 Ρουμάνοι, οι 147 Γάλλοι και οι 88 Γερμανοί. 
Ο ρωσικός στρατός υπολογίζει σε  5.962 τους ξένους μισθοφόρους που έχει διασταυρωθεί ότι εξοντώθηκαν. (Μαζί με εκείνους που σκοτώθηκαν από πυραυλικά χτυπήματα σε Κέντρα στρατωνισμού στα μετόπισθεν). 
Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν σε 13 ,387 τον αριθμό των μισθοφόρων που υπηρετούν τους Ουκρανούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...