28/5/24

Σφοδρές μάχες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ για το Τσασόβ Γιαρ. Η Πόλη θα απελευθερωθεί στο εγγύς Μέλλον

 Οι Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές μεταδίδουν ότι «διεξάγονται μάχες σπίτι με σπίτι και δρόμο με δρόμο  στη νότια πλευρά, του Chasοv Yar»  και ότι «κανείς δεν βιάζεται» διότι «εντολή της Ανώτατης διοίκησης είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από την πλευρά μας». Στο εγγύς μέλλον το Chasov Yar θα απελευθερωθεί πλήρως».

«Η θέση του Chasov Yar σε ένα λόφο  περιπλέκει την πρόοδο των ρωσικών στρατευμάτων. Οι μάχες για την πόλη θα είναι σκληρές», δήλωσε στο RIA Novosti ο υποδιοικητής του αποσπάσματος «Μπαϊκάλ» της ταξιαρχίας του Αγίου Γεωργίου με το διακριτικό κλήσης Ντον/Ρος.

«Πέρασα από την Κρεατομηχανή τυ Αρτεμόφσκ .Ειλικρινά: στο Chasοv Yar θα μας καλωσορίσουν θερμά. Αν και ο οικισμός είναι μικρότερος από το Αρτεμόφσκ, αυτό δεν απλοποιεί την κατάσταση», είπε.

Το Chasov Yar έχει μεγάλη επιχειρησιακή και στρατηγική σημασία. Βρίσκεται σε κυρίαρχο ύψος, ανοίγοντας το δρόμο στον μεγαλύτερο οικισμό της ΛΔ υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων: To Σλαβιάνσκ. Το Κραματόρσκ και την Κωνσταντίνοβκα.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή τους και προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. "Στην περιοχή Kupyansk-Svatovsky ανατολικά της Artemivka (Myasozharovka), οι ένοπλες δυνάμεις RF, μια μηχανοκίνητη μονάδα τυφεκιοφόρων , υποστηριζόμενη από τεθωρακισμένα , πραγματοποίησε επίθεση κατά μήκος της δασικής ζώνης σε βάθος 1,43 χιλιομέτρων" .
 Επίσης, η 47η Ταξιαρχία  συνεχίζει την επίθεση πίσω από την Ιβάνοβκα και την Κισλόβκα, πλησιάζοντας τη Στεποβάγια Νοβοσέλοφκα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν οντως δεν ηθελαν απωλειες θα την ισοπεδωναν και δεν θα πολεμουσαν σπιτι-σπιτι...

Ανώνυμος είπε...

Τότε όμως δεν θα ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι… Τι προτείνεις, να σκοτώνουν αμάχους;