24/5/24

Ο επικεφαλής της ρωσικής FSB ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα Crocus

 

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στο "ΣίτυΧωλ του Κρόκους", δήλωσε ο διευθυντής της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ. 

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας σχετίζεται άμεσα με την τρομοκρατική επίθεση, αναφέρει το TASS.

 Ο Μπόρτνικο σημείωσε επίσης ότι περισσότερα από 20 άτομα έχουν ήδη τεθεί υπό κράτηση για την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης. 
 Σύμφωνα με τον επικεφαλής της FSB, συνάδελφοι από το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν βοηθούν στην έρευνα της υπηρεσίας. 
Οπως διαπιστώθηκε οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, η χρηματοδότηση, η επίθεση και η απόσυρση των τρομοκρατών συντονίστηκαν μέσω του Διαδικτύου από μέλη της ομάδας Vilayat Khorasan (απαγορευμένη στη Ρωσία), οι οποίοι βρίσκονταν στην αφγανο-πακιστανική ζώνη.
 Ως αποτέλεσμα αυτή της τρομοκρατικής επίθεσης , σκοτώθηκαν 145 άτομα. 
Τον Μάρτιο, το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας συνέλαβε τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για την τρομοκρατική επίθεση στον Κρόκο. 
Την περασμένη εβδομάδα, το δικαστήριο παρέτεινε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι Αμερικάνοι δεν ήταν συνηθισμένοι σε ψεύτικα τρομοκρατικά χτυπήματα εκτός δύσεως όπως κάνουν οι ίδιοι με δήθεν πυροβολισμούς, μαχαιρώματα και βόμβες, αυτά τα βλέπουμε μόνο σε Ευρώπη και Αυστραλία, η Κίνα το παίζει ακόμα σκληρό καθεστώς και εκεί δεν πουλάνε τέτοιο σανό, μόνο οργουελική παρακολούθηση

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται οι Ρώσοι φοβούνται να δείξουν για το τρομοκρατικό χτύπημα τις ΗΠΑ, γιατί τότε θα πρέπει να κάνουν κάτι… Το ίδιο κάνουν και με τα οπλικά συστήματα. Λένε ότι αν τους χτυπήσουν βρετανικοί πύραυλοι θα ανταποδώσουν, όταν όμως τους χτυπάνε οι αμερικανικοί HIMARS ή οι ATACMS, τότε τσιμουδιά …