23/5/24

H προέλαση των Ρώσων προς το Σλαβιάνσκ

 

 


Τα  Ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν σήμερα το χωριό  Αντρέεβκα στο μέτωπο του Σλαβιάνσκ .

Οι σημερινές απώλειες των Ουκρανών που ανακοίνωσαν οι Ρώσοι είναι 895 άτομα. 

Οι Ρώσοι δεν διευκρίνισαν πόσα ήσαν τα καταμετρημένα πτώματα επί του πεδίου και πόσοι ήσαν οι τραυματίες που άφησαν πίσω οι Ουκρανοί υποχωρώντας.   

Στο μέτωπο του  Χάρκοβο διεξάγονται μάχες εντός του Βολτσάνσκ και του Λιπτσόφσκι. Οι απώλειες των Ουκρανών   σε περίπου 400 νεκρούς και τραυματίες επί το πεδίου.

Στο μέτωπο του Κουπιάνσκ  , οι μάχες συνεχίζονται στη δασική περιοχή βόρεια της πόλης.


Χθες οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του χωριού  Κλεσέεφκα στο μέτωπο του Τσασόβ Γιαρ
.

 Οι μάχες για την Κλεσέεφκα την οποία ουκρανικός στρατός μετέτρεψε σε μια «ισχυρα οχυρωμένη περιοχή» άρχισαν από το 2023. Η κατάληψη του οικισμού θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να προχωρήσει περαιτέρω στο Τσασόβ Γιαρ . 

Σήμερα στην κατεύθυνση του Τσασόβ Γιαρ  , υπάρχουν μάχες στα βόρεια περίχωρα της περιοχής Κανάλ . Στα νότια προάστια , τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν κατά μήκος της δασικής ζώνης και κατέλαβαν τοτμήμα του φυσικού καταφυγίου Stupki-Golubovskie-2 σε μια περιοχή πλάτους έως 1,55 χιλιομέτρων σε βάθος 800 μέτρων. Έντονες εχθροπραξίες συνεχίζονται και στην περιοχή  Ιβανίβσκε  στα περίχωρα του  Τσασόβ Γιαρ

Ο νούμερο ένα στόχος σε αυτόν τον τομέα εχθροπραξιών, είναι βέβαιος, θα είναι  οι πόλεις Σλαβιάνσκ , Κραματόρσκ , συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντίνοβκα .

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε σήμερα εντολή στην κυβέρνηση να θεσπίσει ειδική διαδικασία αποζημίωσης για ζημίες που προκλήθηκαν στη Ρωσία και την Κεντρική της Τράπεζα από αποφάσεις κρατικών ή δικαστικών οργάνων των ΗΠΑ και να κατάσχει αμερικανικές περιουσίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: