15/9/09

Νέο έγγραφο ντροπής!


Κύπρος: πολιτικοί βαποράκια ενός νέου σχεδίου Ανάν;



Του ΕΔΕΚίτη (συνεργάτης μας στην Κύπρο)

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον Νίκο Αναστασιάδη, πρόεδρο του συντηρητικού Δημοκρατικού Συναγερμού και φανατικό υποστηρικτή του "ΝΑΙ", και τους έπεισε να γίνουν βαποράκια των θέσεων του!
Το σχέδιο Ανάν σε νέα έκδοση έρχεται και οι ξένοι είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν τα δημοψηφίσματα!
Όπως συμβαίνει συχνά, οι εγκέφαλοι των σχεδίων-σεναρίων για να περάσουν τα τις θέσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και κάνουν τους «λογαριασμούς» χωρίς τον «ξενοδόχο», τον αδούλωτο Κυπριακό λαό.
Το αποκαλυπτικό τηλεγράφημα που δημοσιοποιούμε(κλικ στην εικόνα για μεγένθυση), και είναι από εκείνα που έχουν διαρρεύσει, έχει ημερομηνία 16 Ιουλίου 2009.
Ο πρώτος υποστηρίζει τη θέση του διαβόητου Αυστραλού για να έχει το δικαίωμα να "μπολιάζει" με ιδέες την διαδικασία των διαπραγματεύσεων...
Και τι ιδέες;
Φυσικά των ΗΠΑ, εκείνες τις φολοαμερικανικές που είναι συνάμα φιλοτουρκικές.
Η γραμματέας του Ντάουνερ περιγράφει μία σκηνή με τον μεταπραξικοπηματία πρόεδρο να πίνει το ουίσκι του και να καπνίζει το πούρο του. Και στα παλιά του τα παπούτσια και η Κύπρος και το πρόβλημά της.
Ο δεύτερος, καλεί τον αντιπρόσωπο του ΟΗΕ να είναι προσεκτικός με τις εφημερίδες που δεν υποστηρίζουν το "ΝΑΙ" και αναφέρει ονομαστικά τον Φιλελεύθερο.
Αυτή η αποκάλυψη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, διότι είναι η δεύτερη φορά που αποδεδειγμένα ο κ. Αναστασιάδης μιλάει απαξιωτικά, βρίζει στην κυριολεξία τους συμπατριώτες του σε συνομιλίες του με ξένους.
Αυτή τη φορά "δίνει" χαφιεδίστικα τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης που δεν ελέγχει.
Ο Χριστόφιας είναι έξω φρενών και σήμερα αναμένεται να γίνει χαμός στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί και το θέμα της διαρροής των εγγράφων.
Πότε επιτέλους θα γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούν οι ξένοι πάτρωνες να επεξεργάζονται «λύσεις» πέρα και έξω από το δίκιο και το διεθνές δίκαιο;
Για να «κλείσουν» οι ΗΠΑ όλα τα ανοικτά ζητήματα στη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή, ώστε να στραφούν ανενόχλητοι στο Ιράν, Αφγανιστάν και αλλού, θα αποδεχτούμε τουρκική κατοχή, βιασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
Θα απεμπολήσουμε τα δίκια μιας χώρας πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν "ΗΠΑ" που θέλουν να κλείσουν κανένα θέμα. Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων. Αυτοί χειρίζονται, ή τουλάχιστον προσπαθούν να χειριστούν τα εκάστοτε Κράτη μέσω σερβιτόρων τύπου Αναστασιάδη και λοιπών. Το Κυπριακό-Μεσανατολικό Ζήτημα , διότι αυτή είναι η πραγματική ονομασία του όλου θέματος. Έτσι δημιουργήθηκε έτσι και θα κλείσει όταν και άμα κλείσει. Αυτό ας το χωνέψουν οι πάντες Ραγιάδες, και ας φροντίσουν να βρίσκονται στην σωστή πλευρά όταν κάποια στιγμή κάτσει η μπίλια, αφού είναι ανίκανοι για οτιδήποτε άλλο.

Ένα είμαι ξεκάθαρο. Ότι κανένα Ισραηλινό Κράτος δεν έχει καμμία προοπτική με τους Τούρκους στην Κύπρο. Ας το χωνέψουν οι πάντες. Και ειδικά το Εβραϊκό Λόμπι και όποιοι φίλοι τους ανά το πλανήτη.

Εκτός αν πιστεύουν , την γκαφαδόρικη λογική του "βλέποντας και κάνοντας" κάποιου Κισινγκερ που γέννησε όλη αυτό το μπλέξιμο.

Τριανταπέντε χρόνια θα πρέπει να δίδαξαν πολλά σε πολλούς.

Επίσης ,η τελευταία φάση του Οθωμανικού Ζητήματος , όσο αναβάλλεται, τόσο δημιουργεί πρόβλημα στους πάντες.

Πρέπει να λυθεί. ¨Οπως άρχισε να λύνεται τον 19ο αι.

Και αυτό θα διευκολύνει το Κυπριακό-Μεσανατολικό Ζήτημα.

Αλλιώς, ας περιμένουν όλοι μέχρι το Ισλάμ να πάψει να θεωρεί ακόμα τον εαυτό του "Θρησκεία και Κράτος".

Ανώνυμος είπε...

O UCC τσαμουριας οργανωνεται για την τελικη επιθεση.

Βιομηχανία πλαστών ταυτοτήτων στην Αλβανία!

Συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα οι συλλήψεις Λαθρομεναστών στην Θεσπρωτία,με πλαστές ταυτότητες!Συγκεκριμένα:
-Στις 11.30, στο Δ.Δ. Καστρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό γιατί κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας το οποίο προμηθεύτηκε από άγνωστο άτομο στην Αλβανία, έναντι χρηματικής αμοιβής.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το πλαστό δελτίο ταυτότητας κατασχέθηκε από την Υ.Α. Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση.

-Στις 15.00, στο Δ.Δ. Καστρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί του Β΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό που συνόδευε τα δύο ανήλικα τέκνα του, γιατί κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου κατείχε και επέδειξε πλαστά δελτία ταυτότητας το οποίο προμηθεύτηκε από άγνωστο άτομο στην Αλβανία, έναντι χρηματικής αμοιβής.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν από την Υ.Α. Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση.Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για βιομηχανία πλαστών ταυτοτήτων που λειτουργεί στην Αλβανία.


http://epirusgate.blogspot.com/2009/09/blog-post_2444.html