21/9/09

Τέλος της Μεταπολίτευσης;

Ή, του κοινού μας νεοελληνικού λεύτερου βίου;

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ


Λένε οι διάφοροι αναλυτές, και εν πολλοίς ορθά, ότι με αυτές τις εκλογές τελειώνει η Μεταπολίτευση. Είναι γεγονός ότι από την βιασύνη μας, όταν είδαμε που κατάντησε το δημιούργημα της Γενιάς μας, την έχουμε τελειώσει ως τα τώρα δυο-τρεις φορές, από το 2004 ως σήμερα, μα φαίνεται πως η μέρα πρόβαλε οριστικά. Με την εξής του όρου (μέγιστη) διαφορά:

Εάν πρόκειται για το τέλος της Μεταπολίτευσης (προεδρική αντί βασιλευομένης, αριστερόστροφη διανόηση, νομιμοποίηση ΚΚΕ, δημιουργία αυτόνομου σοσιαλιστικού –δημοκρατικού χώρου με το αρχικό ΠΑΣΟΚ, ελευθεροτυπία και ελευθερία τύπου, προστασία ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων, διεύρυνση της δημοκρατίας, ανάπτυξη και προκοπή της χώρας και του λαού: ανάμεσα στα άλλα στην αρχική Α’ Φάση- και από τα οποία ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, πάρτε για παράδειγμα τα ισχύοντα στον τύπο) - καλώς να ορίσει. Διότι από τον Ιούλιο του 1974 δεν έχει παραμείνει παρά μόνον η σκόνη: της Γενιάς μας, των Ονείρων μας. Οι διαψευσμένες μας προσδοκίες. Και η μισή Κύπρος υπό Κατοχή.

Όμως, το πρόβλημα είναι βαθύτερο, και θα ΤΟΛΜΗΣΩ να το καταγράψω:

Δεν κλείνει (μόνον) η Μεταπολίτευση. Φοβάμαι, και όπως σοβαροί αναλυτές και διανοητές –που ασχολούνται με τον τόπο και όχι με μαλακίες- χαμηλόφωνα υποστηρίζουν, ότι φτάνουμε σε σημείο κομβικό: μήπως δηλαδή ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ 1821, ο κύκλος του Νέο-ελληνικού Έθνους-Κράτους;

Μήπως η ανικανότητα διατήρησης του, ανάπτυξης του, η ανυπαρξία Πρότασης σε όλα τα επίπεδα (Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Τρόπου ζωής και ¨Ηθους, η μετατροπή της χώρας σε Αποικία και «Ξέφραγο αμπέλι», η Εθελοδουλία των ελίτ και πρόσφατα ο ενσκύψας Νέο-Οθωμανισμός) ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΕΝΤΕΛΕΙ αυτή την καταπληκτική προσπάθεια, αυτόν τον τιτάνιο Εθνικο-απελευθερωτικό Αγώνα του 1821 που προσπάθησε να ξαναβάλει τον Ελληνισμό ως Νεοέλληνες ξανά στην παγκόσμια κονίστρα;

Απεύχομαι. Δεν νομίζω ότι θα αντέξει κάποιος/ κάποια από της Γενιά μου και τους μεγαλύτερους Τέτοια ΟΔΥΝΗ. Τέτοια ΑΚΥΡΩΣΗ. (Είμαι όμως υποχρεωμένος να το ΣΗΜΕΙΩΣΩ).

Γι’ αυτό, συν τοις άλλοις, οι «εκπρόσωποι» μας είναι βαθιά νυχτωμένοι

Διότι, ανάμεσα στα άλλα, αγνοούν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν:

ότι κάθε Έθνος-Κράτος, κάθε λαός για να επιβιώσει στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης, του άκρατου καπιταλισμού , του ατομισμού, της υπερ-κατανάλωσης και των τηλε-σκουπιδιών πρέπει να έχει στοιχειώδες ΣΧΕΔΙΟ. Μία Πρόταση, ένα Όραμα, ένα Σχεδιασμό, μία Άμυνα.
Διακρίνει κανείς/ καμία κάτι τέτοιο στις σημερινές πολιτικές δυνάμεις του τόπου;
Διότι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ του πληθυσμού που υφίσταται η χώρα από το 1991 και μετά, με την αθρόα μετανάστευση και λαθρομετανάστευση. Η Ελλάδα που υπήρχε ως το 1990, με 97% ομοιογενή πληθυσμό και μοναδική μειονότητα την μουσουλμανική της Δυτικής Θράκης δεν θα ΞΑΝΑΫΠΑΡΞΕΙ. (εγκληματική η στάση των «εκσυγχρονιστών» του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, διαφόρων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, και δυστυχώς τώρα τελευταία και του νέο-σταλινικού ΚΚΕ)
ότι μία χώρα επιβιώνει όταν εκτιμά και (υπο)στηρίζει την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ- ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Αν σε τούτα δεν δίνει σημασία , αν η ίδια γίνεται δια των εκπροσώπων της Εθελόδουλη- Αποικία, και τώρα τελευταία ξανά οδαλίσκη του Νέο-Οθωμανισμού ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ η ίδια, αυτοκαταργείται.
Οι παππούδες μας και οι γονείς μας πολέμησαν ,μάτωσαν, πολλοί χάθηκαν αλλά μείναν ΛΕΥΤΕΡΟΙ και ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ. Για να μπορούν οι σημερινοί απόγονοι τους, οι ΝΟΘΟΙ, να ξεπουλούν την χώρα κομμάτι-κομμάτι (κάποιοι δέχονται να παραχωρήσουν κάτι στην Τουρκία προκειμένου να συνεχίσουν ανενόχλητοι την μάσα των κοψιδιών στην αυθαίρετη βίλα τους εντός δάσους και το μάτι στην Ψαρού) – μέχρι να βρεθεί κάποιος να την δώσει κοψοχεριά και κοψοχρονιά.

Από την μία οι «εκσυγχρονιστές», από την άλλη οι (νέο)Φαναριώτες. Γαμώ την τύχη μας!

Σημείωση Πρώτη:

Ποιοι/ Ποιες πάνε στις ΗΠΑ πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου;
Ναι, την απάντηση την γνωρίζετε πριν καν σας την πω: ακριβώς εκεί που πήγε ο νους σας. Η ΥΠ.ΕΞ. Ντόρα και ο μελλοντικός, για ένα οκτάμηνο, πρωθυπουργός. Ποιος ΔΕΝ ΕΚΛΗΘΕΙ; Ο σημερινός πρωθυπουργός. ΚΑΙ ΠΗΔΗΞΕ από το μπαλκόνι…

Σημείωση δεύτερη:

Για την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ή την ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στο επόμενο, αν και είναι γνωστό εκ προοιμίου ότι είμαι υπέρ της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (από τα ελάχιστα δικαιώματα που μας απέμειναν…)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκεινο που τελειωνει σιγουρα ειναι η μονοεθνικη Ελλαδα.Αν αυτο καποιος το θεωρει και τελος της Ελλαδος της ιδιας τοτε πραγματι ετσι ειναι.
Ειναι προεκλογικη εξαγγελια του Παπανδρεου η παροχη ιθαγενειας και ψηφου στους μεταναστες και θα γινει.
Προκειται για μη αντιστρεψιμη αλλαγη.
Το τι θα αντεξει κανεις ειναι προσωπικο ζητημα ιδιως οταν καταλαβει οτι τον κοροιδεψαν.
Δεν ανηκω σε αυτους καθως δεν πιστεψα ποτε στα ιδεωδη της μεταπολιτευσης.Ηξερα οτι η διαλυση της Ελλαδος δεν μπορουσε να γινει αμεσως και γιατι τη χρειαζονταν οσο υπηρχε το ανατολικο μπλοκ αλλα και γιατι οι εναπομειναντες "εθνικοφρονες" στο στρατο θα αντιδρουσαν οσο και αν ειχαν στιγματισθει.Επρεπε πρωτα να περασει η φαση του "αριστερου πατριωτισμου" τυπου Ανδρεα για να ισοπεδωσει τα παλια οχυρα και μετα να γινει η μεταλλαξη σε αντιεθνικισμο.

Ανώνυμος είπε...

Οι αγωνιστες ματωσαν του 1821 οπως γραφεις αλλα δεν πετυχαν μια Ελλαδα πληρως ανεξαρτητη.Ακομη και επι Καποδιστρια προβλεποταν μια Ελλαδα ΦΟΡΟΥ ΥΠΟΤΕΛΗΣ στον σουλτανο.
Η πληρης ανεξαρτησια εγινε οταν αποφασισθηκε η ανοδος στο θρονο ΔΥΤΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ γιατι ηταν αδιανοητο Δυτικος να δηλωσει υποτελεια στο Σουλτανο.
Αυτα φυσικα οι Ελληνες της Παλιας Ελλαδας τα ηξεραν.Η υποτελεια στη Δυση ηταν το ΤΙΜΗΜΑ για την αποτιναξη της οθωμανικης σκλαβιας.Δεν τα ηξεραν ομως οι υπολοιποι που ηρθαν μετα (Μικρασιατες,Κρητικοι κλπ βαση της δημοκρατικης παραταξης).
Αυτοι ΝΟΜΙΖΑΝ οτι αν αποτιναχθει ο Δυτικος βασιλιας θα γινει η Ελλαδα ανεξαρτητη απο τη Δυση ΧΩΡΙΣ να ξανακυλησει στον ελεγχο της ΤΟυρκιας.Εκαναν λαθος.
Η αντιστροφη μετρηση για το ελληνικο κρατος αρχισε το 1974 με την καταργηση της βασιλειας.

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...