19/2/10

Η παγκόσμια τραπεζιτική Χούντα. Οι «αγορές» και οι «επενδυτές» καταργούν τη δημοκρατία και τα κράτη.


"Give me control of a nation's money and I care not who makes the laws."
«Δώστε μου τον έλεγχο του νομίσματος ενός έθνους και δεν με απασχολεί το ποιος ψηφίζει τους νόμους»
Mayer Amschel Rothschild

Οι «επενδυτές» επιβάλλουν
τις βουλές τους μέσα
από τον έλεγχο της «Αγοράς» ομολόγων.

Του Γιώργου Χρηστίδη


Στα αγγλικά είναι γνωστοί ως Vigilantes, όνομα που θυμίζει… μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν και σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να αποδοθεί ως “αυτοί που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους”. Σε αντίθεση όμως με τους χαρακτήρες του συγγραφέα τού “Κώδικα Ντα Βίντσι”, οι Vigilantes είναι υπαρκτά και πανίσχυρα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που δρουν στις παγκόσμιες αγορές, και σήμερα, δυστυχώς για την Ελλάδα, έχουν βάλει στο “μάτι” τη χώρα μας. Οι επενδυτές αυτοί αναλαμβάνουν αυτόκλητα να βάλουν τάξη σε όποια χώρα κρίνουν ότι δεν ακολουθεί “σωστή” πολιτική. Και το μέσο επιβολής των “απόψεών” τους είναι οι διεθνείς αγορές ομολόγων, εκεί δηλαδή όπου εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες το ελληνικό δράμα.
Τα κακά νέα για τη χώρα μας είναι ότι από τη μάχη αυτή βγήκε ηττημένη ακόμα και η μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη (με την κλασική, γεωστρατηγική τουλάχιστον έννοια του όρου), οι Ηνωμένες Πολιτείες, και μάλιστα την εποχή της παντοκρατορίας του Μπιλ Κλίντον. Τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είχαν υποχρεώσει την κυβέρνηση Κλίντον να ρίξει δραματικά το δημόσιο έλλειμμα. Για να την “πείσουν” να αναλάβει δράση, απαιτούσαν όλο και πιο εξοντωτικά επιτόκια, για να δανείσουν τις ΗΠΑ. Μέχρι που οι κυβερνώντες υπάκουσαν και οι Vigilantes αποσύρθηκαν. Τώρα, έχουν επιστρέψει. Στο στόχαστρο αυτήν τη φορά δεν είναι (μόνο) οι ΗΠΑ αλλά και η Ελλάδα, ενώ βάσει των αναλύσεων στον διεθνή Τύπο δεν αργεί και η σειρά της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, ακόμη και της Βρετανίας. Η “αδελφότητα” των Vigilantes θεωρεί ότι η Ε.Ε. δεν μας έχει πιέσει αρκετά να βάλουμε σε τάξη τα ελλείμματά μας, οπότε θεωρεί… καθήκον της να κάνει αυτήν τη δουλειά για λογαριασμό της. Πώς; Με τον τρόπο που αυτοί γνωρίζουν: Κρατώντας στα ύψη το “καπέλο” δανεισμού της χώρας μας, μέχρι να πειστούν ότι στην Ελλάδα… θα τρέξει αίμα. Δεν είναι τυχαίο ότι το επιτόκιο στα διετή ελληνικά ομόλογα παραμένει πάνω από το 5%, στο υψηλότερο επίπεδο από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης, αγνοώντας επιδεικτικά την απαίτηση των Ευρωπαίων και τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα ληφθούν νέα σκληρά μέτρα μείωσης των δαπανών και αύξησης των εσόδων.
Όπως το θέτει ωμά στο Bloomberg αναλυτής της κολοσσιαίας Nomura, «η αγορά έχει αντικαταστήσει την Ε.Ε. στη θέση του υπ¨ αριθμόν 1 οργάνου επιβολής της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» -η πορεία των spread το αποδεικνύει».
Οι Vigilantes είναι ανελέητοι. Ώθησαν στα ύψη τα spread μετά τις δραματικές εξαγγελίες λιτότητας του Γιώργου Παπανδρέου στις 14 Ιανουαρίου, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω, λίγες εβδομάδες αργότερα, τις προεκλογικές της εξαγγελίες ότι δεν θα αγγίξει τις συντάξεις και τους μισθούς του δημοσίου.
Επί μια δεκαετία οι Vigilantes μας είχαν αφήσει στην ησυχία μας.
Ήταν η νηνεμία πριν από τη σημερινή καταιγίδα, που επικαιροποιεί το ερώτημα: Τελικά, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Πηγή : http://www.makthew.gr/


Δελτιο11.Απάντηση στο ερώτημα ποιος κυβερνά;
Οι «αγορές» και οι «επενδυτές», που καταργούν τη Δημοκρατία και τα Κράτη. Αυτή είναι η παγκόσμια Χούντα. Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση.YΓ2."The powers of financial capitalism had another fa... "The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole".

Carol Quigley, Tragedy and Hope: A History of the World in Our Time
Δημοσίευση Απόρριψη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα πρέπει πλέον το πατριωτικό κίνημα να ξυπνήσει. Οκ το λαθρονομοσχέδιο θα μας διαλύσει, αλλά σκεφτείτε οτι ο αντίπαλος μας έχει περικυκλώσει. Μέσω τις 5ης φάλαγγας εσωτερικά που περιμένει το σύνθημα να ανοίξει την κερκόπορτα και μέσω της οικονομικής κρίσης.Σκεφτείτε το εξής: Μήπως η κρίση είναι το "χάπι" για να δεχτούμε την Λισαβώνα; Μήπως η δηλώσεις του J. περί κυριαρχίας είναι για να συνηθίζουμε στην ιδέα της;
Δείτε και αυτό: http://www.henrymakow.com/the_secret_solution_to_greece.html
Πρέπει να κάνουμε διαδηλώση στο Σύνταγμα κάθε βδομάδα για την οικονομία και τα λεφτά. Αυτή πρέπει να είναι η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ και μετέπειτα τα εθνικά. Για να δούμε οι παπαγάλοι τι θα λένε. Ακροδεξιές ομάδες διαδηλώνουν για τα κλεμμένα της Ζήμενς και της ΖΑΚΣ ; Θα πέσει πολύ γέλιο. Για σκεφτείτε το...
VACHUS

Ανώνυμος είπε...

"The powers of financial capitalism had another
far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private
hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world
as a whole".

Carol Quigley, Tragedy and Hope: A History of the World in Our Time

Ανώνυμος είπε...

Συνομωσίες...
Το σύμβολο του δολλαρίoυ είναι το
$ = S + Η
Ψάξτε βρέστε ποιανής χώρας είναι νόμισμα το SΗeckel.
Αρχαίο και πρόσφατα επανακυκλοφορηθέν. Γιά να ξέρετε ποιός σας κυβερνά παλιοσυνομωσιολόγοι.
Και επειδή όλο γιά συνομωσίες μιλάτε να σας ενημερώσω ότι στο δολλάριo στα λατινικά γράφει "ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ" που κατά ΣΥΜΠΤΩΣΗ και μόνο ανέφερε ο μπαμπάς Θάμνος μετά τον πρώτο πόλεμο(σφαγή) στο ΙΡΑΚ το 1991 κατά του (πολύ) κακού Σαντάμ.
Α να μην ξεχάσω την ομοιότητα, πάλι κατά σύμπτωση, του σήματος του Indyμήδεια(λΟλ) με την επτάφωτη λυχνία.
Παρατηρήστε ότι το σήμα του Ιndyμήδεια σχηματίζεται,σιγά σιγά στη ΝΕΤ κάθε φορά που έχει ανταπόκριση.
ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΥΡΑΣ(hic)

Στις 18 Οκτωβρίου 1981 είχαμε το ραντεβού με την ιστορία

  Βάλαμε στο «χρονοντούλαπο» το κράτος της «Δεξιάς» και ήρθε η Αλλαγίτσα.   Ο Αντρέ και το ΠΑΣΟΚ , έλαβαν στις εκλογές το 48,06% των ψήφων,...