ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

25/2/10

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ

Κάθε κράτος έχει και παρακράτος. Απλά σε δημοκρατικές καταστάσεις αυτό βρίσκεται εν υπνώσει. Όταν όμως η εξουσία φοβάται μη χάσει το παιχνίδι τότε αυτό βγαίνει στο φως και δημιουργούνται καταστάσεις όπως με τα $$ στη Γερμανία και το (ακρο)δεξιό παρακράτος των δεκαετιών του '50 και '60. Αν κοιτάξετε στις δικτατορίες διαφόρων κρατών στο παρελθόν θα δείτε ότι προυπήρχε και συνεχίστηκε μ' αυτές και εκεί παρακράτος. Πρίν τον εμφύλιο διάφορες ομάδες πρώην συνεργατών των ναζί γύριζαν στα χωριά και κυνηγούσαν τους αγωνιστές της ΕΘΝΙΚΗΣ Αντίστασης, μεταξύ των οποίων και τον παππού μου γιά να καθαρίσει η εξουσία με τους ενοχλητικούς με συνέπεια να ξαναβγούνε στο βουνό γιά να γλυτώσουν και προκάλεσαν τον εμφύλιο. Αυτοί ήταν το παρακράτος των Γερμανών στην κατοχή. Μετά άλλαξαν κουκούλα και έγιναν συνεργάτες των Άγγλων.

ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΟΦΛΩΡΟΣ
ΥΓ I) Κάθε ομοιότητα με την σημερινή εποχή είναι τελείως συμπτωματική.
II) Ποιός θα θυμάται το Χρυσοχοίδη σε δέκα χρόνια;
Πάντως όχι οι επιπέδου δημοτικού, ούτε και αυτοί που μιλούν σπαστά ΕΛΛΗΝΙΚΑ που δεν θέλει να συλλάβει, αν και είχε την ευκαιρία στην Πρυτανεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο στρατιώτης ΚΟΒΙΝΤ19 στα Δυτικά Βαλκάνια, στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία

Στη Ρουμανία , κατά την εβδομάδα 23-29 Ιανουαρίου 2023 συνεχίστηκε η τάση μείωσης και καταγράφηκαν   2.358 νέα κρούσματα λοίμωξης από τον...