30/4/10

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ 30%

Σε λίγες ημέρες τα σκληρότερα οικονομικά αντιλαϊκά μέτρα που βίωσε μεταπολεμικά η χώρα θα είναι μια ζοφερή πραγματικότητα.
Επειδή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θίγουν βάναυσα την σφαίρα των βιοτικών αναγκών του λαού της χώρας μας.
Επειδή τα μέτρα οδηγούν στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού και στην υφεσιακή καθίζηση της οικονομίας.
Επειδή η πολιτική της οικονομίας χωρίς χρήμα ή με λιγότερο χρήμα μπορεί να δώσει διεξόδους μόνο εάν ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες τους οι πολίτες.
Επειδή τα μέτρα ως έχουν αποτελούν λαιμητόμο για όλους τους Ελληνες.
Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι με τα μέτρα αυτά πληρώνει και πάλι ο λαός τις ασύδοτες αισχροκέρδειες των «επενδυτών» και «επιχειρηματιών» και την απίστευτη ανικανότητα του «πολιτικού κόσμου» (για να μην κάνουμε λόγο για σκάνδαλα – κλοπές του δημοσίου χρήματος).
Επειδή υπολογίσαμε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ότι θα ληφθούν, προκαλούν κατ’ ελάχιστο και σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση μείωση 30% στα κόστη παραγωγής και υπηρεσιών
και προκειμένου να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμός της αξίας των ανθρώπων και της προσωπικότητάς τους που θίγεται άμεσα και βάναυσα, αλλά και να μην μετατραπούν τα μέτρα σε μονομερές όργιο κερδοσκοπίας των κύρια υπεύθυνων για την κρίση, δηλ. της οικονομικής ολιγαρχίας και εις βάρος και πάλι του ελληνικού λαού.

ΖΗΤΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ως πολίτες αυτής της χώρας, ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχατε λάβει)
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΑΜΕΣΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 30%

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ & ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΗΘΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Μην επικαλεστείτε πάλι την «ελεύθερη αγορά» για να μην λάβετε το μέτρο: Η ίδια η «ελεύθερη αγορά» επιβάλλει την μη παρέμβαση του κράτους στον καθορισμό της αμοιβής των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Αφού «παρεμβαίνετε» λοιπόν στις αποδοχές των εργαζομένων, οφείλετε να παρέμβετε και στις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο και η κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» που επικαλείστε καθιστούν νόμιμη και πολιτικά επιβεβλημένη την υλοποίηση του αιτήματός μας.

ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

N.INKA

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο γραφείο της κας Μέρκελ το συμβόλαιο δανείου στην Ελλάδα Στην τέταρτη παράγραφο από το τέλος γράφει το άρθρο: <<... η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της... >> (δάνειο = το δάνειο από την ΕΕ) Τα κρατικά ομόλογα που λήγουν τώρα το Μάϊο και δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε ΔΕΝ είναι εγγυημένα, δηλαδή άμα χρεωκοπήσουμε, οι πιστωτές χάνουν τα λεφτά τους. Γι'' αυτό και γίνεται ο τρελός χαμός με τα επιτόκια: αυτόν τον κίνδυνο αντανακλούν. Άρα, να υποθέσουμε ότι μας δανείζουν τώρα (σχέδιο ) για να πληρωθούν τα ομόλογα αυτά, αλλά το νέο δάνειο (από ΕΕ και ΔΝΤ) έχει ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, δηλαδή κρατική Ελληνική γη, κρατικές επιχειρήσεις κλπ. οπότε έαν χρεωκοπήσουμε αργότερα, οι πιστωτές δε θα χάσουν τα λεφτά τους;... ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ''ΔΙΑΣΩΣΗΣ''; ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ; ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ... ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΒΑΖΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ...Πηγή http://www.capital.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

Στρατιωτικές ασκήσεις με στόχο την εξουδετέρωση των αμυντικών συστημάτων της Ελλάδας διεξάγει στο Ικόνιο το Τουρκικό Ναυτικό, τη στιγμή που η Άγκυρα υποδύεται τον «καλό φίλο» της Ελλάδας και το δόγμα Νταβούτογλου έχει ως αρχή τα μηδενικά προβλήματα με τις γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», στη φετινή άσκηση συμπεριελήφθησαν και σενάρια που προβλέπουν συγκρούσεις με τακτικό στρατό. Επελέγησαν όπλα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να καταστήσουν ανενεργά τα συστήματα αεροπορικής άμυνας που κατέχει η Ελλάδα. Τα σενάρια προβλέπουν να...

δοκιμαστούν και αμυντικά συστήματα έναντι ελληνικής επίθεσης!

Στην άσκηση που δόθηκε η ονομασία «Αετός της Ανατολίας» παίρνουν μέρος φρεγάτες του Τουρκικού Ναυτικού και χρησιμοποιούνται συστήματα εδάφους-αέρος. Επίσης λαμβάνουν μέρος μη επανδρωμένα αεροπλάνα ισραηλιτικής κατασκευής.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ!

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ?

ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝ?


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.... ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΑΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΝ..

Ο χιλιανός λαθρομετανάστης NAVARRO Pedro, προστατευόμενος της Ελληνικής πολιτείας, παρά τα πολλά και σοβαρά ποινικά αδικήματα στα οποία φέρεται να έχει υποπέσει στην χώρα μας, αποκαλύπτουμε σήμερα ότι στην πατρίδα του την Χιλή, διώκεται για βιασμό γεγονός για το οποίο είναι ενήμερες οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας. Σε επιβράβευση της εν γένει εγκληματικής συμπεριφοράς του, το υπουργείο προστασίας του λαθρομετανάστη και άλλες υπηρεσίες, του χορήγησαν:
*άδεια παραμονής στην Ελλάδα,
*άδεια μικροπωλητού και....
*επίδομα ....ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!!!!!!!!!!!
Είναι πλέον βέβαιο ότι οι άνθρωποι έκαψαν εγκέφαλο.... για να μην πω κάτι βαρύτερο.
Α.Α.

http://filotimia.blogspot.com/2010/04/blog-post_584.html

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ Η ΑΝΤΙΦΑ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝ


ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

Σε αποτυχία οδηγήθηκε, τελικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν την Πέμπτη στις 11 το πρωί, ώρα Ελλάδας, και για μία ώρα, περίπου, μέλη του...
Εθνικού - Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (NPD), της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στο Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας... μόλις δέκα άτομα του NPD, συγκεντρώθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο του Προξενείου μας, χωρίς να προκαλούν. Τα μέλη του Εθνικού - Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, διαδηλώνοντας κατά της παροχής βοήθεια προς την Ελλάδα, με σύνθημα «Γερμανικό χρήμα μόνο για γερμανικά συμφέροντα - καμιά οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα», όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του NPD.
Την ίδια ώρα, πάνω από 100 μέλη του κόμματος του SPD και των Πρασίνων, συγκεντρώθηκαν έξω από το Ελληνικό Προξενείο, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Είμαστε όλοι Έλληνες» και «Σταματήστε το NPD». Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας για την περιφρούρηση της έννομης τάξης. Στην αντισυγκέντρωση παραβρέθηκε και η βουλευτής του Κόμματος της «Αριστεράς», Σεβίμ Ντάγκντελεν, η οποία επέδωσε στο γενικό προξενείο της Ελλάδας, ανακοίνωσή της, στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η διαδήλωση που διοργάνωσε το NPD, ήταν καθαρά κίνηση εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία, στις 5 Μαΐου. Η τουρκικής καταγωγής βουλευτής επισημαίνει, επίσης, ότι για την κρίση δεν είναι υπεύθυνοι οι έλληνες
πολίτες, αλλά κυρίως οι γερμανικές τράπεζες.

http://fimotro.blogspot.com/2010/04/blog-post_9221.html

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ Κ. ΧΑΤΖΑΡΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ.ΝΑ ΤΙ ΤΙΤΛΟ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ
Εως 50% ακριβότερα πουλάνε οι πολυεθνικές στην Ελλάδα

Και αυτό γιατί η ελληνική αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών παραμένει μη ανταγωνιστική, με ολιγοπωλιακή δομή στους βασικούς κλάδους της που ελέγχονται κυρίως από πολυεθνικές εταιρείες, γεγονός που τους επιτρέπει να πουλάνε ακριβότερα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«η χαμηλή ανταγωνιστικότητα οφείλεται κυρίως στον τρόπο λειτουργίας των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες κυριαρχούνται από ολιγοπωλιακές πρακτικές, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί ο ανταγωνισμός»

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...