28/4/10

Τα θύματα των εκλογών και της «πράσινης» διακυβέρνησης

Πηγή http://filotimia.blogspot.com

Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών συγκεντρώθηκαν σήμερα περίπου 300 αδιόριστοι εφοριακοί, τελωνειακοί και δημοσιονομικοί...και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για την αναστολή της πρόσληψής τους μέχρι το 2013.

Αυτά τα άτομα αποτελούν μέρος 877 συνολικά διοριστέων του γραπτού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Απριλίου 2009 (προκήρυξη 1Γ/2008) για το Υπουργείο Οικονομικών.
Είναι λογιστές, οικονομολόγοι, φοροτεχνικοί και πλήρως ειδικευμένοι στο αντικείμενό τους καθώς αρίστευσαν ανάμεσα σε 26.000 υποψηφίους και το 80% αυτών κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σε οικονομικά και φορολογικά πεδία.

Αισθάνονται κατάφωρα αδικημένοι καθώς τούς έχουν σταλεί ατομικές επιστολές για κατάθεση δικαιολογητικών διορισμού από το 2009, οι διευθύνσεις προσωπικού τούς διαβεβαίωναν ότι το πάγωμα προσλήψεων δεν αφορά αυτούς και έχουν μείνει άνεργοι καθώς όφειλαν να παραιτηθούν από τις δουλειές τους στο παρά πέντε του διορισμού.

Το να χάνεις την εργασία σου σε τέτοιους καιρούς είναι ότι ποιο τραγικό μπορεί να συμβεί καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις απολύουν προσωπικό και βέβαια οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αδύνατο να ξαναστήσουν από την αρχή και να οργανώσουν γραφεία.
Αρκετοί δε από αυτούς νοίκιασαν σπίτια στις πόλεις του διορισμού τους και μετακόμισαν με τις οικογένειές τους . Τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν κι εκείνοι περιμένουν …τον διορισμό τους από τον Ιανουάριο… κι ενώ όλοι διορισμοί είναι παγωμένοι… όλοι διορίζονται … στη Βουλή, στους ΟΤΑ, στα άλλα υπουργεία … στη ΔΕΗ …. Αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί οι επίλεκτοι από ένα τόσο αξιοκρατικό διαγωνισμό παραμένουν παγωμένοι..
Η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, τα 5.000 οργανικά κενά στις εφορίες και οι 700 συνταξιοδοτήσεις στα τελωνεία-οι μοναδικές υπηρεσίες που φέρνουν έσοδα στο κράτος καθιστά απαράδεκτο το πάγωμα των προσλήψεών τους και εγείρει εύλογα ερωτηματικά για μια ακόμη τραγική γκάφα του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος φαίνεται πως έχει κλείσει τα αυτιά του στις φωνές της λογικής και προτιμά ξένους παράγοντες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ενώ υπάρχουν 877 άριστοι Έλληνες επιστήμονες για αρωγή της χώρας .

1 σχόλιο:

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ είπε...

κε ΧΑΤΖΑΡΑ,
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 877 "ΠΑΓΩΜΕΝΟΥΣ" ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΤΟΥ 1Γ/2008,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟΝ BS (Π.Χ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ κου ΜΥΛΩΝΑΚΗ).ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.