23/10/13

Καλά νέα για τους Επενδυτές

Έρχεται πείνα και ανεργία για τους πολλούς

Τα κακά νέα για την απασχόληση στις ΗΠΑ έσπρωξαν τις μετοχές προς τα πάνω. Ο Dow Jones έκλεισε χθες στις 15,467.46 μονάδες, κοντά στο ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών των 15,709.58 μονάδων της 18ης Σεπτεμβρίου 2013.
Πάντως ο δείκτης Standard & Poor's 500 έκανε χθές το δικό του ιστορικό ρεκόρ. 1,754.67 μονάδες. Και αυτό επειδή η κεντρική τράπεζα θα συνεχίζει να τυπώνει πληθωριστικό χρήμα, (για να βοηθήσει την απασχόληση), που θα το δανείζει φθηνά.

Έτσι το χρηματιστήριο θα συνεχίζει να ανεβαίνει, οι τιμές των ακινήτων δεν θα πέσουν και το αμερικάνικο δημόσιο θα συνεχίσει να βρίσκει αγοραστές για τα δικά του «κωλόχαρτα».
Αυτά είναι τα καλά νέα για τους ωραίους και Ναζωραίους των αγορών.

Για τους πολλούς έρχεται βροχή έρχεται μπόρα.

Από την 1η Νοεμβρίου τελειώνει το ειδικό πρόγραμμα του Ομπάμα για την ενίσχυση της λιανικής αγοράς, και τα δελτία τροφίμων με τα οποία ζουν 47.6 εκ. αμερικανοί θα μειωθούν κατά 36 δολάρια τον μήνα.
Σήμερα μια τετραμελής οικογένεια φτωχών επιβιώνει με 272 δολάρια σε δελτία τροφίμων. Και αυτά θα γίνουν 236.
Και έρχονται και νέες μειώσεις στο πλαίσιο της «συμφωνίας» για τον προϋπολογισμό.

Οι περισσότεροι από τους φτωχούς δεν έχουν ιδέα για το κακό που τους περιμένει και θα το μάθουν απότομα και «ίσως το πάρουν στραβά» για αυτό στις ΗΠΑ προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις βίαιες αντιδράσεις των πεινασμένων. Η αστυνομία έχει οδηγίες και σχέδια για «μίνι - ταραχές» που όμως μπορεί να γίνουν και «μάξι», δεδομένου ότι μόνο το 19% των πολύ χαζών αμερικάνων εμπιστεύονται την κυβέρνηση του , και μόνο το 23% του συνόλου των Αμερικανών έχουν θετική άποψη για το Κογκρέσο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: