22/11/14

Τα τανκ της ΝΤΠ περνούν αλλά δεν ξεχνούν ( τη Φλωρεντία)

Ο Αρχοντώνης και η ΝΤΠ λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο»

Λένε ότι έχει ο καιρός γυρίσματα. O γίγας Μητσοτάκης το 1993 είχε προβλέψει: «Μετά από 20 χρόνια ποιος θα θυμάται… το Σκοπιανό"»!
Τα 20 χρόνια πέρασαν, τη Μακεδονία δεν την ξεχνάμε αν και ο ίδιος και η Ντόρα ξέχασαν ότι ο Σαμαράς ήταν «όργανο των οικονομικών συμφερόντων των οποίων είναι δέσμιος».
Κάπως έτσι και ο αζυμίτης πράκτωρ Αρχοντώνης, ο συνεχιστής του Καραχισαρίδη, ο τουρκο-ορθόδοξος λοχαγός του τουρκικού στρατού, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Φραγκίσκο στις 29 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, θέλει 575 χρόνια μετά, να επιστρέψει στις άκυρες συμφωνίες Φερράρας - Φλωρεντίας του 1438-1439, και να καθυποτάξει την ορθοδοξία στην Vatican Bank και στο πρωτείο του τραπεζίτη Πάπα που προστατεύει τους παιδόφιλους Καρδινάλιους.
Το 1439 όμως, και παρά το μαχαίρι του Μωάμεθ που περίμενε ξεσηκωθήκαν οι Χριστιανοί της Βασιλεύουσας και είπαν «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή» παρά 500 χρόνια υποταγή στον εωσφόρο της Βanco espirito santo και της Banco Ambrosiano.
Η Νέα Εποχή των ΑΘΕΑΤΩΝ επιζητά Ένωσή σε μια κοσμική «Πανθρησκεία», και η υποταγή της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αυτούς τους σχεδιασμούς θα ήταν καταστροφή, για τους ορθοδόξους λαούς και ειδικά για μας τους Έλληνες.
Τη συμφωνία της Φλωρεντίας ,με την οποία ο Παλαιολόγος ομολόγησε την «εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος δια του Υιού»» και συμφώνησε στα πρωτεία του Λατίνου πατριάρχη έναντι όλων των ορθόδοξων πατριαρχών της Ανατολής, δεν την υπέγραψαν ο πατριάρχης Ιωσήφ Β΄ , ο Άγιος Μάρκος Ευγενικός, που ήταν εκπρόσωπος των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, ο επίσκοπος Λακεδαίμονος και ο Σταυρουπόλεως Ησαϊας , ο Επίσκοπος Ιβηρίας και ο αδερφός του Μάρκου Ιωάννης Ευγενικός νομοφύλακας της μεγάλης εκκλησίας.
Το αντάλλαγμα οι δυο γαλέρες και οι 300 στρατιώτες για την άμυνα της Κωνσταντινούπολης δεν καταβλήθηκε.
Πάντως, ο ένθερμος ζηλωτής της «Ένωσης» ο μητροπολίτης Νικαίας Βησσαρίωνας έγινε Καρδινάλιος του Πάπα και τακτοποιήθηκε.
Η πρώτη επίσημη συνοδική καταδίκη της Ψευδοσυνόδου έγινε το 1443, στην Σύνοδο των Ιεροσολύμων, από τους Πατριάρχες Ιεροσολύμων Ιωακείμ, Αλεξανδρείας Φιλόθεο, Αντιοχείας Δωρόθεο και τον μητροπολίτη Καισαρείας Αρσένιο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας την καταδίκασε το 1484.
Όπως αναφέρει και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ που είναι επικεφαλής του Γραφείου Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Ελληνικής Εκκλησίας , «οταν οι αρχιερείς αποβιβάσθηκαν από τα πλοία, ο λαός τους ερωτούσε και οι αρχιερείς που υπέγραψαν απαντούσαν ντροπιασμένοι και μετανοημένοι: «Πεπράκαμεν την πίστιν ημών, αντηλλάξαμεν τη ασεβεία την ευσέβειαν, προδόντες την καθαράν θυσίαν αζυμίται γεγόναμεν».
Αναφερόμενος στους σχεδιασμούς Αρχοντώνη ο μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρει:
«Φαίνεται ότι ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς συνειδητοποιεί και ο ίδιος, ότι οι Διάλογοι με τον Παπισμό «δεν πάνε άλλο», δεν βλέπει άλλη διέξοδο για την ένωση παρά μόνο τη λύση της Φεράρας- Φλωρεντίας. Λογαριάζει όμως χωρίς τον «ξενοδόχο», ή μάλλον τους «ξενοδόχους». Και ο ένας «ξενοδόχος», ο πιστός λαός του Θεού, όπως τότε αγωνίστηκε, έτσι και σήμερα θα αγωνιστεί και δεν πρόκειται να δεχθεί, αλλά θα κηρύξει άκυρη μια νέα Ψευδοσύνοδο τύπου Φεράρας – Φλωρεντίας. Ο δε άλλος «ξενοδόχος», η Εκκλησία της Ρωσίας, με την μόλις πριν από μερικούς μήνες απόρριψη του κειμένου της Ραβέννας, έστειλε σαφές μήνυμα στο Φανάρι, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμιάς μορφής πρωτείο, είτε αυτό είναι Φαναριώτικο, είτε Παπικό».
Ξυπνάτε! Ο καιρός γαρ εγγύς.

ΥΓ. Η σύνοδος της Φλωρεντίας δεν ενίσχυσε αλλά έκαμψε το φρόνημα αντίστασης και επέσπευσε την πτώση της Βασιλεύουσας. Εκτός από λάθος ιδεολογικό ήταν και τεράστιο πολιτικό λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: