2/7/16

Της Cia τα καμώματα

Ηθικοί αυτουργοί της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης η Cia, η Διεθνής Αμνηστία,
το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και η ΕΕ. Δηλαδή, η Ανοιχτή Κοινωνία, ο Σόρος, ο Τσιπρά και η μανδάμ Τασία Λάγκλευ
Ο μονόχειρας Αχμέτ Τσατάεφ ο θεωρούμενος οργανωτής της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ήταν παλιός γνώριμος πολλών μυστικών υπηρεσιών.
Τον ήξεραν και τον προστάτευαν οι αμερικανοί, 
οι Τούρκοι, οι Σαουδάραβες, αλλά και οι ευρωπαίοι ,
ενώ τον καταδίωκαν συνεχώς οι Ρώσοι.
Δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του  στη Δύση ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Αυστρία , και έλαβε με τις οδηγίες της φιλανθρωπης Cia to 2003 αυστριακό διαβατήριο.


Το 2008 ο Αχμέτ Τσατάεφ συνελήφθη στο Trelleborg της Σουηδίας γιατί η αστυνομία σε έναν τυπικό έλεγχο βρήκε «Καλάσνικοφ» , εκρηκτικά και πυρομαχικά στο αυτοκίνητό του.
Η Ρωσία ζήτησε αμέσως την έκδοση του, αλλά , με την παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας,(και όχι μόνον), που υποστήριξε ότι «η επιστροφή του στη Ρωσία θα μπορούσε να σημάνει τον κίνδυνο βασανιστηρίων» αφου έμεινε σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή αφέθηκε ελεύθερος.
Ο Τσατάεφ τότε υποστήριξε ότι τα όπλα ήταν για τη Ρωσία.

Το 2010, ο Τσατάεφ συνελήφθη στην Ουκρανία μετά από αίτημα των Ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας . Στην έκθεση για τη σύλληψη του αναφερόταν ότι στο κιντό του υπήρχαν φωτογραφίες ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε έκρηξη και αρχεία με εντολές για ανατινάξεις κτηρίων. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο αποτάθηκε η Ουκρανική Δικαιοσύνη , «καταδίκασε την έκδοση του Τσατάεφ , υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να υποστεί μια άδικη δίκη και ότι θα αντιμετώπιζε τον κίνδυνο βασανιστηρίων».
Το 2011, συνελήφθη στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας. άσκησε έφεση για τη σύλληψη του και το δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωσή του με βάση τη Σύμβασης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες.
Ο Μπορίσοφ τα έριξε τώρα στους δικαστές. «Οι βουλγαρικές αρχές έχουν κάνει ότι ήταν απαραίτητο». «Οι υπηρεσίες τον συνέλαβαν και έχουν κάνει τη δουλειά τους», δήλωσε και συμπλήρωσε, ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις δικαστικές αποφάσεις που συνδέονται με διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες. (Και με την αμερικανική πίεση).
Το 2012 ο μονόχειρας Αχμέτ Τσατάεφ συνελήφθη σε σύγκρουση μεταξύ ενόπλων ισλαμιστών μαχητών της και γεωργιανών δυνάμεων ασφαλείας, στο Φαράγγι Λόποτα (Lopota Gorge) κατά την οποία σκοτώθηκαν τρείς άνδρες των γεωργιανών ειδικών δυνάμεων και 11 μέλη της ένοπλης ομάδας.
Δικάστηκε για κατοχή παράνομων όπλων και για την αγορά και εκρηκτικών , αλλά οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι είχε πάει στο Φαράγγι ως μεσολαβητής για να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις. Ο Σαακασβίλι τον άφησε ελεύθερο.

Μετά τον τοποθέτησαν στο Ισλαμικό Κράτος, και ήταν
ένας από τους 9 Τσετσένους διοικητές μονάδων στη Συρία.
Η μονάδα του που συγκροτήθηκε από ρωσόφωνους μαχητές, ονομαζόταν «Γιαρμούκ», από το όνομα του Παλαιστινιακού στρατοπέδου έξω από τη Δαμασκό.
Επίσης ο Τσατάεφ ήταν επικεφαλής και υπεύθυνος μια ομάδας 130 μαχητών με διαβατήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στόχευσαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ρωσία, την Ευρώπη , την Τουρκία αλλά και στην προσβολή αμερικανικών στόχων.
Οι αμερικανοί εγκατέλειψαν το πρακτορά τους το 2015, αφού αναγκάστηκαν στο πλαίσιο της Συμφωνίας με τους Ρώσους να τον αποκηρύξουν , και σε ένα δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών κατονόμασαν τον Akhmed Chatayev ως τρομοκράτη. Ειδικότερα ανάφεραν ότι : «Από τα μέσα του 2015 ο Chatayev είναι μέλος της ISIL και μέλος ομάδας μαχητών που σχεδίαζε επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και κατά τουρκικών εγκαταστάσεων».
Δηλαδή ανακοίνωσαν και την επίθεση στο αεροδρόμιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο τσετσενος ...βελουχιωτης


και με μουρη που θυμιζει αριστερο απλυτο της ελλαδας,τυπου μαζιωτη φερνει


αυτοι ειναι χρησιμα ρεμαλια των μυστικων υπηρεσιων στους ανταγωνισμους των μεγαλων δυναμεων.

ειναι εργαλεια στον ασυμμετρο πολεμο δια αντιπροσωπων μεταξυ τους....

για αυτο και εχουν την καλυψη αντιρατσιστων αντιφασιστων ασυλου και αλλων πρακτορατζηδικων μεταψυχροπολεμικων αηδιων.