28/2/21

Η μεγάλη Αγία Οικογένεια

 

γιαγιά τοῦ Μηταράκη Γαβρίλη Φλώρα παντρεμένη μέ τόν Μηταράκη Νότη ( τόν παπποῦ τοῦ ὑπουργοῦ πού διατήρησε τό ὑποκοριστικό,Νότης, λές καί εἶναι γνώρισμα,σῆμα κατατεθέν...) ἦταν κόρη τῆς Μπενάκη Μαριγώς.Θεία τῆς γιαγιᾶς Φλώρας Μαριέττα Μπενάκη παντρεμένη μέ τόν Μηταράκη Τζώρτζη. Καλά μέχρι ἐδῶ; Μιά χαρά συνεχἰζουν τήν γραμμή αἵματος ἔτσι; 

Ποιόν παντρεύεται ἡ γιαγιά Φλώρα πού εἶχε θεῖο τόν Μηταράκη Τζώρτζη; Τόν Μηταράκη Νότη ! Μάλιστα... 

Δευτέρα ἐξαδέλφη τῆς γιαγιᾶς Φλώρας,ἡ Πηνελόπη Δέλτα.Ἡ πρό-γιαγιά τοῦ Σαμαρᾶ. Ναί,ἀλλά ἡ Πηνελόπη εἶχε ἀδελφό καί τόν Ἀντώνη ( Τρελλαντώνης) ὁ ὁποῖος μέσῳ τῆς κόρης του Εἰρήνης,πού κατά συνέπεια εἶναι καί ἀνηψιά τῆς γιαγιᾶς Φλωρας,καί παντρεύεται τόν Παῦλο Καλλιγᾶ ἔρχεται σέ ἄμεσο συγγένεια μέ τόν ἐγγονό τοῦ Παύλου Καλλιγᾶ καί Εἰρήνης Δέλτα,τόν Παῦλο Γερουλάνο !

 Συνεπῶς Μηταράκης-Σαμαρᾶς-Γερουλάνος ἴδια οἰκογένεια ! 

Ἡ μητέρα τοῦ Παπασταύρου,Μπριγκίτε Λεβῆ,ἀπό τόν α΄γάμο της,μέ τόν Σκένδερ Νίκη, εἶχε δημιουργήση σχέσεις μέ τήν οἰκογένεια Μακκᾶ.

Ἀπό αὐτή τήν οἰκογένεια οἱ σχέσεις μέ τήν οἰκογένεια Χωρέμη ὅπου ὑπαρχουν γάμοι μέ τούς Μηταράκηδες ἀλλά καί τούς Μπενακηδες,ἀφοῦ ἡ Βιργινία Χωρέμη ἦταν ἡ μητέρα τῆς Πηνελόπης Δέλτα,τῆς β΄ἐξαδέλφης τῆς γιαγιᾶς τοῦ ὑπουργοῦ Μηταράκη.

 Γιά δέ τόν Μπουτάρη,ἄς τά ἐπαναλάβουμε μία ἀκόμη φορά : 

Ἡ οἰκογένεια Μηταράκη ἔχει συγγενέψῃ καί μέ τήν οἰκογένεια Φλώκα.Ξέρετε τήν γνωστή οἰκογένεια τῶν ζαχαροπλαστείων.Οἱ Φλώκα ἔχουν συγγενέψῃ,μέ ποιούς λέτε; Μέ τούς Μπουτάρηδες ! Ναί,τούς οἰνοποιούς.. Ὁ ἀδερφός τοῦ γνωστοῦ καί μή ἐξαιρετέου Γιάννη Μπουτάρη,ὁ Κωνσταντῖνος ἦταν παντρεμένος μέ τήν Ἀλεξάνδρα Φλώκα.Ἐξ ἀγχιστείας συγγένεια λοιπόν,οἱ Μηταράκηδες καί μέ τούς Μπουτάρη ! 

Ὅρεξι νά ἔχη κανείς καί νά ψάχνῃ τούς δεσμούς αὐτῶν τῶν οἰκογενειῶν.Ἤ μᾶλλον αὐτῆς τῆς μιᾶς οἰκογένειας μέ τά πολλά ἐπίθετα.Τό τί μπορεῖ νά ἀνακαλύψῃ ἔχει μία καί μόνον σημασία : μᾶς ἐξουσιάζουν,ἔχουν ὅλα τά πλούτη στά χέρια τους,ὅλη τήν δύναμιν καί σύν τοῖς ἄλλοις μοιράζονται καί τίτλους καί βραβεῖα. Παντοῦ,σ᾿ὅλους τούς χώρους,ἀπό τήν πολιτική,τίς ἐπιστῆμες μέχρι τά καλλιτεχνικά πράγματα αὐτούς θά βρίσκῃ κανείς νά εἶναι πάντα στόν «ἀφρό» ! Τώρα πόσο αὐτό ἐπιρρεἀζει τήν ζωή μας καί σέ ποιόν βαθμό,ἄς βγάλει ὁ καθείς τά συμπεράσματά του...

 Ὅσο γιά τήν σπουδαιότητα τῆς οἰκογενείας Μπενάκη,μία λέξις μπορεῖ νά τήν ἀποδόσῃ πραγματικῶς : Δρακογενιά ! 


Υ.Γ. Καμμιά φορά σκέπτομαι :μήπως μέ τόν ἑορτασμό τῶν 200 χρόνων ἀπό τό 1821,στήν οὐσία ἐορτάζουν τήν ἐπίσημον 200χρονη ἐξουσία τους ; 

Χμμ... 

Πελασγική


πηγή:https://sxolianews.blogspot.com/2021/02/blog-post_32.html

 https://sxolianews.blogspot.com/2021/02/blog-post_32.html

Σε λίγο ραντεβού στο Ράδιο Ελλάς 21

 ▶ Ellas21.com – WebRadio Ellas21

Πλατεία Κουφοντίνα

 

Υπάρχει δημοκοπική δυσφορία για τους Οβριόπουλους. Αντιμέτωπη με την ολοένα αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών βρίσκεται η κυβέρνηση του ΕΦΙΑΛΤΑΚΗ και των ΝΔ-Ξευτίλες. Σε υποχώρηση τα ποσοστά της Ν.Δ. αλλά οι ΣΥΡΙΖΟΦΣΚΙ παραμένουν Στάσιμοι.

 

-Υπάρχει δημοκοπική δυσφορία για τους Οβριόπουλους. Αντιμέτωπη με την ολοένα αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών βρίσκεται η κυβέρνηση του ΕΦΙΑΛΤΑΚΗ και των ΝΔ-Ξευτίλες. Σε υποχώρηση τα ποσοστά της Ν.Δ. αλλά οι ΣΥΡΙΖΟΦΣΚΙ παραμένουν Στάσιμοι. Το 31% δεν θέλει ούτε τον Γουρλομάτη Οβριόπουλο ούτε τον Τσιπρόφσκι.  Στο 21% οι δεν ξέρω δεν απαντώ.

 -Κατέβηκε από το τραίνο για Οικογενειακούς λόγους ο μεταρρυθμιστής  Χρήστος Ταραντίλης που παραιτήθηκε  από την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

-

Η Επικαιρότητα με τρεις λέξεις Κουφοντίνας -Λιγνάδης –Παγώνη

Η κηδεία του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά στις 28 Φεβρουαρίου 1943 με την συμμετοχή χιλιάδων Αθηναίων που έψαλαν τον εθνικό Ύμνο, μετατράπηκε σε μεγαλειώδες αντικατοχικό συλλαλητήριο .

 

Ηχήστε, οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές, δονήστε σύγκορμη τη χώρα, πέρα ως πέρα... Βογγήστε, τύμπανα πολέμου... Οι φοβερές σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα! 

Σ' αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα! 

Ένα βουνό με δάφνες αν υψώσουμε ως το Πήλιο και ως Την Οσσα, κι αν το πυργώσουμε ως τον έβδομο ουρανό, ποιον κλει, τι κι αν το πει η δικιά μου γλώσσα; 

Μα Εσύ, Λαέ, που τη φτωχή Σου τη μιλιά, Ήρωας, την πήρε και την ύψωσε ως τ' αστέρια, μεράσου τώρα τη θεϊκή φεγγοβολιά της τέλειας Δόξας του, ανασήκωστον στα χέρια, γιγάντιο φλάμπουρο, κι απάνω κι από μας που τον υμνούμε, με καρδιά αναμμένη, πες μ' ένα μόνο ανασασμόν: «ο Παλαμάς!», 

ν' αντιβογγήσει τ' όνομά του η Οικουμένη. 

 Άγγελος Σικελιανός

Η 28η Φεβρουαρίου στην Ιστορία

628. Ο ανατραπείς βασιλιάς της Περσίας Χοσρόης αποκεφαλίστηκε από τον γιό του Σιρόη, ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο της Περσίας ως Καβάδης Β .


870 .Έληξε η Δ' Οικουμενική Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως που συγκλήθηκε από τον αυτοκράτορα Βασίλειο Α' τον Μακεδόνα, στις 5 Οκτωβρίου 869 . Η Σύνοδος που συνήλθε σε 10 συνεδριάσεις υιοθέτησε 27 Ιερούς Κανόνες, και αφόρισε του Πατριάρχη Φωτίο, λόγω της αντικανονικής εκλογής του.

1246. Κατά τη χριστιανική ανάκτηση της Ιβηρικής χερσονήσου, έληξε η πολιορκία της Χαέν με την κατάκτηση της πόλης από το Στέμμα της Καστίλης.

1443. Στη Νάπολη, Αλφόνσος Ε της Αραγωνίας συγκάλεσε τις Γενικές Τάξεις του Βασιλείου της Νεαπολέως για να αναγνωρίσουν τον υιό του Φερδινάνδο ως διάδοχό του, στο βασίλειο της Νεαπόλεως.

1653. Κατά τον πρώτο αγγλο -ολλανδικό η ναυμαχία της νήσου Πόρτλαντ στη Μάγχη . Ο Ολλανδικός στόλος από 70 πλοία επιτέθηκε στον αγγλικό που διοικούσε ο ναύαρχος Ρόμπερτ Μπλέικ. Οι Ολλανδοί έχασαν 8 πλοία και η Άγγλοι 3. και οι δυο πλευρές μίλησαν μετά για νίκη.


1770. Ο Θεόδωρος Ορλόφ κατέπλευσε στο Βίτυλο, (Οίτυλο), της Μάνης με 5 πλοία με 1000 άνδρες και παρακίνησε τους Έλληνες να εξεγερθούν κατά των Τούρκων.

1780. Η Μεγάλη Αικατερίνη ίδρυσε την Λίγκα της Ένοπλης ουδετερότητας, με σκοπό να υπερασπιστεί την ουδέτερη ναυτιλία από το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης.

1785. Εκτελέστηκαν , οι ηγέτες της εξέγερσης των αγροτών της Τρανσυλβανίας. 1794. Κατά τον πόλεμο της Βανδέας έγινε η Μάχη της Βιβαντίερ ανάμεσα σε 4500 Ρεπουμπλικανούς και  1200 επαναστάτες . Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν διασκορπιστεί επιτιθέμενοι στους αγρότες και όταν δέχθηκαν επίθεση διαλύθηκαν και το έβαλαν στα πόδα. Ο Επαναστάτες σκότωσαν τουλάχιστον 100.   

1806 .Ο γαλλικός στρατός κατέλαβε τη Βαρκελώνη. Η Αυστρία εντάχθηκε στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό που επιβλήθηκε από τον Ναπολέοντα κατά του Ηνωμένου Βασιλείου.

1813. Στην πόλη Κάλιτς της σημερινής κεντρικής Πολωνίας, η Ρωσία και η Πρωσία υπέγραψαν τη συμμαχία κατά του Ναπολέοντα.

1825 . Η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψαν συμφωνία για την οροθέτηση των συνόρων μεταξύ της Αλάσκας και του Καναδά.

1826. Οι Τουρκοαιγύπτιοι κυρίευσαν τα νησάκια Ντολμά και Πόρο στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου διακόπτοντας έτσι κάθε επικοινωνία της πόλης με τον έξω κόσμο.

1832. Ο Μίλος Ομπρένοβιτς υπέγραψε το διάταγμα για την ίδρυση της Σερβικής Εθνικής Βιβλιοθήκης με έδρα το Βελιγράδι.

1870. Μετά την υπογραφή του φιρμάνιου του σουλτάνου Αμπντούλ Αζίζ, ιδρύθηκε η Βουλγαρική Εξαρχία ως αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία , κατά παράβαση των ιερών Κανόνων και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η Βουλγαρική Εξαρχία ήταν ο φορέας της βουλγαρικής ανεξαρτησίας του άκρατου φυλετικού μίσους κατά των Σέρβων, Ρουμάνων και ιδιαίτερα των Ελλήνων.

1872 . Ο Μητροπολίτης Βίντιν Ανθίμ εξελέγη Έξαρχος της Βουλγαρίας.

1892. Εκδόθηκε το διάταγμα ίδρυσης , του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, στη μνήμη της Δούκισσας Αλεξάνδρας , τρίτου παιδιού του Γεωργίου Α’, που πέθανε από εκλαμψία στον τοκετό. Λειτούργησε το 1908 σαν μαιευτήριο στην οδό Ακαδημίας 32.

1907. Εξέγερση των Αγροτών στην Ρουμανία.

1916. Κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ολοκληρώθηκε η μεταφορά από την Αλβανία στην Κέρκυρα περίπου 140.000 Σέρβων στρατιώτων. Κατά τη διάρκεια της υποχώρησης μέσα από την Αλβανία που αποφασίστηκε τον Δεκέμβριο του 1915, περισσότεροι από 200.000 στρατιώτες και άμαχοι πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους από την πείνα, την εξάντληση και τον χειμώνα.

1921. Ξέσπασε η εξέγερση στο ναύσταθμο της Κρονστάνδης ενάντια στους μπολσεβίκους.

1922 . Η Μεγάλη Βρετανία επίσημα διακήρυξε την ανεξαρτησία της Αιγύπτου, αλλά διατήρησε τον έλεγχο της διώρυγας του Σουέζ.

1925. Στο Κουρδιστάν άρχισε η εξέγερση του Σεΐχη Σαΐντ κατά του Κεμάλ.

1932. Επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στον Πειραιά, λόγω της φυλάκισης του Δημάρχου, Τάκη Παναγιωτόπουλου, για υπεξαίρεση μεγάλου ποσού από τα ταμεία του Δήμου. Νέος Δήμαρχος εκλέχτηκε ο ναύαρχος Αθανάσιος Μιαούλης.

1933 .Μία ημέρα μετά τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ, ο Καγκελάριος Αδόλφος Χίτλερ, ζήτησε από τον Πρόεδρο Χίντερμπουργκ να υπογράψει ένα διάταγμα για την προσωρινή κατάργηση των εγγυήσεων της Προσωπικής Ελευθερίας της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου και της ελευθερίας του συνέρχεσθαι. Τις επόμενες ημέρες συνελήφθησαν πάνω από 4.000 κομμουνιστές.

1940.Εγιναν τα εγκαίνια των δύο σταθμών ασύρματης επικοινωνίας με το εξωτερικό, στο Χαρβάτι και στη Λούτσα.

1941. Ο διάδοχος Παύλος στο πλαίσιο περιοδείας του στο μέτωπο επισκέφτηκε τα Ιωάννινα.


1943 «Ηχήστε σάλπιγγες...» .Η κηδεία του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά στο Α’ Νεκροταφείο.


1945. 
 Ολοκληρώθηκε ο αφοπλισμός του κομμουνιστικού ΕΛΑΣ,Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, στρατηγός Νικολάε Ραντέσκου υπό την πίεση των Σοβιετικών που κατέλαβαν τη χώρα, υπέβαλε την παραίτησή του μετά από μόνο δύο μήνες διακυβέρνησης.

1947. «Το Περιστατικό της 28η Φλεβάρη» στην Ταϊβάν. Οι υποκινούμενες "λαϊκές" διαμαρτυρίες εναντίον της Δημοκρατίας της Κίνας τελείωσαν με τη σύλληψη και τη μαζική εκτέλεση αριστερών διανοούμενων, με αποτέλεσμα την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της ηπειρωτικής Κίνας και της Ταϊβάν.

Στην Ελλάδα, δύναμη της Υποδιευθύνσεως Χωροφυλακής Δομοκού εκ 41 ανδρών αναχωρήσασα εκ Λαμίας διά Δομοκόν διά τριών αυτοκινήτων μεταφέρουσα τρόφιμα και συνοδεύουσα χρηματαποστολή έπεσεν σε ενέδρα συμμοριτών στη θέση Ραχμάν Άγα στο 19ο χιλιόμετρο της οδού. Εφονεύθησαν οκτώ άνδρες. Απώλειες συμμοριτών είκοσι. Περί ώραν 21,30 πολυμελής συμμορία Κ]Σ υπό τον Καραμπέραν κατά της κωμοπόλεως Εράτυρας Κοζάνης αλλά αποκρούστηκαν από τη δύναμη του Σταθμού Χωροφυλακής και του Μεταβατικού αποσπάσματος.

1948. Ο Λόχος Γκούρας Κορινθίας συνεπλάκη επί 5ωρον μετά 200μελούς συμμορίας Εκ των ημετέρων τραυματίσθηκαν δύο Χωροφύλακες. Απώλειες
συμμοριτών ανεξακρίβωτες. Περί ώραν 11,00. τμήμα Χωροφυλακής συνεπλάκη μετά πολυμελούς συμμορίας επί 6ωρον εις ορεινή περιοχή Σάμης Κεφαλληνίας. Απώλειες συμμοριτών 3 νεκροί. Απώλειες ημετέρων ο επικεφαλής του Τμήματος Υπομοίραρχος Κουρέας, 2 Χωροφύλακες και εις επιστρατευμένος ιδιώτης.


1949.Υπό αποσπασμάτων Χωροφυλακής Αργολίδος κατόπιν ενόπλου συμπλοκής μετά πολυμελούς συμμορίας εφονεύθηκαν 6 συμμορίτες, και συνελήφθησαν δυο αιχμάλωτοι, έξ ων μία συμμορίτισσα. Παρεδόθησαν 3.


1953. Η Ελλάδα, η Γιουγκοσλαβία και η Τουρκία υπέγραψαν στην Άγκυρα συμφωνία για την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία, πενταετούς διάρκειας , γνωστή και ως Βαλκανική Συμμαχία.


1954. Στις 18:45 της 28ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ώρα Γκρήνουιτς, (6,45 πμ της 1ης Μαρτίου σύμφωνα με την τοπική ώρα), οι ΗΠΑ πυροδότησαν στην ατόλη Μπικίνι των νησιών Μάρσαλ μια βόμβα υδρογόνου με ξηρό καύσιμο με ξηρό καύσιμο που απέδωσε ισχύ 15 μεγατόνων, και η οποία προκάλεσε τεράστια μόλυνση σε όλο των πλανήτη. Η εκρηξη της 28 Φεβρουαρίου /1η Μαρτίου ήταν χίλιες φορές ισχυρότερη από εκείνη που, εννέα χρόνια νωρίτερα, είχε καταστρέψει τη Χιροσίμα.

1955. Eγκαίνια της σιδηροδρομικής γραμμής Ανόι-Πεκίνο-Μόσχα-Βερολίνο.



1956 . Διαδηλώσεις υπέρ της Ένωσης στις πόλεις της Μεγαλονήσου με την ευκαιρία της παρουσίας του υπουργού Αποικιών Λένοξ Μπόιντ στην Κύπρο.


1958. Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση Καραμανλή οι υπουργοί Παναγιώτης Παπαληγούρας (Εμπορίου και Βιομηχανίας), Γεωργιος Ράλλης (Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων) και Τ. Τριανταφυλλάκος (υφυπ. Οικισμού) και διορίστηκαν οι
Λεωνίδας Δερτιλής Υπουργός Εμπορίου και προσωρινά Βιομηχανίας και Τρύφων Τριανταφυλλάκος Υπουργός Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων.

1959 . Η ελληνική Βουλή με 170 ψήφους υπέρ και 117 απέρριψε την πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης για τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου για το Κυπριακό, που υπέγραψε ο Καραμανλής. Ο Σοφοκλή Βενιζέλος αποχώρησε φωνάζοντας «Ζήτω η Ένωσις!».

1963 .Η Ένωση Κέντρου ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

1964. Ο γιος του Ευθύμιου Καραχισαρίδη, Τουργκούτ Ερενερόλ διαδεχτηκε τον πατερα το ως Τουρκο-ορθόδοξος πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως με το όνομα Ευθύμ Β.

1968.Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε στην Στοκχόλμη την ίδρυση του ΠΑΚ.

1970 .Καθιερώθηκε για πρώτη φορά εν καιρώ ειρήνης ο βαθμός του στρατηγού τον οποίο έλαβε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Οδυσσέας Αγγελής.

1972. Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Υπουργός Δημοσίας Ασφαλείας της κυβέρνησης της 4ης Αυγούστου Κωνσταντίνος Μανιαδάκης.

1975 . Στη Λομέ υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας με 46 χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού (χώρες ΑΚΕ).

1986. Δολοφονήθηκε στο κέντρο της Στοκχόλμης ο Σουηδός πρωθυπουργός και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ούλοφ Πάλμε, σε ηλικία 59 ετών.

1991 . Κατά τον Πόλεμο του Κόλπου. Το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν μετά από 11 ημέρες που διήρκεσε η Επιχείρηση «Καταιγίδα» της Ερήμου συνθηκολόγησε και δέχτηκε όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κουβέιτ.

1992. Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, οι Σέρβοι ενέκριναν το Σύνταγμα της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα.Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης 22.000 ανδρών στην Καμπότζη για τη διατήρηση της ειρήνης.

1993.Η αμερικανική αεροπορία άρχισε τον ανεφοδιασμό από αέρος των μουσουλμάνων στην ανατολική Βοσνία.

1994 . Έγινε η πρώτη αερομαχία του ΝΑΤΟ, 45 χρόνια μετά την ίδρυσή του. Δύο Αμερικανικά καταδιωκτικά των F-16 εντός της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, κατέρριψαν δυτικά της Μπάνια Λούκα, τέσσερα Γιουγκοσλαβικά μαχητικά «Γκάλεμπ», («γύπας»). επειδή «παραβίασαν» τον εναέριο χώρο της Βοσνίας. Η Συρία, Ιορδανία και Λίβανος αποχώρησαν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ, λόγω της σφαγής των Παλαιστινίων στη Χεβρώνα.

1995 . Στη Βοσνία, άγριες μάχες στον θύλακα του Μπίχατς.

1996.Οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, συμφώνησαν την έναρξη διαπραγματεύσεων για το πολιτικό μέλλον της Βόρειας Ιρλανδίας.
Η Ρωσία έγινε η 39η χώρα μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

1997. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία έκανε ένα «σιωπηλό» πραξικόπημα στην Τουρκία, αποφασίζοντας 18 μέτρα εναντίον των ισλαμιστών. Ως αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Νετσμετίν Ερμπακάν παραιτήθηκε τέσσερεις μήνες αργότερα.

1998. Μετά την δολοφονία τεσσάρων Σέρβων αστυνομικών από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου, κοντά στο Γκλόγκοβατς η σερβική αστυνομία άρχισε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Γκλόγκοβατς τη Σρμπίτσα και στην περιοχή της Ντρένιτσα του Κοσσυφοπεδίου, και σκότωσαν 16 τρομοκρατες και συνέλαβαν 9

2002. Η Ύπατη  Αρμοστεία του ΟΗΕ  για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε  ότι δεν θα επεκτείνει την έρευνα για τις καταγγελίες  σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από το προσωπικό της Αρμοστείας

2003. O Βάκλαβ Κλάους εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας.

2004. Στο Βελιγράδι, η Συνέλευση της Γιουγκοσλαβίας υιοθέτησε τον χάρτη για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, ο οποίος δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση της κρατικής Ένωσης της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

2011. Πέθανε πάμφτωχος από Καρκίνο σε ηλικία 71 ετών ο μεγαλύτερος Έλληνας επιχειρηματίας του χώρου της πληροφορικής Αθανάσιος Πουλιάδης.

2013. Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ παραιτήθηκε οικειοθελώς.

2018. Ανασχηματισμός της κυβέρνησης  του Τσιπρόφσκι  Υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο  Γιάννης Δραγασάκης. 

2019. Η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ Κιμ Γιονγκ Ουν και δεν έγινε καμία συμφωνία αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

2020. Τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σε Ισλανδία, Λευκορωσία, Μονακό, Αζερμπαϊτζάν, Νέα Ζηλανδία, Λιθουανία, Μεξικό και Νιγηρία. Η Τουρκία ζήτησε στην επαναδημιουργία της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία και την την ενεργοποίηση του Άρθρου 4 του καταστατικού του NATO.

Οι Τουρκορθόδοξος Λοχαγός του Τουρκικού Στρατού Βοθρολυμαίος δεν λειτουργεί ωσάν πράκτορας, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

27/2/21

Έσκασε το παραμύθι των «ειδικών».

 Έσκασε το παραμύθι των «ειδικών». «Απαιτείται και  τρίτη δόση του εμβολίου» για να είμαστε σίγουρα ασφαλείς  , και «στο εξής το εμβόλιο θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, προσαρμοσμένο στις νέες μεταλλάξεις που θα προκύπτουν, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο κατά της γρίπης».  

Στόχος της Χούντας Εφιαλτάκη και της εγκληματικής οργάνωσης των τηλε- Λοιμωξιολόγων είναι η Λαμπρή

 Στόχος της Χούντας Εφιαλτάκη και της εγκληματικής οργάνωσης των τηλε- Λοιμωξιολόγων είναι η Λαμπρή

Είναι να γελάει κανείς με την ΤΚ9 απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου που παραδέχεται ότι ασκήθηκε δίωξη για πράξη που δεν έχει προσδιοριστεί κατά ακριβή ημερομηνία.

Στο πλευρό της Νικόλ του Σόρος οι ΗΠΑ και η ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

Στείλτε τους ΟΛΟΥΣ τους Οβριόπουλους στην Γη Χαναάν

 


Κούλης Οβριόπουλος, Νότης Οβριόπουλος, Γιάνη Μπαρουχ Οβριόπουλος, Νίκη Οβριοπούλου,  Μαγιόρκας Οβριόπουλος, ΚΟΕΝτζόγλου Οβριόπουλος, κλπ. κλπ. 


Γιατί να τους  κρατάμε ; 

Στείλτε τους να είναι ασφαλείς στην Γη της Επαγγελίας. 

Κάθαρση της δικαιοσύνης από τους Σύντροφους που την έχουν καταλάβει

 

Κανονικά, σε ένα ευνομούμενο Κράτος όλοι αυτοί οι Τυχάρπαστοι της Ένωσης Ανταρτοδικών και Λαϊκών Επιτρόπων που υπέγραψαν την ανακοίνωση για τον αιμοσταγή ισοβίτη θα έπρεπε να έχουν απολυθεί ήδη με Συντακτική Πράξη.

Η 27η Φεβρουαρίου στην Ιστορία

380 . Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α΄ και οι συναυτοκράτορες Γρατιανός και Ουαλεντινιανός Β΄ με το εδικτο της Θεσσαλονίκης δήλωσαν την επιθυμία τους, όλοι οι Ρωμαίοι πολίτες να ασπαστούν τον τριαδικό Χριστιανικό θεό, όπως είχε προσδιοριστεί από την Σύνοδο της Νίκαιας.


425. Ο Αυτοκράτορας Θεοδόσιος Β' υπό την προτροπή της αδελφής του Πουλχερίας και της συζύγου του Αθηναΐδας ,υπέγραψε το χρυσόβουλο για την ίδρυση του Πανδιδακτηρίου της Κωνσταντινουπόλεως .Η διδασκαλία ήταν δωρεάν. Οι πρώτες του σχολές ήταν η Ιατρική, η Φιλοσοφική και η Νομική. Τα μαθήματα διδασκόταν σε δυο γλώσσες , τα Ελληνικά και τα Λατινικά. Δεν θα διδασκόταν θεολογία ή οτιδήποτε σχετικό με την θρησκεία, διότι η θεολογική εκπαίδευση ήταν αρμοδιότητα της Πατριαρχικής Σχολής.

956. Στην Κωνσταντινούπολη πέθανε σε ηλικία 39 ετών ο Πατριάρχης Θεοφύλακτος που ήταν γιος του αυτοκράτορα Ρωμανού Α’, και είχε χριστεί Πατριάρχης από τον πατέρα του σε ηλικία 16 χρονών.Ήταν ο τρίτος πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης ήταν γιος του αυτοκράτορα και ο μόνος που έγινε πατριάρχης κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πατέρα του.
1472. Ιδρύθηκε από το Γενικό Συμβούλιο της Δημοκρατίας της Σιένα «Μόντε ντέι Πάσκι» για να χορηγεί δανεία με χαμηλά επιτόκια στους λιγότερο εύπορους πολίτες. Η τράπεζα ονομαζόταν αρχικά Μόντε ντι Πιέτ, ή Μόντε Πίο και η λέξη «Μόντε», που σήμαινε ένα σωρό χρήματα. Η τράπεζα σήμερα είναι η παλαιότερη τράπεζα στον κόσμο .


1511. Η εξέγεση των αγροτών του Φριούλι και η σφαγή των αριστοκρατικών Οικογενειών του Ούντινε τη ημέρα της Τυρινής με υποκίνηση του Αντόνιο Σαβοργκάν.


1531. Οκτώ Λουθηρανοί πρίγκιπες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και 11 πόλεις σχημάτισαν μία συμμαχία για να υπερασπιστούν τις διδασκαλίες του Μαρτίνου Λούθηρου που έμεινε γνωστή ως η Λίγκα του Σμαλκάλντεν.


1549. Ο Ιβάν Δ΄ της Ρωσίας συγκάλεσε το Συμβούλιο των Επαρχιών ως μόνιμο και αντιπροσωπευτικό νομοθετικό σώμα, όπου συμμετείχαν οι βογιάροι , τα ανώτερα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και εκπρόσωποι των εμπόρων και των κατοίκων των πόλεων.


1594. Ο Ερρίκος Δ στέφτηκε βασιλιάς της Γαλλίας στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Σαρτρ.

1598. Στις 17 (27) Φεβρουαρίου, εξελέγη από τους Βογιάρους ο Μπόρις Γκουντούνοφ ως Τσάρος.

 1609 .Στη Ρωσία  έγινε το πραξικόπημα Πολωνόφιλων Βογιάρων Ρόμαν Γκαγκάριν,  Γκρίγκορι Σουνμπούλοφ και Τιμόφεϊ Γκριάζνι  για την ανατροπή του  Βασίλι Σούσκι που συνελήφθη και στάλθηκε στη Πολωνία, αιχμάλωτος όπου και πέθανε το 1612. 

1617. Στις 27 Φεβρουαρίου/9 Μαρτίου ,μετά την αποτυχία της πολιορκίας του Πσκοφ από τους Σουηδούς, υπογράφηκε , με αγγλική και Ολλανδική μεσολάβηση στο χωριό Στόλμποβο η ταπεινωτική για τη Ρωσία συνθήκη «του Στόλμποβο» που τερμάτισε τον επταετή πόλεμο της Ίνγκρια. Με την Συνθήκη ο Μιχαήλ Φιόντόροβιτς Ρομάνοφ, στερήθηκε την πρόσβαση στην Βαλτική και αναγνώριζε την απώλεια εδαφών Αποδέχτηκε την προσάρτηση της Ίνγκριας και του Κέξολμ στην Σουδία. Δηλαδή την Σουηδική κατοχή του Φιλανδικού Κόλπου και του Ισθμού της Καρελίας και παραχώρησε την Κροστάνδη. Και παραιτήθηκε από κάθε αξίωση στην Εσθονία και τη Λιβονία. Σε αντάλλαγμα, ο Γουστάβος Β Αδόλφος επέστρεψε το Νόβγκοροντ, και την Στάρα Λαντόγκα, και αναγνώρισε τον Μιχαήλ ως Τσάρο της Ρωσίας και δέχτηκε τη δημιουργία ρωσικών εμπορικών σταθμών στη Στοκχόλμη και το Ταλίν. Στις διαπραγματεύσεις μετείχαν και διπλωμάτες της Αγγλίας και της Ολλανδίας. Οι εκπρόσωποι της Σουηδίας ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις απαιτώντας και την παραχώρηση του λιμανιού του Αρχάγγελου αλλά αντέδρασαν Άγγλοι και Ολλανδοί και έτσι ο Αρχάγγελος παρέμεινε ρωσικός. 


1767. Ο Κάρολος Γ της Ισπανίας, διέταξε την εκδίωξη του τάγματος των Ιησουιτών από όλες τις κτήσεις της ισπανικής μοναρχίας.

1781. Η Μεγάλη Αικατερίνη εξέδωσε ουκάζιο για τη σύσταση του πρώτου δημόσιου σχολείου της Ρωσικής Αυτοκρατορίας στην Αγία Πετρούπολη.


1812.Ο Λόρδος Βύρων έκανε την πρώτη του ομιλία του ως μέλος της Βουλής των Λόρδων, υπερασπίζοντας το δίκαιο των Λουδιτών ενάντια στην πείνα και την ανεργία. Ο λόρδος Βύρων εναντιώθηκε στην ποινή του θανάτου με απαγχονισμό για τους Λουδίτες εργάτες που έσπαγαν τις μηχανές στα κλωστοϋφαντουργία.

Στο Ροζάριο της Αργεντινής ο Μανουέλ Μπελγκράνο, ύψωσε πρώτος τη σημαία της Αργεντινής.

1825. Δημοσιεύθηκε το πρώτο κεφάλαιο του «Ευγένιου Ονιέγκιν» από τον Αλέξανδρο Πούσκιν.

1849 . Ο Ουγγρικός  Στρατός, με επικεφαλής τον Στρατηγό Ιωσήφ Μπεμ, κατέλααβε το Σιμπίου. Η Εθνική Επιτροπή των Ρουμάνων κατέφευγε  στη Βλαχία.

1869. Ο ατμοκίνητος σιδηρόδρομος που έκανε το δρομολόγιο Θησείο –Πειραιά έκανε το πρώτο του δρομολόγιο, με πρώτους επιβάτες την Βασίλισσα Όλγα, τον πρωθυπουργό Θρασύβουλο Ζαΐμη, τον πρόεδρο του Σιδηροδρόμου Αλέξανδρο Σκουζέ, υπουργούς και στρατιωτικούς.

1870. Στην Κωνσταντινούπολη υπογράφηκε το φιρμάνι, για την ίδρυση της βουλγαρικής Εξαρχίας ως επίσημο αντιπρόσωπο των Βουλγάρων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.


1900 . Στον πόλεμο των Μπόερς ο βρετανικός Στρατός υπό τις διαταγές του στρατηγού που διέταξε μία μετωπική επίθεση πέτυχε αποφασιστική νίκη στη Μάχη του Πάαρντεμπεργκ.

1905. Ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου.

1907 .Στη Βουλγαρία μετά την δολοφονία του πρωθυπουργού Ντιμίταρ Πέτκοφ, σχημάτισε κυβέρνηση του Φιλελεύθερου Λαϊκού Κόμματος ο Ντιμίταρ Στάντσοφ.

1933. Καταστράφηκε από φωτιά που έβαλαν οι κομμουνιστές το κτήριο του Ράιχσταγκ, του γερμανικού κοινοβουλίου στο Βερολίνο. Ο εμπρησμός του Ράιχσταγκ έγινε από τον Ολλανδό κομουνιστή Μαρίνους βαν ντερ Λούμπε.

Την ίδια ημέρα η Ιαπωνία δήλωσε ότι αποχωρούσε από την Κοινωνία των Εθνών.

1938 .Δημοσιεύτηκε  το νέο Σύνταγμα της Ρουμανίας  που καθιέρωνε τη βασιλική δικτατορία του Καρόλου Β ' τερματίζοντας τον  κοινοβουλευτισμό.

 1939 .Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία αναγνώρισαν την κυβέρνηση του στρατηγού Φρανσίσκο Φράνκο στην Ισπανία. Από τις αρχές του ισπανικού εμφύλιου πολέμου, στην Καταλονία υπήρχαν 1.3 εκατομμύριο πρόσφυγες. Μόνο στη Βαρκελώνη υπήρχαν 500.000.



1940. Ανακαλύφθηκε το ισότοπο άνθρακας-14

1943. Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο Κωστής Παλαμάς.

1945. Στη Βουλγαρία οι κομμουνιστές επέβαλαν την μεταρρύθμιση της ορθογραφίας.


1947. Εκδόθηκε τοΨήφισμα αρ 19 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το περιστατικά στο στενό της Κέρκυρας.

Εκτελέστηκε στην περιοχή Τύρνας Τρικάλων δια ξυλοδαρμού και λιθοβολισμού ο συλληφθείς υπό των Κ/Σ, στην οικία του στο Ροπωτό Τρικάλων, Οπλίτης Μ.Α.Υ, Τσιούτσιας Βασίλειος του Νικολάου, επειδή υπηρετούσε στις Μ.Α.Υ.



1948. Μετά τα μεσάνυχτα ισχυρές δυνάμεις συμμοριτών επιτεθήκαν στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας . Μετά από 7ωρον μάχη με την διλοχία που υπεράσπιζε ο χωριό οι συμμορίτες υποχώρησαν. Ανευρέθη εις συμμορίτης νεκρός. Εκ των ημετέρων τραυματίστηκαν 9 οπλίτες. Στην περιοχή Άσπρογέρακας Κεφαλληνίας μεταβατικό απόσπασμα Χωροφυλακής συνεπλάκη μετά 12μελούς συμμορίας. Μετά μάχην οι συμμορίτες ανετράπησαν, εγκαταλείψαντες ένα νεκρόν . Ημέτερες άπώλειες ουδεμία. Περί ώραν 22,30' συμμορία αγνώστου αριθμού επιτέθηκε στην Τσαρίτσανη Ελάσσονος. Οι συμμορίτς λεηλάτησαν τα οικίας και απήγαγαν 40 άτομα αμφοτέρων των φύλων.40μελής συμμορία επιτέθηκε κατά της Ξυλουπόλεως Θεσσαλονίκης, κατά τήν έπακολουθήσασαν μάχην έφονεύθη είς Κ]Σ.
Συμμορία δυνάμεως 180 ανδρών επετέθη κατά τής Σκοτούσης Σερρών. Ή εκεί δύναμη Σταθμού Χωροφυλακής και Μ.Α.Υ. ήμύνθη αποτελεσματικώς επί 2ωρον, οπότε τη επεμβάσει του Στρατού οι συμμορίτες εκδιώχθησαν, στρατολογήσαντες δύο κατοίκους και αφαιρέσαντες τρόφιμα και είδη ιματισμού.

1952. Πέθανε στην Αθήνα σε ηλικία 73 ετών ο Θεόδωρος Δ. Πάγκαλος .

1953. Άρχισε η διάσκεψη στο Λονδίνο για το κούρεμα των Γερμανικών χρεών προς 21 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.


1957. Ξεκίνησε η εκστρατεία του Μάο Τσε Τουνγκ, με το σύνθημα η «Χώρα των εκατό λουλούδιών».

1958. Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του κόμματος των Φιλελευθέρων επήλθε συμφωνία του Υπουργού των Εσωτερικών Τάκου Μακρή και του Αρχηγού του Κόμματος των Φιλελευθέρων Γεωργίου Παπανδρέου για το νέο εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που κατατέθηκε αυθημερόν στη Βουλή.

1959. Θεμελιώθηκε στην Αθήνα από τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή το ξενοδοχείο «Χίλτον».

1965.Η Ε.Ρ.Ε. κατήγγειλε στη Βουλή ότι υπάρχει «κομμουνιστική διείσδυση» στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ότι μάλιστα μαθητές της σχολής, μέλη της Νεολαίας Λαμπράκη, έχουν συλληφθεί.

1966. Από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού στο Πεδίον του Άρεως άρχισε να εκπέμπει η Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), μετέπειτα ΥΕΝΕΔ, με ένα πρόγραμμα που ξεκινούσε στις 19:00 και έληγε στις 21:10.

1968 .Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη, ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του Π.Α.Κ.

1976 .Το Μέτωπο Πολισάριο ανακήρυξε την πρώην ισπανική Δυτική Σαχάρα ως Λαοκρατική Αραβική Δημοκρατία της Σαχάρας.

1982 . Έληξε η τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία του Πρόέδρου της Τουρκίας Κενάν Εβρέν.

.

1991. Με 57 ψήφους, έναντι 53 που συγκέντρωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, τον οποίο υποστήριξε η «ανανεωτική» πτέρυγα, η Αλέκα Παπαρήγα εκλέχτηκε Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ.

1993. Στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Στίρπτσε άγνωστοι ένοπλοι κατέβασαν από τραίνο Βελιγράδι-Μπαρ και απήγαγαν 20 μουσουλμάνους επιβάτες.



1994. Στην Αυστραλία, μεγάλο συλλαλητήριο της ομογένειας για το Μακεδονικό.

1996. Η ΟΔ. Γιουγκοσλαβίας, ήρε τον αποκλεισμό του Ντρίνα που επεβαλε
ο Μιλοσεβιτς στη Σερβικη Δημοκρατία στις 4 Αυγούστου 1994.

2003. Το δικαστήριο της Χάγης καταδίκασε την πρώην Πρόεδρο της Σερβικης Δημοκρατίας Μπιλιάνα Πλάβσιτς, σε 11 χρόνια φυλάκιση και στάλθηκε για να εκτίσει την ποινή της σε σουηδική φυλακή.


2010 .Καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 8,8 Ρίχτερ στη νότια Χιλή, με επίκεντρο την Κονσεπσιόν.


2015. Στη Μόσχα δολοφονήθηκε από Τσετσένους ο εβραίος αντιπολιτευόμενος Μπόρις Νεμτσόφ.

2019.Οι αμερόληπτοι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας αποφάσισαν, παρά την πρόταση του εισαγγελέα να μην δικαστεί ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για ψευδή βεβαίωση, του ελλείμματος του 2009 με σκοπό να υπαχθεί η Ελλάδα σε μνημόνιο. Προηγούμενος το Κράτος Δικαίου των Βρυξελλών και το ΔΝΤ είχαν απαιτήσει την απαλλαγή του κυρίου.

2020.
Στην Ελλάδα απαγορεύτηκαν όλες τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού λόγω του κορωνοϊού. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονταν σε τρία. Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στην Εσθονία. Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε σε όλους τους προσκυνητές να εισέλθουν στη χώρα. Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά και επέτρεψε στους Σύρους πρόσφυγες να εξέλθουν ελεύθερα προς την Ευρώπη για τις επόμενες 72 ώρε
ς.

26/2/21

Ο Καλύμνιος Π Μιχαήλ Κουκουβάς κατήγγειλε τον Τουρκο-Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου κ. Παΐσιο, για «εξύβριση και απείθεια προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό».

 Ο Καλύμνιος Π Μιχαήλ Κουκουβάς κατήγγειλε τον Τουρκο-Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου κ. Παΐσιο, για «εξύβριση και απείθεια προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό».

Όταν ο Λιγνάδης σας φέρνει από την φυλακή της Τρίπολης τον Πολύ Μεγάλο Αδελφό Έτσελον πάνω στον σβέρκο σας

 

Με αφορμή τους βιασμούς και την παιδεραστία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθεί νομοθεσία  για την παρακολούθηση όλων των επικοινωνιών. Όλα θα «φιλτράρονται» για λέξεις ή εικόνες που μπορεί να συνδέονται με  παιδική πορνογραφία και άλλα «ηθικά ζητήματα».

Έρχεται σκληρή λιτότητα μετά από το σκληρό «Λοκ Ντάουν». Έπεσε έξω σε όλα ο ψευτο-προϋπολογισμός του Εφιαλτάκη.

 Προϋπολόγισαν αύξηση εσόδων κατά 5,5 δις ευρώ σε σχέση με το 2020.  Εισπράχθηκαν τον Ιανουάριο από φόρους 3,66 δισ. ευρώ ενώ ο στόχος ήταν  3,986 δισ. ευρώ .Ο Φεβρουάριος θα είναι ακόμη χειρότερος  και για τα έσοδα από τον ΦΠΑ και τα έσοδα από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, ενώ απώλειες θα υπάρξουν και στον φόρο εισοδήματος λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων αναστολών στις συμβάσεις εργασίας. 


Εδώ γελάνε

O κωμικός ηθοποιός-Πρόεδρος Βλαντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για την προετοιμασία διεθνούς συνόδου κορυφής με στόχο την επιστροφή της χερσονήσου της Κριμαίας υπό ουκρανική διοίκηση. «Σήμερα υπέγραψα διάταγμα για ξεχωριστά μέτρα με στόχο την επανένταξη της χερσονήσου της Κριμαίας. Το έγγραφο προβλέπει επίσης «μέτρα για την ανάπτυξη και στήριξη της γλώσσας Κριμαίας-Τατάρων, του πολιτισμού και της προστασίας των δικαιωμάτων των κατοίκων της Κριμαίας». Νωρίτερα , απευθύνθηκε στη Ρωσία, και είπε ότι για να σταματήσει το μίσος μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων, η Ρωσία πρέπει να «επιστρέψει» στην Κριμαία. «Πριν από επτά χρόνια, η καρδιά μας ξεριζώθηκε. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος το έκανε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος επέτρεψε να γίνει», δήλωσε ο Ουκρανός ηθοποιός.

« Η Τελετουργική εκτέλεση του Ιωάννη Καποδίστρια και οι Πραγματικοί δολοφόνο騻

 

Το βιβλίο μου «η Τελετουργική εκτέλεση του Ιωάννη Καποδίστρια και οι Πραγματικοί δολοφόνο騻 εκτός από εμένα το έχει ο «Λαβύρινθος». Μπορείτε να το βρείτε και από τον κ. Γιαννάκενα. Όποιος βρει το βιβλίο από «αλλού» να κοιτάξει στην τέταρτη σελίδα αν υπάρχει η υπογραφή μου και να δεν την δει να με ενημερώσει αμέσως, για το κλεψίτυπο. 
 Ευχαριστώ

 Σπυρίδων Χατζάρας

Σαν σήμερα έπεσε μαχόμενος στη μάχη του Μπενεβέντο , ο δικός μας Μανφρέδος Χοενστάουφεν, ο σύζυγος της Ελένης Αγγελίνας-Δούκαινας, που είχε πάρει προίκα τα Επτάνησα

 

26 Φεβρουαρίου 1266. Ο στρατός του τρισκατάρατου Πάπα και των Γουέλφων νίκησε στη μάχη του Μπενεβέντο ,περίπου 50 χλμ. βόρεια της Νάπολης, τον δικό μας ,βασιλιά της Σικελίας, Μανφρέδο Χοενστάουφεν. Η αδελφή του Μαμφρέδου από την ίδια μητέρα, η Kονστάνς, είχε παντρευτεί με τον αυτοκράτορα της Νίκαιας Ιωάννη Γ΄ Βατάτζη. Ο Μανφρέδος το 1259 παντρεύτηκε σε 2ο γάμο την Ελένη Αγγελίνα-Δούκαινα, κόρη του Μιχαήλ Β΄ δεσπότη της Ηπείρου και της Αγίας Θεοδώρας Πετραλίφαινας της Αρτας. Ο Μανφρέδος, όταν διαπίστωσε ότι χανόταν η μάχη αντι να εγκαταλείψει το πεδίο εφόρμησε στο Κέντρο της μάχης και σκοτώθηκε μαχόμενος . Ήταν 34 ετών. Η Ελένη Αγγελίνα συνελήφθη μετά τη μάχη του Μπενεβέντο και φυλακίστηκε με εντολή του Κάρολου Ανζού στο κάστρο της Νοτσέρα Ινφεριόρε, 20 χλμ νοτιοανατολικά της Νάπολης, όπου και απεβίωσε το 1271. Οι τρεις υιοί της Ελένης Αγγελίνας, αφού τυφλώθηκαν, φυλακίστηκαν στο Καστέλ ντελ Μόντε της Απουλίας, ενώ οι δύο κόρες της φυλακίστηκαν στο Καστέλ ντελ Όβο (Κάστρο του Αυγού) της Νάπολης και μετά ελευθερώθηκαν.

Η Χθεσινή Φωνή της Ελπίδας με τον Σπύρο Χατζάρα και η παρέμβαση του Ζώη

10:47 AM

Ο Κορωνοϊός στα Δυτικά Βαλκάνια τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

Το  Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες έγιναν 3691τεστ από τα οποία επιβεβαιώθηκαν  986 νέα κρούσματα λοιμώξεων από τον Κορωνοϊό, από τις οποίες οι 385 βρέθηκαν στα Τίρανα. Η θετικότητα των ημερήσιων τεστ είναι 26,72%. 628 ασθενείς με Κορωνοϊό υποβάλλονται σε θεραπεία στα νοσοκομεία. ‎ 849‎‎ ασθενείς έκαναν δεύτερο αρνητικό τεστ αυξάνοντας τον αριθμό των αποθεραπευμένων σε 67.158 από τα  104.313 κρούσματα που έχουν διαγνωστεί από την έναρξη της επιδημίας .‎21 ασθενείς πέθαναν. Το σύνολο των θυμάτων ανέβηκε σε 1.736‎. Τα ενεργά κρούσματα είναι 35.419 .Τα Τίρανα παραμένουν το επίκεντρο της λοίμωξης με 22.444 ενεργά κρούσματα.

To Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες έγιναν 2.100 τεστ από τα οποία επιβεβαιώθηκαν  571 νέα κρούσματα από τα οποία τα 231 εντοπίστηκαν στην Ποντγκόριτσα. Η θετικότητα των ημερήσιων τεστ είναι 27,19%.   ‎497 ασθενείς‎ έκαναν δεύτερο αρνητικό τεστ  και βάσει πρωτοκόλλου αποθεραπεύτηκαν ενώ 11 ασθενείς  νεότερος των οποίων ήταν 32 ετών και ο μεγαλύτερος ήταν 90 ετών,‎ πέθαναν .Ο συνολικός αριθμός θανάτων που συνδέονται με τη λοίμωξη του κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας στο Μαυροβούνιο είναι 987.‎ Ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στο Μαυροβούνιο είναι 8.534.‎

 Στη Σερβία, τις τελευταίες 24 ώρες, έγιναν 15.074 τεστ, εκ των οποίων τα 3.588 βρέθηκαν θετικά.‎ Το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων είναι από το Βελιγράδι 1.229. Ακολουθούν το Νόβι Σαντ με 215, η Νις με  186, η Βράνιε με 118, και το Κραγκούγιεβατς με 117.‎ Η θετικότητα είναι 23,8%.15 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά  τα θύματα του Κορωνοϊού στη Σερβία είναι 4.398 από την έναρξη της επιδημίας.‎ Στα Νοσοκομεία Νοσηλεύονται 3.832 ασθενείς, εκ των οποίων οι 153 βρίσκονται διασωληνωμένοι .‎

Ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ δήλωσε ότι  η τρέχουσα αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στη Σερβία οφείλεται στα χιονοδρομικά Κέντρα  στο Κοπαόνικ, και το Ζλάτιμπορ, διότι κυρίως νεότεροι άνθρωποι επέστρεψαν από αυτά τα μέρη μολυσμένοι, και ξεπέρασαν χωρίς σοβαρά συμπτώματα τη λοίμωξη αλλά μετέδωσαν τον ιό στους πιο ηλικιωμένους οι οποίοι  τώρα καταλήγουν στα νοσοκομεία. Ο Υπουργός αναμένει να θεσπίσουν τα πιο αυστηρά επιδημιολογικά μέτρα στα επίκεντρα της εξάπλωσης, τα χιονοδρομικά κέντρα χωρίς να επιβαρύνουν τους άλλους που έχουν τηρήσει τα μέτρα μέχρι στιγμής.‎ Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, διενεργήθηκαν συνολικά 1.361.509 εμβολιασμοί στη Σερβία.‎Τη δεύτερη δόση του εμβολίου έλαβαν από 497.070 πολίτες. Ο Κινέζος πρόεδρος στέλνει άλλες 500.000 δόσεις εμβολίων της «Σινοφάρμ», στη Σερβία‎

 Στη Σεβερνοματσεντόνιγια, έγιναν 2972 τεστ από τα οποία βγήκαν θετικά 582. Στα Σκόπια εντοπίστηκαν 274. Η θετικότητα των ημερήσιων τεστ είναι 19,6%.  Στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκαν 13 θάνατοι ασθενών που έπασχαν από τη λοίμωξη. 6 ασθενείς από τα Σκόπια (64, 66, 72, 74, 77 και 89) , τρεις από την Πρίλαπο   (48, 72 και 83) και από ένας από το Στιπ  (61), την Αχρίδα (75), την Κρίβα Παλάνκα  (83 ) και το Πρόμπιστιπ  (79).Όλοι πέθαναν σε νοσοκομείο.            Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε  σε 3.111. 374 ασθενείς έκαναν δεύτερο αρνητικό τεστ και βάσει πρωτοκόλλου θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν       Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Σεβερνοματσεντόνιγια είναι 101.214, ο αριθμός των ασθενών που αποθεραπεύτηκαν  είναι 90.685, και ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων είναι 7.418.

Στο Κοσσυφοπέδιο και το  Μετόχι, στις περιοχές υπό την επίβλεψη του συστήματος υγείας της κυβέρνησης της Πρίστινα , πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες.‎ Από το ξέσπασμα, της νόσου 1.587 άνθρωποι έχουν πεθάνει, από την λοίμωξη του Κορωνοϊού. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας στην Πρίστινα κατέγραψε 437 νέα κρούσματα λοίμωξης από τα  2.643 τεστ που έγιναν Η θετικότητα είναι 16,54% Υπάρχουν 7.145 ενεργά κρούσματα. ‎

 Στη Ρουμανία, τις τελευταίες 24 ώρες, πραγματοποιήθηκαν 28.141 εξετάσεις RT-PCR, (18.390 με ιατρικό πρωτόκολλο και 9.751 κατόπιν αιτήματος) και 8.706 γρήγορα  αντιγονικά τεστ από τα οποία επιβεβαιώθηκαν ‎3.923 νέα κρούσματα. Η θετικότητα είναι 10,65%. Μέχρι τις  25 Φεβρουαρίου, επιβεβαιώθηκαν 791.971 κρούσματα  και 733.616 ασθενείς δηλώθηκαν αποθεραπευμένοι.‎ 20.167 άτομα που διαγνώστηκαν «θετικά» έχουν πεθάνει. Χθες  αναφέρθηκαν οι θάνατοι 39 ανδρών  και 42 γυναικών  που είχαν προσβληθεί από τον Κορωνοϊό.Από αυτούς, καταγράφηκαν 3 θάνατοι στην ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών, 6 θάνατοι στην ηλικιακή ομάδα 50-59, 21 θάνατοι στην ηλικιακή ομάδα 60-69, 30 θάνατοι στην ηλικιακή ομάδα 70-79 και 21 θάνατοι στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών.‎ Στα Νοσοκομεία νοσηλεύονται  7.640 ασθενείς και από αυτούς, οι 985 σε ΜΕΘ.

 Στην Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης τις τελευταίες 24 ώρες, βρέθηκαν 542 νέα κρούσματα και εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη λοίμωξη. Στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα  202 άτομα  βρέθηκαν θετικά  και δύο ηλικιωμένοι πέθαναν από τη λοίμωξη,  στο Πάλε και το Ντόμποι , σύμφωνα μετο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

 Η Βουλγαρία θα υποστηρίξει την καθιέρωση διαβατηρίου εμβολιασμού ή «πράσινων ηλεκτρονικών διαδρόμων» για ευρωπαίους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον Κορωνοϊό , ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ. Το τελευταίο 24ωρο στη Βουλγαρία έγιναν 12 066 τεστ, από τα οποία επιβεβαιώθηκαν 1 733 νέα κρούσματα . Στη Σόφια εντοπίστηκαν 464. Η θετικότητα είναι 14,36% .Το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν 48 ασθενείς και θεραπεύτηκαν 505. Τα ενεργά κρούσματα είναι 30 093. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 4 202 ασθενείς. 369 σε Εντατικές. Από την αρχή της πανδημίας την μάχη με την ασθένεια έχουν χάσει 10 026 ασθενείς και θεραπεύτηκαν 202 005. Το τελευταίο 24ωρο εμβολιάστηκαν 20 236 άτομα και ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμένων έφτασε τους 168 462 .Με 156 ασθενείς ανά 100 χιλιάδες πληθυσμό, η Βουλγαρία κατατάσσεται στην 22η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι στην 14η θεση σε θνησιμότητα με 8,27 ανά 100 χιλιάδες ασθενείς, 

Η 26η Φεβρουαρίου στην Ιστορία

1266.Ο στρατός του τρισκατάρατου Πάπα και των Γουέλφων νίκησε στη μάχη του Μπενεβέντο ,περίπου 50 χλμ. βόρεια της Νάπολης, τον « γαμπρό μας» ,βασιλιά της Σικελίας, Μανφρέδο Χοενστάουφεν. Η αδελφή του Μαμφρέδου από την ίδια μητέρα, η Kονστάνς, είχε παντρευτεί με τον αυτοκράτορα της Νίκαιας Ιωάννη Γ΄ Βατάτζη. Ο Μανφρέδος το 1259 παντρεύτηκε σε 2ο γάμο την Ελένη Αγγελίνα-Δούκαινα, κόρη του Μιχαήλ Β΄ δεσπότη της Ηπείρου και της Αγίας Θεοδώρας Πετραλίφαινας της Αρτας. Ο Μανφρέδος σκοτώθηκε μαχόμενος . Ήταν 34 ετών. Η Ελένη Αγγελίνα συνελήφθη μετά τη μάχη του Μπενεβέντο και φυλακίστηκε με εντολή του Κάρολου Ανζού στο κάστρο της Νοτσέρα Ινφεριόρε, 20 χλμ νοτιοανατολικά της Νάπολης, όπου και απεβίωσε το 1271. Οι τρεις υιοί της Ελένης Αγγελίνας, αφού τυφλώθηκαν, φυλακίστηκαν στο Καστέλ ντελ Μόντε της Απουλίας, ενώ οι δύο κόρες της φυλακίστηκαν στο Καστέλ ντελ Όβο της Νάπολης.

1423.Ο βοεβόδας του πριγκιπάτου της Βλαχίας, Νταν Β΄ νίκησε τους Οθωμανούς εισβαλείς. 

1531. Μεγάλος σεισμός κατέστρεψε τη Λισσαβόνα. 20-30 χιλιάδες τα θύματα.

1658.Με την ειρήνη της Ροσκίλντε που υπογράφηκε στις 23 Φεβρουαρίου/8 Μαρτίου, μεταξύ της Σουηδίας και της Δανίας, έληξε ο Δανο-σουηδικός πόλεμος του 1657-1658, τον οποίο ξεκίνησε ο Βασιλιάς Φρειδερίκος Γ΄ της Δανίας και της Νορβηγίας. Η ηττημένη από τις δυνάμεις του Καρόλου Ι Δανία, συμφώνησε σε τεράστιες εδαφικές παραχωρήσεις και στην κατάργηση των δασμών για τα Σουηδικά πλοία στον πορθμό Όρεσουντ. Η Δανία ανέλαβε επίσης την υποχρέωση να εμποδίζει την διέλευση μέσω των στενών της Βαλτικής των στόλων των χωρών που ήταν εχθρικές προς τη Σουηδία.

1712. Με ουκάζιο του Μεγάλου Πέτρου Α '. ιδρύθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία το εργοστάσιο όπλων της Τούλα.

1794.Το Βασιλικό Παλάτι της Κοπεγχάγης καταστράφηκε από πυρκαγιά. Η Γαλλική εθνοσυνέλευση αποφάσισε τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των εχθρών της επανάστασης.

1797 .Η Τράπεζα της Αγγλίας κυκλοφόρησε την πρώτη χάρτινη λίρα. 

1815Ο Ναπολέων Α΄ της Γαλλίας δραπέτευσε από την Έλβα, όπου έμεινε για 9 μήνες και 21 ημέρες και επέστρεψε στη Γαλλία.

 1822. Ο Γενναίος και ο Αποστόλης Κολοκοτρώνης μαζί με τον Δημήτριο Πλαπούτα, έδιωξαν τους Τούρκους από την Χαλανδρίτσα Πατρών. 

1832. Ο Τσάρος Νικόλαος Α κατάργησε το Σύνταγμα της Πολωνίας που προσαρτήθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία. 

1871. Μετά τη λήξη του γαλλο-πρωσικού πολέμου, ο Αδολφος Θιέρσιος με τον Μπίσμαρκ υπέγραψαν στις Βερσαλλίες την προκαταρκτική γαλλο-γερμανική συνθήκης ειρήνης. 

1872. Η κυβέρνηση του Δημητρίου Βούλγαρη διενήργησε τις εκλογές, που προκήρυξε ο βασιλιάς Γεώργιος στις 27 Δεκεμβρίου. Οι εκλογές άρχισαν στις 26 Φεβρουαρίου 1872 και τελείωσαν στις 29. Τα αποτελέσματα ανακοινωθήκαν στις 2 Μαρτίου .

1909. Κατά την βοσνιακή κρίση η Οθωμανική Αυτοκρατορία αποδέχτηκε την προσάρτηση της Βοσνίας Ερζεγοβίνης από την Αυστρο-Ουγγαρία. Με τη συνθήκη η οποία ρύθμισε το «ιδιοκτησιακό» η Αυστρο-Ουγγαρία δέχθηκε να καταβάλει στους Τούρκους αποζημίωση 2,2 εκατομμύριων Οθωμανικών λιρών για τις δημόσιες γαίες, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. 

1915. Ο Δημήτριος Γούναρης ορκίστηκε πρωθυπουργός μετά την παραίτηση του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο Γούναρης δήλωσε ότι, εφόσον απειλούνταν τα συμφέροντα της χώρας, η Ελλάδα δεν θα δίσταζε να βγει από την ουδετερότητα.

1917. Ταραχές στην Αγία Πετρούπολη . Η Κρατική Δούμα διαλύθηκε. Από τις 12 το μεσημέρι έγιναν νέες συγκεντρώσεις, που διαλύθηκαν με τη χρήση όπλων. Οδοφράγματα στην πόλη. ¨Άρχισε γενική απεργία αρχίζει. Οι στρατιώτες στο πλευρό των επαναστατών.. Στην κατεχόμενη Σερβία ξεκίνησε από το Όμπιλιτς και την Κουρσούμλια η εξέγερση των Σέρβων κατά των Βουλγάρων και των Αυστρο-ουγγρικών στρατευμάτων. 

1921.Άρχισε η δίκη κατά του Χίτλερ και του Λούντεντορφ για το «πραξικόπημα της μπυραρίας» στο Μόναχο. 

1929. Η Εταιρεία του Λαυρίου διέκοψε τις εργασίες της, προκαλώντας απόγνωση στους κατοίκους της πόλης. 

1936. Ο Χίτλερ εγκαινίασε στη Σαξονία της Γερμανίας, το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής του «αυτοκινήτου του λαού», του «Volkswagen» που σχεδίασε ο Φρειδερίκος Πόρσε. Νεαροί Ιάπωνες αξιωματικοί του στρατού επιχείρησαν πραξικόπημα εναντίον της ιαπωνικής κυβέρνησης, που απέτυχε τρείς ημέρες μετά.

1941.Στην Ανατολική Αφρική, οι Βρετανοί κατέλαβαν το, Μογκαντίσου, και εκδίωξαν τους Ιταλούς. 

1942. Οι Αγγλικές λίρες απελευθέρωσαν από τις φυλακές της Τρίπολης όπου τον είχαν μεταγάγει από τη Σωτηρία, τον πράκτορα της SoE, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκο Πλουμπίδη, που αφού «δραπέτευσε» έφρασε στην Αθήνα και ανέλαβε την καθοδήγηση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ

1944
.Η εξόριστη στο Λονδίνο κυβέρνηση της Πολωνίας απέρριψε τη Γραμμή Κέρζον ως μελλοντικό σύνορο με την ΕΣΣΔ. 

1947. Δύναμη Στράτου και Χωροφυλακής ενεπλάκη σεμάχη στο Νέο Μοναστηράκι, Καρδίτσης, με την έφιππη συμμορία Σκοτίδα, Επιτόπου ανευρέθηκαν τρία πτώματα συμμοριτών έξ ων το εν ακέφαλο. Επίσης τμήματα Στράτου και Χωροφυλακής συνεπλάκησαν νοτίως Έλληνοπύργου Καρδίτσης, μετά 70μελούς συμμορίας . Φονεύθηκαν δύο συμμορίτες, Στο Βελιγράδι, εκτελέστηκε μετά την ετυμηγορία του Γιουγκοσλαβικού Στρατοδικείου ο Αλεξάντερ Λερ, διοικητής της ομάδας στρατού «Ε», και ο οποίος ήταν υπεύθυνος του βομβαρδισμού του Βελιγραδίου και άλλων σερβικών πόλεων τον Απρίλιο του 1941.

1949. 60μελής συμμορία επετέθη δια βαρέως οπλισμού κατά της δυνάμεως Χωροφυλακής και ΜΑΥ της Άνθειας Αλεξανδρουπόλεως. Απώλειες ημετέρων δύο Μ.Α.Υ. τραυματίες. Το μεταβατικό απόσπασμα Σανταμερίου κατόπιν συμπλοκής εξόντωσε 4 συμμορίτες έξ ών ο εις έφερε βαθμόν Λοχαγού. 

1951. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ψηφίστηκε η 23 η Τροποποίηση του Συντάγματος, που απαγορεύει στον πρόεδρο να παραμείνει στην εξουσία περισσότερο από δύο συνεχόμενες θητείες.

1952.Ο Γουίνστον Τσόρτσιλ ανακοίνωσε ότι, η Βρετανία διαθέτει ατομική βόμβα.

1956. Άφιξη του Άγγλου υπουργού Αποικιών Λένοξ Μπόιντ στην Κύπρο, 

1957. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε , με 76 ψήφους υπέρ και 2 αποχές, ψήφισμα για το Κυπριακό, το οποίο «εξέφραζε τη ζωηρή επιθυμία να εξευρεθεί μια ειρηνική, δημοκρατική και δίκαιη λύση, σύμφωνα με τους σκοπούς και τις αρχές του χάρτη τον Ηνωμένων Εθνών και την ελπίδα ότι θα ξαναρχίσουν και θα συνεχιστούν γ’ αυτό το σκοπό διαπραγματεύσεις».

1964. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, αποφάσισε να μην προτείνει τον Ηλία Τσιριμώκο ως πρόεδρο της Βουλής και δημιούργησε «διπλωματικού Γραφείο του Πρωθυπουργού», το οποίο ανέθεσε στον Τζων Σωσσίδη.

1965 .Ο αρχηγός της Ε.Ρ.Ε. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ζήτησε από τον βασιλιά Κωνσταντίνο την άμεση αποπομπή του Γεωργίου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία .

1968. Ιδρύθηκε στη Στοκχόλμη , από τον Ανδρέα Παπανδρέου, με αρχική ονομασία «Πανελλήνια Απελευθερωτική Κίνηση», το ΠΑΚ.

1974.Στην Αιθιοπία, οι αντικυβερνητικοί κατέλαβαν την Ασμάρα.

1979. Οι Ερυθροί Χμερ εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον των βιετναμέζικων στρατευμάτων σε εννέα διαφορετικές περιοχές της Καμπότζης./
1980. Αίγυπτος και Ισραήλ αποκατέστησαν τις διπλωματικές τους σχέσεις, μετα από 30 χρόνια.

1984. Έφυγαν από το Λίβανο οι τελευταίοι Αμερικανοί πεζοναύτες που ήταν μέλη της ειρηνευτικής δύναμης που επέβαλε τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου.

1990.Οι αριστεροί Σαντινίστας, μετά από 11 χρόνια στην εξουσία, έχασαν τις εκλογές στη Νικαράγουα. 

1991.Ο Πρόεδρος του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν διέταξε τον ιρακινό στρατό να αποχωρήσει από το Κουβέιτ. Παροπλίστηκε το Α/Τ «Βέλος».
Στο ¨Όσιγιεκ , το σερβικό Εθνικό Συμβούλιο της Σλαβονία, του Μπαράνιε και του Δυτικού Σρεμ ενέκρινε δήλωση για την κυριαρχία και την αυτονομία των Σέρβων. Στο Σεράγεβο, η Συνέλευση της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης με πρόταση των αντιπροσώπων των μουσουλμάνων (SDA) και των Κροατών HDZ επανεξέτασε τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας.

 1995. O τραπεζικός οίκος Μπέρινγκ, , η αρχαιότερη επενδυτική τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας, κατέρρευσε , εξαιτίας των οικονομικών συμφωνιών που συνήψε στην αγορά παραγώγων τη Σιγκαπούρης, ο 28χρονος υπάλληλος Νικ Λίσον. 

2001. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δεκαπέντε χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν τη Συνθήκη της Νίκαιας, που συμφωνήθηκε τον Δεκέμβριο του 2000 για να καταστεί δυνατή η προσαρμογή των κοινοτικών οργάνων κατά τη σχεδιαζόμενη διεύρυνση. 

2004. Ο Πρόεδρος της Ρεπούμπλικας Βόρεια της Μακεδονίας Μπορίς Τραϊκόφσκι, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Η Λετονική βουλή  ψήφισε  νόμο για την ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ).

2007. Το Δικαστήριο της Χάγης, αποφάσισε ότι η Σερβία δεν διέπραξε γενοκτονία στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη κατά τη διάρκεια του πολέμου το 1992-1995.

2016. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατέλαβαν το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία Αλ Χανταντέζ

2017. Τροχαίο δυστύχημα που σημειώνεται στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Το Πόρσε του  Γιώργου Βακάκη έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα σε πάρκινγκ. Τέσσερεις νεκροί .  

 2019.Η  Ινδική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε  ένα ισλαμιστικό στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Πακιστάν, ως αντίποινα για τη βομβιστική επίθεση στοPulwama.

2020. Σύροι αντάρτες καταφέρνουν να αποκόψουν τον αυτοκινητόδρομο Μ5 (που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι),τον οποίο οσυριακός στρατός είχε καταλάβει πλήρως για πρώτη φορά από το 2012, δύο εβδομάδες νωρίτερα.


25/2/21

Ραντεβού σε λίγο , στις 2100 στο Ράδιο Ελλάς 21

Λαϊκή Επανάσταση στην Αρμενία

 

Σήμερα ξέσπασαν  μαζικές διαδηλώσεις στο Ερεβάν και συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν. του Σόρος που υλοποίησε το συμβόλαιο του για το Καραμπάχ.  Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας εξέδωσε δήλωση ζητώντας την άμεση παραίτηση του αρχηγού κράτους. Την δήλωση προσυπέγραψε όλη η στρατιωτική ηγεσία  . Ο Πασινιάν μίλησε για απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, και προέτρεψε τους υποστηρικτές του να βγούν στους δρόμους

Η πρωτοβουλία του Στρατού υποστηρίχθηκε από πρώην Προέδρους και την Αστυνομία. Οι «ειδικές υπηρεσίες» τίχθηκαν  στο πλευρό του πρωθυπουργού. Το κοινοβούλιο της Αρμενίας αρνήθηκε επίσης να εξετάσει πρόταση μομφής εναντίον του πρωθυπουργού.

Οι Αρμένιοι θεωρούν προδοσία τη σιμωνία του Πασινιάν μρ το Αζερμπαϊτζάν και  η αντιπολίτευση απαιτεί την παραίτηση του Προδότη Πασχινιάν, επισημαίνοντας ότι απέκρυψε την πραγματική κατάσταση στο μέτωπο και δεν απέτρεψε τον πόλεμο. Ο Πασινιάν ισχυρίζεται ότι η συνείδησή του είναι καθαρή.

Η Ρωσία διέψευσε με την σειρά της τον Πασινιάν και ανακοίνωσε ότι τα τακτικά πυραυλικά συστήματα του Ισκάντερ δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. «Σύμφωνα με  αντικειμενικές και αξιόπιστες πληροφορίες, που επιβεβαιώθηκαν από το  σύστημα ελέγχου, κανένα από αυτά τα πυραυλικά συστήματα δεν χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού  υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, όλοι οι πύραυλοι βρίσκονται στις στρατιωτικές αποθήκες της Αρμενίας.

Νωρίτερα στις 25 Φεβρουαρίου, το Κρεμλίνο αντέδρασε στις δηλώσεις του Πασινιάν Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ρωσικός εξοπλισμός έχει επανειλημμένα αποδείξει την αποτελεσματικότητά του σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ προειδοποίησε τις Ενοπλες Δυνάμεις  της Αρμενίας να μην προσπαθήσουν  να συνεχίσουν  τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

«Ο πόλεμος τελείωσε. Δεν πρέπει να δοκιμάσουν την υπομονή μας», δήλωσε ο Αλίεφ.