24/12/16

Και πάλι τα Δεκεμβριανά και τα Κόκκινα (χριστουγεννιάτικα) παραμύθια

του Σπύρου Χατζάρα

Το τμήμα παραμυθιστορίας της Εταιρείας ΚΚΕ λτδ πλάσαρε και φέτος μια χριστουγεννιάτικη σούπα «ιστορικής αλήθειας» στους βλογιοκομμένους του, με το Κυριακάτικο φύλλο του «Σπάστη» στις 18 Δεκεμβρίου.

Το «κόμμα», είπε στους βλογιοκομμένους του, ότι οι εχθροί του λαού αξιοποιούν το τη δολοφονία της για να συκοφαντήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα της περιόδου και ειδικά την πολιτική του πρωτοπορία, το ΚΚΕ, και θέλουν να ταυτίσουν τη μαζική λαϊκή αμφισβήτηση της αστικής νομιμότητας με τη δράση των εγκληματικών συμμοριών.

Το υπέροχο κόμμα και ο ηρωικός του λαός ήταν αθώοι και απλά τους έριξαν τη ρετσινιά η Ιντέλιτζενς σέρβις και η αντίδραση. Εκείνοι σκότωσαν την Παπαδάκη για να κατηγορήσουν μετά, το άσπιλο Κόμμα.

Ο σύντροφος Νίκος όταν γύρισε από το Νταχάου στη 12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ , μίλησε για «αγριότητες» «που σκηνοθετήθηκαν απ' την αντίδραση» και είπε ότι το έψαξε και « δεν υπήρχε ούτε μια περίπτωση, που νάχει δοθεί σαν γραμμή του ΚΚΕ να γίνουν αγριότητες». Αλλά , παραδέχτηκε ότι «αγριότητες έγιναν» και τέτοιες έκαναν και μέλη του Κόμματος. Τέτοια μέλη που, είτε προβοκάτορες ήταν, είτε που δεν ήταν άξια νάναι μέλη του Κόμματος. Φυσικά οι πράξεις που κάναν τα μέλη του Κόμματος δημιουργούν ευθύνες και για το ίδιο. Μα μια που το ΚΚΕ δεν έδωσε τέτοια γραμμή και αυτούς που έκαναν υπερβασίες και τις υπερβασίες τις ίδιες τις απεκήρυξε και τις αποκηρύσσει, δε δημιουργείται ζήτημα ηθικής τάξης για το ΚΚΕ. Γιατί το Κόμμα μας έχει το θάρρος να διακηρύξει ότι τέτοιες περιπτώσεις, όπως του Κορώνη, είτε της ηθοποιού Παπαδάκη, δεν μπορούν να βρουν δικαίωση και πρέπει να καταδικαστούν ανοιχτά».

Ο σύντροφος Νίκος έλεγε απλά ότι οι εντολές του Σιάντου, του Ιωαννίδη, του Μπαρτζιώτα, δηλαδή το το σχέδιο, «να ξεμπερδεύουμε με όλους αυτούς», ήταν «αντικομματικό» και έριχνε ολη την ευθύνη για τις «αγριότητες» και τις «υπερβασίες» στους άλλους. Και είχε δίκιο όταν έλεγε: 
« δεν υπήρχε ούτε μια περίπτωση, που νάχει δοθεί σαν γραμμή του ΚΚΕ να γίνουν αγριότητες». Δεν υπήρχε δηλαδή καμιά απόφαση κομματικού οργάνου. Κανένα κομματικό ντοκουμέντο.Οι αποφάσεις ήταν προσωπικές και οι εντολές επίσης.

Ο Ιωαννίδης και ο Φάνης όμως έγιναν στη συνεχεία φανατικοί Ζαχαριαδικοί και… καθάρισαν.

Το, "Κόμμα σου λαέ", όμως από υπερβάλλοντα ζήλο ωσυε να βγει και από πάνω στην υπόθεση Παπαδάκη αποκαλύπτει τον πραγματικό του εαυτό.
Ο αιμοσταγής σύντροφος Φάνης, στα απομνημονεύματα του, για να υποστηρίξει τη γραμμή του σ. Νίκου έγραψε: «Οταν τμήματα της Λαϊκής Πολιτοφυλακής συνέλαβαν τη γνωστή ηθοποιό Παπαδάκη, ερωμένη του αρχικουίσλιγκ Γιάννη Ράλλη, δώσαμε εντολή να μην πειραχτεί. Είχαμε να μάθουμε πολλά από αυτή».

Αυτό σημαίνει ότι ο γραμματέας της ΚΟΑ ενημερώθηκε για τη σύλληψη και έδωσε οδηγίες. Αυτό σημαίνει ότι η ΟΠΛΑ ανέφερε στην ΚΟΑ, και η ΚΟΑ, δηλαδή ο γραμματέας , δηλαδή ο Φάνης, αποφάσιζε την τύχη του θύματος.
Οι 300 εκτελέσεις από την ΟΠΛΑ στο Γαλάτσι έγιναν με εντολή του σ.Φάνη.
Και ο σ. Φάνης θυμόταν ακόμα το 1970, τις φωνές της Μιράντας Μυράτ, του Πατρίκιου, της Παπαδούκα , της Παπαθανασίου , της Ντιριντάουα, και του πολιτοφύλακα Καραβουσάνου, στο Διονύσια, για την «Πουτάνα».
Και το Κόμμα, δηλαδή η ΚΟΑ έδωσε εντολή στην ΟΠΛΑ πατησίων για τη σύλληψη στο σπίτι του Γραμματέα του ΕΑΜ Θεάτρου, Δημήτρη Μυράτ, της Παπαδάκη.
Και όταν λένε ότι τιμωρήθηκαν οι υπέυθυνοι δεν ενουύσαν τους πραγματικα υπευθύνους τον Φάνη, τη Μιράντα και τον γερμανόφωνο Γραμματέα του ΕΑΜ Θεάτρου.
Ψέματα, ψέματα, ψέματα.
Και ο καπετάν «Ορέστης», ο επικεφαλής της ΟΠΛΑ Πατησίων- Γαλατσίου, στο χώρο ευθύνης του οποίου ήταν τα διυλιστήρια της Ούλεν εκτελέστηκε από τον δήμιο του ΚΚΕ Ανδρικίδη, όχι επειδή ήταν πράκτορας της Ιντέλιτζενς Σέρβις στις γραμμές του ΚΚΕ, (αφού πράκτορες της Ιντέλιτζενς Σέρβις ήσαν όλοι, από τον Σιάντο και τον Πλουμπίδη μέχρι τον Καραγιώργη-Γυφτοδήμο), ούτε για τα ρολόγια και τα δαχτυλίδια των θυμάτων που σούφρωνε για να τα δίνει στις γκόμενες, αλλά για να του κλείσουν το στόμα.
Η ομοχειρία των εκτελεστών του ΚΚΕ στο Γαλάτσι , ομολόγησε ότι έπαιρνε εντολές από τον Ορέστη. Ουτε από τον Φάνη ούτε από τον Στέργιο ούτε από τον Κωτσάκη.
Αλλά το ΚΚΕ δεν μπορεί να ξεφύγει. Τα παπούτσια των νεκρών το καταδιώκουν. Έδιναν εντολή στα θύματα να γδυθούν και να βγάλουν τα παπούτσια τους πριν τα σκοτώσουν. Και στον Φεναιό, και στον Μελιγαλά και στο Γαλάτσι. Και μετά ένα συνεργείο μάζευε τα ρούχα των νεκρών τα έπλυνε και τα μοίραζε στο λαό του ΚΚΕ. Αυτό το ηρωικό κατόρθωμα θα τους καταδιώκει.

ΥΓ.Την οργή των νεκρών να φοβάστε κουκουέδια, όπως είπε και ο ανθυπολοχαγός Ελύτης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ηθοποιός Κώστας Χατζηχρήστος ήταν αριστερός. Στον εμφύλιο πόλεμο μάλιστα κόντεψε να πληρώσει με τη ζωή του το τίμημα των αριστερών του πεποιθήσεων:

"Λοιπόν Εμφύλιος κι εγώ παίζω σε ένα θεατράκι στη Λάρισα στο θίασο του Λουκά Μυλωνά, ενώ στο «ζωντανό» πιάνο έπαιζε ο μέγας Λυκούργος Μαρκέας, που μου έσωσε και τη ζωή!
Λοιπόν όπως εγώ κάνω τα νούμερά μου, ακούω το Μαρκέα που μου λέει τραγουδιστά:
-Κώσταααα, φύγεεεε, έρχονται… να σεεε φάνεεεε οι ΕΑΟάδες. Η ΕΑΟ (Ελληνικές Αντικομμουνιστικές Ομάδες) τότε σκότωνε στα ίσα. Παρατάω το νούμερο στη μέση, πηδάω απ’ τη σκηνή και χάνομαι απ’ την πίσω μεριά των παρασκηνίων, κι έτσι γλύτωσα από σίγουρο θάνατο, αφού σε λίγα λεπτά το θεατράκι γέμισε από ένοπλους ΕΑΟάδες. Αλλά εγώ άφαντος! Αμ πώς!"

Γιατί όμως οι τραμπούκοι ήθελαν να σκοτώσουν τον Χατζηχρήστο; Ήταν κανένας «σεσημασμένος» αριστερός; Την απάντηση, ειλικρινή και απροσδόκητη, μας τη δίνει ο ίδιος ο Χατζηχρήστος:

"Τώρα πρέπει να πω γιατί αυτό το κυνήγι σε μένα, λες και ήμουνα κανένας μεγαλο-καπετάνιος του «ΕΛΑΣ».
Το όλο θέμα ξεκινάει από μια γυναίκα που είχα τότε, που ούτε το όνομά της θέλω να μνημονευθεί σε τούτο το βιβλίο. Λοιπόν αυτή κι εγώ για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν μπορέσαμε να τα βρούμε. Τότε αυτή από εκδίκηση επιστρατεύει κάποιο φιλαράκο της που ήταν στην ΕΑΟ και μου κάνουν «ντου» στο θέατρο. Αν δεν ήταν ο Μαρκέας, θα ήμουνα τέζα!"

από το βιβλίο του Π. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
«‘Ο ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ»
Εκδόσεις ΣΜΠΙΛΙΑΣ»

Ανώνυμος είπε...

@ Σάβ Δεκ 24, 11:08:00 μ.μ.

Εσυ ΠΩΣ την γλυτωσες ρε κομμουνι;
Η ησουν αγεννητο τοτε και σε δασκαλεψαν μετα;Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

https://is.gd/B4bePQ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε Πατρίκιε, εσύ ήσουν γεννημένος τότε και μας κάνεις τον ξύπνιο; Ακόμη κι ο Χατζάρας που είναι παλιοσειρά το 1955 γεννήθηκε. Εσύ ούτε σπερματοζωάριο δεν ήσουν τότε...