26/1/19

Το Δόγμα της Συμμαχικής Πειθαρχίας

Ο αμερικανός πρεσβευτής στο Κοσσυφοπέδιο Φίλιπ Κοσνέτ, είναι διπλωμάτης της Καριέρας. Τον μετέθεσε στην Πρίστινα ο Τραμπ. Προηγουμένως ήταν Επιτεταμένος στην Άγκυρα.

Με αφορμή τον καυγά με τον Χαραντινάι που δεν εννοεί να πειθαρχήσει στις «κείνων ρήμασι», ο κ. Κοσνέτ έβγαλε μια γραπτή προειδοποίηση στην οποία ανέφερε: «Το Κοσσυφοπέδιο , όπως και οποιοσδήποτε άλλος φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να κάνει ενέργειες , που είναι αντίθετες προς τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ χωρίς να αντιμετωπίζει συνέπειες». 

Ο κ. Κοσνέτ, που είναι διπλωμάτης καριέρας δεν διατύπωσε μια προσωπική άποψη αλλά ένα πάγιο δόγμα της αμερικανικής πολιτικής. Κανείς Σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να είναι αντίθετος με τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

 Ο Γεώργιος Παπανδρέου είπε Όχι στα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και ο Τζόνσον του απάντησε «γαμώ τη Δημοκρατία σας».Το ίδιο λάθος έκανε και ο Κώστας Καραμανλής. Ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου και βέτο στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια. Ενήργησε αντίθετα προς τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Και επεσε ο ουρανός το κεφάλι μας. Η χώρα υπέστη τις συνέπειες. Γρηγορόπουλος, φωτιές, μνημόνιο, και Κάπιταλ Κοντρόλς . 

Ο αμερικανός Ανθύπατος στην Πρίστινα στην δήλωση του προσέθεσε από το εγχειρίδιο του «καλού πρέσβη» την ακόλουθη παράγραφο: «Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια τολμηρή ηγεσία να προωθήσει τους κοινούς μας στόχους. Αυτό μας βοηθά να διατηρήσουμε μια σταθερή διμερή σχέση».

 Το 1974 βρέθηκε η μια τολμηρή ηγεσία να προωθήσει τους κοινούς μας στόχους στην Κύπρο. Το 2019 βρέθηκε η μια τολμηρή ηγεσία να προωθήσει «τους κοινούς μας στόχους» στην Μακεδονία. 

Η Αρσακειάς, ο Αλιέκσι και ο Κοτζιάς είναι συνάδελφοι. 
Οι 153 «τολμηροί», προώθησαν «τους κοινούς μας στόχους» που εξυπηρετούν « το στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ». 

Σπύρος Χατζάρας

4 σχόλια:

ΜΙΧΑΗΛ είπε...

Ετσι ακριβώς!

Ανώνυμος είπε...

Σωστος, με μια μονο μικροτεραστεια λεπτομερεια, Σπυρο.
Χεστηκαν οι ΗΠΑ για στρατηγικα συμφεροντα στην περιοχη. Αυτα ειναι ΕΒΡΑΪΚΑ συμφεροντα κι επειδη οι εβραιοι διοικουν τις ΗΠΑ φροντιζουν για την παρτη τους.
Για να παει κανας ανθυπατος στο ισραηλ και να τους πει τι να κανουν;
Θα τον πεταξουν εξω με τις κλωτσιες και θα βαλουν τα ιουδαιοαδελφια τους στην Ουασινκγτων να το εξοστρακισουν. Χωρια που θα του βρουν και οικονομικες ατασθαλιες στα οικονομικα του που θα σημαινει φυλακη.
Θελετε αποδειξη;
Αριελ Σαρον στον Περεζ. (3 Οκτ, 2001)
"Κάθε φορά που κάνουμε κάτι, μου λες ότι η Αμερική θα κάνει πότε το ένα και πότε το άλλο . Θέλω να σου πω κάτι πολύ σαφές. Μην ανησυχείς για τις Αμερικανικές πιέσεις στο Ισραήλ. Εμείς, οι Εβραίοι, ελέγχουμε την Αμερική, και οι Αμερικανοί το ξέρουν αυτό."


Περηφανος γιουφτος απο 6μιλια Κορινθιας.


ΥΓ
Ακουσα καλα ή εκανα λαθος οτι το ισραηλ ηταν η πρωτη "χωρα" που ανεγνωρισε το κρατος της .....βορειας μανκευντονια.

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο το στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ θα χάλαγε αν το κρατίδιο αυτό έμπαινε στο ΝΑΤΟ με άλλο όνομα, που να μην περιέχει το Μακεδονία ;; 'Οχι βέβαια !! Γιατί λοιπόν δεν ακολουθήθηκε η γραμμή των πολιτικών αρχηγών του 1992;; Είναι φανερό ότι το σχέδιο προχωρεί τέλεια και δυστυχώς μας περιμένουν πολλές πιο δυσάρεστες εξελίξεις....

Ανώνυμος είπε...

Αφού γράφεις κι εσύ και παραδέχεσαι στο σχόλιο σου Σπύρο ότι ο Καραμανλής πήγε κόντρα στα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, άρα έκανε πατριωτική διακυβέρνηση!Επομένως γιατί τον λες νωθρο; Νωθρος ξε-νωθρος, προσπάθησε να αντισταθεί!!! Άλλα ήταν τα λάθη του!!!

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...