29/3/19

Από το ημερολόγιο που κρατούσα στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. 29 Μαρτίου. 6η Ημέρα.

29 Μαρτίου 1999. Κατά την 6η ημέρα των Νατοϊκών επιδρομών στην Γιουγκοσλαβία στις 02.10 βομβαρδίστηκε το Αρχηγελίο του Υπουργείο Εσωτερικών στην Πρίστινα που δεν είχε εγκαταλειφθεί. Μεταξύ των νεκρών και ο αρχηγός της αστυνομίας Ράντογιε Κόβατς. 
Στην Πρίστινα χτυπήθηκαν 20 στόχοι. Τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν το στρατόπεδο στην Μάγιεβιτσα που είχε εκκενωθεί τους οικισμούς Κίσατς και Βέτερνικ, ενώ ενας πύραυλος έπεσε σε νεκροταφείο στο Όμπιλιτς. Βομβαρδίστηκε και ένα εργοστάσιο φαρμάκων στο Λέσκοβτατς. 
Το μεσημέρι , ο διοικητής της Γιουγκοσλαβικής Πολεμικής Αεροπορίας και της αεράμυνας, υποπτέραρχος Σπάσογιε Σμίλιανιτς προσήλθε στο Κέντρο Ενημέρωσης και ανακοίνωσε ότι η Γιουγκοσλαβική αεράμυνα (PVO) κατά την πρώτη εβδομάδα της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, κατέρριψε επτά εχθρικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου ενός F-117A, τρία ελικόπτερα, τρία «Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη» , και 30 πύραυλους.
 Ο Σμίλιανιτς μίλησε για επτά νεκρούς από τον Γιουγκοσλαβικό στρατό και 17 τραυματίες , και είπε ότι οι καταστροφές που έγιναν υπολογίζονταν σε 300 εκατομμυρία δολάρια. 
Στις 29 Μαρτίου το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε 1.300 εξόδους και την εκτόξευση 400 πυραύλων. 
Ο Κινέζος Πρόεδρος Ζιάνγκ Ζεμίν έστειλε ένα προσωπικό μήνυμα στον Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, και ζήτησε να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές κατά της Γιουγκοσλαβίας και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κοσσυφοπέδιο.

 Σαν σήμερα έγινε η ανακοίνωση της παραχώρησης της Επτανήσου , η Άλωση της Θεσσαλονίκης από τους από τους Τούρκους και η Νίκη του Σπύρου Λούη στον Μαραθώνιο και άρχισε η Δίκη του «τραπεζίτη» της Cia .

 Όλα τα γεγονότα της 29ης Μαρτίου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ https://ta-mavra-nea.blogspot.com/2019/03/29_29.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1941. 18 Απριλίου .Η Μεγάλη Παρασκευή του ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Λαού Η Δολοφονία του Κορυζή από το Ιωάννη Διάκο

Τα δήθεν ρεπορτάζ των εφημερίδων δεν ανεφεραν την αυτοκτονία αλλά αιφνίδιο θάνατο. Το κείμνεο της Καθημερινής μάλιστα ανέφερε τον "θά...