11/3/19

Το Κράτος Δικαίου τα «πιάνει» από την Αλβανική Μαφία

Ο Τσέχος δικαστής Βλαντίμιρ Μίκουλα , ο οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης για το εγκλήματα του ΟΥΤΣΕΚΑ φωτογραφήθηκε σε ένα εστιατόριο της Πρίστινα να συντρώγει με το δικηγόρο των πρώην «Καπετάνιων» του ΟΥΤΣΕΚΑ , Ρουστέμ Μουσταφά και Σάμη Λιουστάκου. 

Ο Μουσταφά και ο Λιουστάκου, έχουν ήδη ανακριθεί και αναμένεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες. 
Ο δικηγόρος Αριανάτt Κότσι είπε ότι ήταν με τη σύζυγό του Μάσα και τους φίλους του στο εστιατόριο και ότι ο ίδιος δεν γνώριζε ότι ο Τσέχος δικαστής θα ήταν εκεί.
 Ο μηχανισμός της Χάγης, που αποτελεί μέρος του συστήματος δικαιοσύνης της EULEX στην Πρίστινα, ανακοινώσε ότι ο δικαστής Μίκουλα δεν έχει χρεωθεί καμία υπόθεση μέχρι σήμερα και ότι δεν έχει πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι ο δικαστής Μ<ίκυλα θα πρέπει να εξερεθεί από τον κατάλογο των δικαστών του ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα του Απελευθερωτικό Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, διότι η συμμετοχή σε δείπνο με τον δικηγόρο του Μουτσαφά και Λιουστάκου δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες για την αντικειμενικότητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: