7/3/19

Δεν ξεχνώ, την εθνοσωτήρια πρωτοβουλία της 7ης Μαρτίου 1968


Στις 7 Μαρτίου 1968 δημοσιεύτηκαν οι πράξεις απόλυσης από το Δημόσιο, των χαραμοφάηδων κουκουέδων, που είχαν διοριστεί  στη τη μέση εκπαίδευση, τα δημοτικά και τους Δήμους, και οι οποίοι είχαν «αποδεδειγμένη αναρχική, και κομμουνιστική δραστηριότητα».
Άμποτε με το καλό, να τα ξαναζήσουμε.
7 Μαρτίου 1941. Άρχισε η αποβίβαση στα λιμάνια του Πειραιά και του Βόλου της αγγλικής 1η τεθωρακισμένης μεραρχίας της 2ης Νεοζηλανδικής και της 6ης Αυστραλέζικης, που είχαν αποπλεύσει από την Αίγυπτο στις 4 Μαρτίου. H νηοπομπή αποτελείτο από 20 πλοία που τα συνόδευαν 4 αντιτορπιλικά, και 2 καταδρομικά. Η Ιταλική αεροπορία από τη Ρόδο επιτέθηκε στο κονβόι στις 6 Μαρτίου δυτικά της Κάσσου χωρίς μεγάλα αποτελέσματα. 6 αεροσκάφη τους ειχαν ζημίες από τα αντιαεροπορικά και ένα κατέπεσε στη θάλασσα.



Στις 7 Μαρτίου/23 Φεβρουαρίου 1821, ενώ ο Υψηλάντης βρισκόταν στο Ιάσιο και υπέγραφε προκηρύξεις , ο ναπολιτάνικος επαναστατικός στρατός, από 10.000 άνδρες , με επικεφαλής τον Γκιγιέρμο Πέπε, νικήθηκε από τον Αυστριακό στρατό, στη μάχη του Αντροντόκο στα σύνορα μεταξύ των παπικών κρατών και του Βασίλειου της Νάπολης.

Στις 7 Μαρτίου 1948, στην Πλατεία Διοικητηρίου στη Ρόδο έγινε η επίσημη τελετή της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα και διαβάστηκε το διάγγελμα του Βασιλέως των Ελλήνων Παύλου , προς τον λαό της Δωδεκανήσου.  Τη νύκτα της 7-3-1948 ,300μελής συμμορία επιτέθηκε  κατά  Κερκίνης Σερρών. Μετά από 3 ώρες αποκρούστηκαν.Ανευρέθηκαν 3 συμμορίτες νεκροί και συνελήφθησαν έτεροι 2.




Όλα τα γεγονότα της 7ης Μαρτίου θα τα διαβάσετε εδώ
https://ta-mavra-nea.blogspot.com/2019/03/7.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που'σαι ρε Παπαδόπουλε!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Δαμανάκη που βρίσκεται μαθες;