30/3/21

Τα ξημερώματα της 30ής Mαρτίου 1952, Μπελογιάννης Καπούτ. Ο «άγιος» Μπελογιάννης και οι σφαγές στην Πελοπόννησο

Η 30ή Mαρτίου του 1952 ήταν Κυριακή. Στις 3 το πρωί ανακοινώθηκε στις φυλακές της Καλλιθέας στον Νίκο Mπελογιάννη, στον Kαλούμενο, τον Aργυριάδη και τον Mπάτση ότι η αίτηση χάριτος που είχαν υποβάλει απορρίφθηκε. Είχε γίνει δεκτή της Έλλης Iωαννίδου-Παππά λόγω της πρόσφατης μητρότητας. Στις 4.10΄ έπεσε η «αυλαία της ματωμένης Kυριακής». Οι τέσσερις μελλοθάνατοι μεταφέρθηκαν από τις φυλακές της Καλλιθέας στο στρατόπεδο στου Γούδη και τουφεκίστηκαν σε χώρο πίσω από τη "Σωτηρία" . 

  Η «δημοκρατική αγέλη», τιμά τον «άγιο» Μπελογιάννη, ο οποίος το Σεπτέμβρη του 1944 ήταν ο πολιτικός Κομισάριος της ΚΚΕ λτδ στην Μεσσηνία, και ήταν ο επικεφαλής της «λαϊκής εξουσίας» που επιτέθηκε ως «εκπρόσωπος των Συμμάχων» στην Καλαμάτα, τον Μελιγαλά και τους Γαργαλιάνους , και ο οποίος οργάνωσε τη «λαϊκή δικαιοσύνη», τα ανταρτοδικεία και τις χιλιάδες εκτελέσεις.
 Ο «άγιος» Μπελογιάννης, ήταν ο πολιτικά υπεύθυνος για τις λεγόμενες από τον Ζαχαριάδη «αγριότητες». Το μαύρο καλοκαίρι του 1944, από τις 8 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου που αποβιβάστηκε στην Καλαμάτα ο Π. Κανελλόπουλος η εξουσία του (αγίου) Μπελλογιάννη εξετέλεσε 4000-5000 ανθρώπους .
 Οι θαυμαστές του, φαντάζομαι, θα είναι υπερήφανοι για το πολιτικό του έργο. Αλλά , όλοι αυτοί οι θαυμαστές του «άγιου» Μπελογιάννη, δεν θα έχουν δυσκολία, φαντάζομαι, να προσυπογράψουν ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μια αίτηση προς το αγγλικό κοινοβούλιο για να ανοίξουν τα αγγλικά αρχεία και να μάθουμε τα ονόματα όλων των πρακτόρων του δικτύου της SOE κατά την έναρξη του πολέμου το 1940 και τον κατάλογο των 4000 συνεργατών της SOE που συντάχθηκε μετά την απελευθέρωση. 
Επίσης φαντάζομαι, δεν θα έχουν καμιά δυσκολία να προσυπογράψουν ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μια αίτηση προς το αγγλικό κοινοβούλιο για να ανοίξουν τα αγγλικά αρχεία και να μάθουμε το συνολικό ποσό των χορηγιών εις χρυσό του αυτοκρατορικού θησαυροφυλακίου προς το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. 
 Τέλος φαντάζομαι ότι η αριστερή και Φιλελέ πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν θα έχει καμιά δυσκολία, να ζητήσει και να δημοσιευτούν όλα τα απόρρητα έγγραφα για την μεταφορά του «αγίου» Μπελογιάννη από τη FORCE 133 από την Καλαμάτα στο Καψάλι, για τη συνάντηση του εκεί με τον Π. Κανελλόπυλο , και για τη συμφωνία που έγινε στο Καψάλι μεταξύ Κανελλόπουλου και Μπελογιάννη, με την συμβολή των Άγγλων. Διότι “Scripta manent”..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σπυρο λενε τι χεστηκε πανω του(κυριολεκτικα οχι μεταφορικα) την ωρα της εκτελεσης του απο τον ελληνικο λαο αληθευει?
υπεστη νευρικο κλονισμο και ουρλιαζε μολις εμααθε οτι θα εκτελεστει λενε τα επισημα εγγραφα για το κτηνος με το γαρουφαλο....

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα η κυβέρνηση Πλαστήρα έλαβε περίπου 250.000 τηλεγραφήματα από όλο τον κόσμο, με τα οποία πολλοί επώνυμοι και μη ζητούσαν να μην εκτελεσθεί ο Μπελογιάννης. Ανάμεσά τους, ο Σαρλ ντε Γκολ και σχεδόν όλες οι προσωπικότητες της γαλλικής πολιτικής ζωής, 159 βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων της Μεγάλης Βρετανίας, οι Πωλ Ελυάρ, Ζαν Κοκτώ, Ζαν-Πωλ Σαρτρ, Ναζίμ Χικμέτ, Πάμπλο Πικάσσο και Τσάρλι Τσάπλιν.

Παρέμβαση υπέρ του Μπελογιάννη έκανε και ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σπυρίδων αναφέροντας πως: «Έχω συγκλονιστεί από το ηθικό μεγαλείο του Μπελογιάννη. Το θεωρώ ανώτερο και από των πρώτων χριστιανών, γιατί ο Μπελογιάννης δεν πιστεύει ότι υπάρχει μέλλουσα ζωή»

Ο ίδιος ο Πλαστήρας λέγεται ότι δεν ήθελε να προχωρήσει η εκτέλεση, αλλά τον επίεσαν οι Αμερικανοί...

Ανώνυμος είπε...

Και έχεις βαλθεί να μας χαλάσεις το όνειρο. Τόσα χρόνια κοιμόμαστε με το κόκκινο γαρύφαλλο και τώρα... Κι ο Μπογιόπουλος που τον θυμήθηκε με τόση νοσταλγία και υπερηφάνια στον Ρίαλ, τι θα κάνει τώρα ; Άτιμε Σπύρο, δεν αφήνεις άνθρωπο ν' αγιάσει. Ειδικά τους Αριστερούς μας με το ηθικό πλεονέκτημα και τους αγώνες τους (Ρε, λές νά ξερε κι ο Τζίμης - Θιό σχωρέστονα - τίποτα και τά 'χε μαζί τους ;), μας τους έχεις ξεμπροστιάσει...

Θραξ είπε...

Η εκτέλεση έναν στόχο είχε. Τον δήθεν κομμουνιστή Μπάτση. Έπρεπε να αποσιωπηθεί ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος. Το βιβλίο του,η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος, εξαφανίστηκε.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...