3/8/21

Ο Κορωνοϊός στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

 

Στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα ,τις τελευταίες 24 ώρες, βρέθηκαν θετικά στον Κορωνοϊό δύο άτομα και δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από τη λοίμωξη σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας ‎Υγείας.

 Στη Σκιπερία από 3.762 τεστ που πραγματοποιήθηκαν, επιβεβαιώθηκαν 25 κρούσματα. Τα 20 στα Τίρανα, και από ένα στη Σκόδρα, το Δυρράχιο, το Μπεράτι, και τον Αυλώνα. Η Θετικότητα ήταν 0,66%. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 433 ενεργοί ασθενείς Στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων στα Τίρανα , νοσηλεύονται 20 ασθενείς. Το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξε απώλεια ζωής λόγω του ΚΟΒΙΝΤ  και 13 ασθενείς έγιναν καλά , ανεβάζοντας τον αριθμό των αποθεραπευμένων από την αρχή της επιδημίας σε 130.256.

 Στη Ρουμανία, καταγράφηκαν 137 νέα κρούσματα. Τις τελευταίες 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν 4.868 τεστ RT-PCR, (1.817 βάσει ιατρικού πρωτοκόλλου και 3.051 κατόπιν αιτήματος) και 7.733 αντιγονικά τεστ, των οποίων η θετικότητα ήταν 1,09%. Στα νοσοκομεία, ο συνολικός αριθμός των ασθενών με ΚΟΒΙΝΤ είναι 433. Από αυτούς, οι 63 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκαν οι θάνατοι 2 ανδρών και 3 γυναικών που είχαν προσβληθεί από τον ΚΟΒΙΝΤ .Από αυτούς, ένας θάνατος καταγράφηκε στην ηλικιακή ομάδα 50-59 ετών, ένας στην ηλικιακή ομάδα 60-69 ετών, ένας στην ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και 2 στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών.‎

 Στη Βουλγαρία καταγράφηκαν  94 νέα κρούσματα. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 6 691 τεστ από τα οποία το 1.4% ήταν θετικά. Τα ενεργά κρούσματα είναι 8. 379. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται με ΚΟΒΙΝΤ 810 ασθενείς από τους οποίους 81 σε Εντατικές. Το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν 2 άτομα και θεραπεύτηκαν 9, ενώ  εμβολιάστηκαν 2 171 άτομα.

«Το νέο κύμα του ΚΟΒΙΝΤ δεν εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς», είπε  ο Επιθεωρητής Υγείας του Κράτους, Άγγελ Κούντσεφ, αλλά σημείωσε οτι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να ξεπεράσει τα 500  την εβδομάδα και να φτάσουν τις 3 000. «Δυστυχώς ο εμβολιασμός δεν προχωρά γρήγορα . Το 96% των ατόμων που βρίσκονται στην Εντατική δεν είναι εμβολιασμένα. Παρ’ όλα αυτά νέα μέτρα θα πρέπει να επιβληθούν μόνο σε ακραίες περιπτώσεις γιατί η κοινωνία είναι κουρασμένη από τα μέτρα και αντιδρά αρνητικά», είπε.

 Στη Σεβερνοματσεντόνιγια, γιόρτασαν το Ίλιντεν με 54 νέα κρούσματα και έναν Αλβανό νεκρό. Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 3.087 τεστ από τα οποία επιβεβαιώθηκαν 54 νέα κρούσματα. Τα 32 εντοπίστηκαν στο Τέτοβο . Στα Σκόπια 13. Η θετικότητα ήταν 1,75%. Ένας ασθενής από το Τέτοβο, ηλικίας 77 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο. Ο αριθμός των θυμάτων του ΚΟΒΙΝΤ αυξήθηκε σε 5.494. 28 ασθενείς έγιναν καλά .Ο αριθμός των αποθεραπευμένων ασθενών είναι 150.399. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι 613.

 Στο Κοσσυφοπέδιο  και το Μετόχι , ο πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι δήλωσε στη Βουλή ότι η Κυβέρνησή του έθεσε υπό πλήρη έλεγχο την πανδημία. Το τελευταίο 24ωρο στις περιοχές υπό τον υγειονομικό έλεγχο της Πρίστινας  , από την επεξεργασία   2288 δειγμάτων καταγράφηκαν  48 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από τον ΚΟΒΙΝΤ . Η θετικότητα των τεστ ήταν 2,08%.Το Υπουργείο Υγείας του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο, πέντε ασθενείς έγιναν καλά. Συνολικά 105.665 πολίτες έχουν αποθεραπευτεί.  Τα ενεργά κρούσματα είναι 582.

 Στην Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης από τα 873 τεστ καταγράφηκαν 32 κρούσματα ΚΟΒΙΝΤ.Θετικότητα 3,66% .Στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ομοσπονδίας δεν αναφέρθηκαν θάνατοι από τον ΚΟΒΙΝΤ.

 Στη Σερβία , καταγράφηκαν 386 νέα κρούσματα. Το τελευταίο 24ωρο, εξετάστηκαν 9.275 δείγματα  των οποίων η θετικότηα ήταν 4,16% . Από τα νέα κρούσματα τα 76 εντοπίστηκαν στο Βελιγράδι, 23 στο Νόβι Σαντ,20 στο Κρούσεβατς, και 18 στη Γιαγκοντίνα.

Ο επιδημιολόγος Δρ Κον ανέφερε ότι το βρετανικό στέλεχος παραμένει κυρίαρχο στη Σερβία, ωστόσο σε δείγματα νέων κρουσμάτων εξετάζεται την παρουσία της μετάλλαξης δέλτα. Χθες τέσσερις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της λοίμωξης . Στα νοσοκομεία οι διασωληνωμένοι στις εντατικές είναι οκτώ.‎

 Στο Μαυροβούνιο, 75+17 κρούσματα και ένας θάνατος. Χθες καταγράφηκαν 75 νέα κρούσματα ΚΟΒΙΝΤ μεταξύ των πολιτών του Μαυροβουνίου και 17 μεταξύ των τουριστών. Ελήφθησαν  1.852 δείγματα. Η θετικότητα των τεστ ήταν 5% .‎ Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας  αναφέρθηκε  ο  θάνατος από ΚΟΒΙΝΤ  ενός  ασθενή, ηλικίας 61 ετών, και η ανάρρωση  29 ασθενών.‎ Ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στο Μαυροβούνιο έχει αυξηθεί 1513.‎

 

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο αλάθητο στοχαζετσι καθ'εδρας.

http://trelogiannis.blogspot.com/2021/07/blog-post_128.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Βαρύ πένθος στη Λαμία και τη Φθιώτιδα για την απώλεια του επιχειρηματία Βαγγέλη Τεμπέλη ο οποίος «έφυγε» αργά το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 60 ετών.
Ο Βαγγέλης ήταν το ένα από τα τρία παιδιά του Σπύρου Τεμπέλη, που ίδρυσε την ομώνυμη επιχείρηση στο Γοργοπόταμο, η οποία είναι γνωστή στο Πανελλήνιο από το 1938 μέχρι σήμερα.
Επιχειρηματικά ήταν πολύ δραστήριος και πάρα πολύ αγαπητός σε όλους με όσους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Βαγγέλης Τεμπέλης αγαπούσε πολύ τον τόπο του και πάντα έδινε ότι μπορούσε για να τον βοηθήσει με διάφορους τρόπους, αφού διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, αλλά και Πρόεδρος της τοπικής ομάδας τη δεκαετία του ’90.
Ο 60χρονος επιχειρηματίας αφήνει πίσω την αγαπημένη του σύζυγο Κωνσταντία, τον λατρεμένο του γιο Μανώλη και τη μητέρα του Ελένη.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 στις 10:00′ το πρωί στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Γοργοπόταμο.
Όλοι οι καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια μόνο καλά λόγια έχουν αν πουν για τον αγαπημένους Βαγγέλη, που πάνω απ’ όλα είχε μεγάλη ψυχή.
«Με βοηθούσε πάντα στα δύσκολα και χαιρόταν με την επιτυχία όπως ένας πραγματικός φίλος, αδερφός, πατέρας. Φίλε μου καλέ Βαγγέλη Τεμπέλη καλό παράδεισο….», γράφει στην ανάρτησή της η Γωγώ Τσαμπά.

Ανώνυμος είπε...

Δηλ. ο Σπύρος Τεμπέλης ηταν συνεργατης της πουτανας της σουλτανας;

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...