30/12/21

Η Μεγ.Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία και το Γραικυλιστάν είναι οι πρωτοπόροι στην ανακοίνωση εικονικών κρουσμάτων της «Ο».

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τους σκηνοθέτες της πραγματικότητας. 35.580 «εικονικά» κρούσματα στο Γραικυλιστάν «βάσει σεναρίου», αλλά μόνο 319 εισαγωγές ασθενών, Ποσοστό 0,89%. Χθες ήταν 1,11%. 
Τα νοσοκομεία είναι άδεια. Ποσοστό κάλυψης των κλινών 54%. Η Μεγάλη Βρετανία των 60 εκ. νομίμων κατοίκων είχε χθες 18 νεκρούς από ΚΟΒΙΝΤ. Και το Γραικυλιστάν 72. Η Σερβία έχει θνησιμότητα 0,98%, η Σκιπερία 1,54% και το Γραικυλιστάν 1,77‎

 Έκθεση του Ινστιτούτου Robert Koch που δημοσιεύθηκε σήμερα, αναφέρει ότι το 95,58% των ‎‎ ‎‎ ‎‎κρουσμάτων της "Ο" στη Γερμανία είναι πλήρως εμβολιασμένα. 
Το 28% αυτών έχουν κάνει  και την "αναμνηστική". 
Μόνο το 4,42% είναι οι ανεμβολίαστοι.‎
Οι Αξιωματούχοι του Π.Ο.Υ. προειδοποιούν βάσει σεναρίου ότι θα ακολουθήσει τσουνάμι κρουσμάτων λόγω της εξάπλωσης των μεταλλάξεων «Όμικρον» και «Δέλτα». Ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων λοιμώξεων αναφέρθηκε στη Γαλλία, πάνω από 200.000, ένα απόλυτο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας

Στο Παρίσι, από την Παρασκευή, οι μάσκες προσώπου θα γίνουν υποχρεωτικές . Ένα άλλο μέτρο είναι η μείωση του χρόνου μεταξύ της δεύτερης και  αναμνηστικής ένεσης σε 3 μήνες, και η εισαγωγή του πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα αντικαταστήσει το πράσινο πιστοποιητικό από τα μέσα Ιανουαρίου. 

Ως εκ τούτου, θα απαιτηθεί πλήρης εμβολιασμός για την πρόσβαση στους περισσότερους δημόσιους χώρους αυτής της χώρας. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Δανία και η Πορτογαλία ανέφεραν επίσης πρωτοφανή αριθμό λοιμώξεων.

Από τον πληθυσμό της Πορτογαλίας των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, σχεδόν το ένα τέταρτο έχει λάβει αναμνηστικές δόσεις .Η Ελβετία ανέφερε 13.000 νέα κρούσματα την Τετάρτη και 40 άτομα που εμβολιάστηκαν με τρεις δόσεις νοσηλεύονται.  .

Η Ιταλία κατέγραψε απόλυτο ρεκόρ πάνω από 78.000 νέων κρουσμάτων σε μία ημέρα, το υψηλότερο από την έναρξη της πανδημίας. Στο Βέλγιο, οι αρχές ανακοίνωσαν την απόφασή τους να κλείσουν θέατρα, κινηματογράφους και αίθουσες παραστάσεων, μέτρο που θεσπίστηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Όμικρον, που ναι μεν  εξαπλώνεται ραγδαία σε πολλές χώρες, αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών παραμένει χαμηλός. 

 Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε την Τρίτη σχεδόν 130.000 νέα κρούσματα που αποτελεί νέο ρεκόρ, και μόνο 18 θανάτους που σχετίζονται με τον ΚΟΒΙΝΤ . 

Το 5ο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να πλήξει τη Ρουμανία από τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αλεξάντρ Ραφίλα και είπε ότι η Ρουμανία μπορεί να δει 25.000 καθημερινές λοιμώξεις και πάνω από 1.500 ασθενείς στις ΜΕΘ στο χειρότερο σενάριο του 5ου κύματος. Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, η ανεμβολίαστη Ρουμανία ανέφερε άλλες 1.497 νέες λοιμώξεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...