24/5/22

Η Μόσχα απέρριψε το Ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο ως ανοησία

ΜΟΣΧΑ, 24 Μαΐου. "Η Ρωσία αναγκάστηκε να ξεκινήσει την ειδική επιχείρηση για να εξασφαλίσει την Ουδετερότητα της Ουκρανίας και το καθεστώς της Ουκρανίας χωρίς πυρηνικά . Η Ρωσική Ομοσπονδία θα συνεχίσει την ειδική επιχείρηση μέχρι να ολοκληρωθούν πλήρως αυτά τα καθήκοντα ", ανέφερε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας, η οποία μεταδόθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό "Ρωσία 24", ο υπουργός Άμυνας Σεργκέϊ Σοϊγκού . 
" Η Ρωσία καθυστερεί σκόπιμα το ρυθμό της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία για να επιτρέψει την εκκένωση και να αποφύγει απώλειες αμάχων", τόνισε ο Ρώσος  ο υπουργός Άμυνας , που πρόσθεσε: 
"Για την έξοδο των κατοίκων από τους περικυκλωμένους οικισμούς, ανακοινώνονται καθεστώτα κατάπαυσης του πυρός και δημιουργούνται ανθρωπιστικοί διάδρομοι", ανέφερε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας . Τα Ρωσικά στρατεύματα, σε αντίθεση με τους Ούκους  δεν στοχεύουν σε πολιτικές υποδομές όπου μπορεί να είναι πολίτες. Οι θέσεις βολής και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του εχθρού χτυπιούνται με τη βοήθεια όπλων υψηλής ακρίβειας, τόνισε ο υπουργός, που αποκάλυψε ότι "Στρατιωτικοί σύμβουλοι και μισθοφόροι ιδιωτικών στρατών αποστέλλονται διαρκώς στην Ουκρανία , όπου ο αριθμός των ξένων μισθοφόρων έχει υπερβεί τους 6.000 ".

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η  Δύση έχει «φαγούρα  δημιουργίας» ειρηνευτικών σχεδίων για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν το Κίεβο να « να διασώσει τουλάχιστον κάτι», και οι ιταλικές προτάσεις, ειδικότερα, που δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα της Ρωσίας  αποτελούν «φθηνή κατασκευή» και «ανοησία».

«Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προτείνει να οργανωθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την διέλευση πλοίων με τα απαραίτητα αγαθά. Ωστόσο, δεν επικοινωνούν μαζί μας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα , σχολιάζοντας την δήλωση της πολεμοχαρούς υπουργού Εξωτερικών, της Αυτοκρατορίας Λιζ Τρους, υποστήριξε την ιδέα αποστολής πολεμικών πλοίων στην Οδησσό για να υποστηρίξουν την εξαγωγή σιτηρών. «
Ούτε η ουκρανική πλευρά ούτε οι Δυτικοί αφέντες της θέλουν να συζητήσουν με τη Ρωσία έναν τρόπο επίλυσης της τρέχουσας κατάστασης. Την ίδια στιγμή, η Μόσχα έχει επανειλημμένα προτείνει να οργανωθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την διέλευση πλοίων με τα απαραίτητα αγαθά», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα. «Προφανώς, η Βρετανία θέλει να πάρει τα σιτηρά ως πληρωμή για τα όπλα που προμηθεύει στο Λονδίνο. Και αν η Λιζ Τρους αισθάνεται πεινασμένη, τότε αφήστε την να συνεργαστεί με το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο αγνοεί τις προτάσεις μας», κατέληξε .
 Νωρίτερα, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρους υποστήριξε την ιδέα δημιουργίας θαλάσσιου συνασπισμού χωρών ο οποίος θα βοηθήσει στην απεμπλοκή της προσφοράς ουκρανικών σιτηρών. Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε χθες από τον Λιθουανό υπουργό Εξωτερικών Γκαμπριέλ Λαντσμπέρις, ο οποίος πρότεινε την εξαγωγή σιτηρών μέσω της Οδησσού. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνασπισμός ενδέχεται να περιλαμβάνει κάποια μέλη του ΝΑΤΟ και άλλες χώρες που χρειάζονται προμήθειες σιτηρών, για παράδειγμα, την Αίγυπτο. Η Τρους φέρεται να ενέκρινε την ιδέα αποστολής πολεμικών πλοίων της Βασίλισσας για να συνοδεύουν πλοία με σιτηρά από την Οδησσό. Μια τέτοια επιχείρηση, απαιτεί τη συγκατάθεση της Ρωσίας και της Τουρκίας, η οποία έχει κλείσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανέλων για πολεμικά πλοία από τον Απρίλιο. Την ίδια στιγμή, το Πεντάγωνο απέκλεισε την επιστροφή του Αμερικανικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα. «Τώρα δεν έχουμε αμερικανικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν σκοπεύουμε να διασφαλίσουμε την παρουσία τους εκεί ακόμα, εκτός εάν λάβουμε τις κατάλληλες οδηγίες από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν ", δήλωσε ο Μαρκ Μίλλεϊ, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Σύμφωνα με τον ίδιο, «λόγω των ναρκών, και λόγω του ρωσικού στόλου, η Ουκρανία δεν έχει επί του παρόντος την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Οδησσού». Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Χάγη σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, κατηγόρησε τη Ρωσία για την επερχόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

1 σχόλιο:

soulis είπε...

Σπυρο κοιτα πως λειτουργει ολη αυτη η προπαγανδα της αυτοκρατοριας του ψευδους ,Μας εχουν πρηξει με το σιταρι των ουκρανων απο το οποιο εξαρτωνται οι πεινασμενοι της Αφρικης κλπ και που οι κακοι ρωσοι δεν το αφηνουν να εξαχθει.Με πολυ εντχνο τροπο περνανε την αποψη οτι δηθεν η Ουκρανια ειναι ο σιτοβολωνας του κοσμου.Δεν υπαρχει μεγαλυτερο ψεμμα.Και αρκει μια απλη αναζητηση στο ιντερνετ για να το δει το μεσο γιδι.Η Ρωσια ειναι με διαφορα η μεγαλυτερη εξαγωγος χωρα σε σιταρι με 24% ενατι 8% της Ουκρανια που ειναι 5η πισω απο Ρωσια ΗΠΑ Καναδα αλλα και Γαλλια.
Για ηλιελαιο και αραβοσιτελαιο εξαρταται βασικα ο κοσμος απο την Ουκρανια αν και οπως εχεις γραψει αυτο ανηκει στην gargill και οχι στους ουκρανους αγροτες.
Αλλα για το σιταρι ο κοσμος εξαρταται απο την Ρωσια πρωτιστως για να εχει ψωμακι οχι την Ουκρανια

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...